Waarom wil mijn zieke hond niet meer tegen me aan liggen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soraya&RockSoraya&Rock

honden foto van Soraya&Rock

Beste hondenliefhebbers,

Ik ben nieuw hier samen met mijn kind op 4 poten, Rocky. Rock is 7 jaar. 

Rocky is 2 weken geleden van de ene op de andere dag ziek geworden. Dit uitte zich in eerste in stantie in sloom gedrag en slecht eten. Na meerdere onderzoeken ( bloed, echo en biopten) is er uiteindelijk uitgekomen dat hij kwaadaardige lymfeklierkanker heeft. Welke ook in de lever zit en vermoedelijk in zijn beenmerg. De prognose is helaas heel slecht hp-cryZonder behandeling verwachten ze dat hij nog een maand of 2 a 3 te leven heeft en met behandeling ongeveer 6 maand. We zouden deze week starten met chemo's, maar zijn bloedwaardes lieten dit nog niet toe. Volgende week donderdag gaan ze nogmaals de waardes bekijken. Als deze goed zijn dan kunnen we alsnog starten met chemo. Zo niet dan zal het palliatief behandelen worden.

Rock heeft momenteel prednison en maag en darm beschermers. Hierdoor is zijn eetlust weer wat terug ( wel minder dan voorheen) en heeft hij gelukkig veel goede en vrolijke momenten.

Nu is het zo dat Rock een soort van mijn schaduw is. Waar ik ben is Rock. Rock ligt normaal altijd graag tegen me aan geplakt, zelfs als je denkt oke nu even wat wat meer ruimte aub. Sinds dat hij ziek is wil hij nog wel graag in mijn buurt zijn, maar niet meer tegen me aan. Hij volgt me nog wel naar andere ruimtes en ligt ook wel aan mijn voeten. Normaal ligt hij lekker bij me op de bank of in bed, maar nu dus niet meer. Iemand enig idee hoe dit kan? En hoe kan ik zorgen dat hij dit toch weer aandurft. Ik vind het ook ontzettend zielig namelijkhp-cry

 

 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Beste Soraya,

 

Wat verdrietig zeg dat je hond ernstig ziek blijkt te zijn. Ik heb zelf niet dé oplossing voor je. Wel kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat ook mijn honden in het verleden zich distantieerde als ze ziek waren. 

 

Misschien dat het 'tegen je aan liggen' hem ergens zeer doet? 

Wellicht kun je toenadering zoeken daar waar hij ligt? Mocht hij dit niet prettig vinden dan beter respecteren. Als wij ziek zijn willen we doorgaans ook wat meer rust.

 

Ik snap je vraag wel heel goed. Als ik naar de foto kijk dan straalt hij een hoog knuffelgehalte uithp-heart wat een lieve, mooie uitstraling heeft je hond.

 

Ik wens je voor nu heel veel sterkte de komende tijd. Geniet van hem, leg nog meer herinneringen vast en ik hoop dat jullie meer tijd gegund word samen als dat men heeft aangegeven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel verdrietig......heb het van hel dichtbij meegemaakt van een vriend zijn newfoundlander die dit ook had, ze hebben geen behandeling meer gedaan maar zijn alert geweest in zijn doen en laten, de hond ging zich afzondigen en zij hebben het besluit genomen, wat is de juiste keuze hierin, een hond die altijd op schoot zo lekker bij je ligt en dan toch wat gaat afzondigen, heel verdrietig fat je hond dit heeft, de dagen maanden die komen geniet van je hond , heel veel sterkte .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Buiten het feit dat Rocky zich goed ziek zal voelen en daardoor zich meer af gaat zonderen ,kan ook de prednisolon voor gedrags verandering zorgen .

Veel sterkte voor hem en jullie !

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Eens met voorgaande. Maar door prednison krijgen honden net warm, misschien werkt dit ook mee,

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat erg dat je maatje zo ziek is. Ik wil je eerst en vooral veel sterkte wensen voor de komende tijd.

 

Wat het knuffelen betreft: je hond geeft zelf aan waar ie zich het meest comfortabel bij voelt. Hij wil dus graag in je buurt zijn, maar lijfelijk niet té dicht.

Ik snap dat het moeilijk kan zijn om die lichamelijke afstand te accepteren als jullie voorheen altijd erg knuffelachtig zijn geweest.

Maar kijk naar de mooie kant: hij wil wel degelijk graag in jouw nabijheid zijn. Alleen is dat nu in een iets andere vorm. Je kan ook je stem gebruiken om hem gerust te stellen, lief te hebben. Een mens legt veel emoties en intenties in de klank van z'n stem, je hond pikt dit zeker op. Ook in je lichaamhoudingen leg je onbewust veel meer dan je zou denken. Je hond weet wel degelijk dat je er voor hem bent, dat je hem liefhebt, daar heeft hij momenteel niet noodzakelijk aanrakingen voor nodig.

 

Ik wens jullie nog mooie momenten toe. Veel sterkte! hp-heart

honden page profiel Soraya&RockSoraya&Rock

honden foto van Soraya&Rock

Komt ineens Rock vanmorgen bij me onder de dekens liggen! hp-angel Het was dan hooguit een kwartier, maar het was een fijn kwartier smile

Dankjewel voor jullie lieve berichtjes. We genieten nog meer van hem en de momentjes samen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Komt ineens Rock vanmorgen bij me onder de dekens liggen!  Het was dan hooguit een kwartier, maar het was een fijn kwartier 
Dankjewel voor jullie lieve berichtjes. We genieten nog meer van hem en de momentjes samen "

Geweldig, Soraya, koester de momentjes...

Volgende forumvraag: PUUR. Welke variant beter?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^