Handen in ons haar..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daniquedanique

Hallo allemaal,

ik heb een pomeriaan van bijna 1. Ze is een echte lieverd en er zit geen kwaad in

We lopen alleen tegen een paar dingen aan die voor ons gevoel steeds erger worden, 

ten eerste plast ze het hele huis onder (tijdens het lopen) als er iemand/wij binnen komen in huis, of zelfs van boven komen na een tijd. We negeren haar kijken haar niet aan geen aandacht en nog steeds(!!) plast ze de hele boel onder... ze is dan ook extreem druk (we hebben ook al geprobeerd haar te leren in de mand te blijven etc en belonen als ze rustig is maar direct nadat ze beloont is rent ze alweer naar de persoon toe.. dit word voor ons echt een groot dingetje nu

ook vrees ik dat ze door de lockdowns etc verlatingsangst gekregen heeft, als we weggaan piept blaft huilt ze enorm veel, maar het gekke is is dat het de ene keer heel erg mee valt en dan wacht ze rustig en de andere keer blijft ze doorgaan

we zitten met deze dingen wel met ons handen in het haar ik hoop dat jullie ons kunnen helpen! :D

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het alleen zijn? Gewoon weer opnieuw beginnen zoals je haar het geleerd heb als pup. Wat betreft het plassen binnen in huis. Sluit eerst een medische oorzaak uit, even langs DA gaan, komt daar niets uit? Dan begin je eerst met heel grondig de plasplekken schoon te maken. Daarna ga je kijken wanneer ze de neiging heeft, oppakken en naar buiten. Ook net als pup training. Qua wandelen moet je echt zeker zes keer naar buiten met een kleintje, heeft maar een klein blaasje. Dat gaat ook helpen tegen hoe druk ze is, hoe meer uitdaging en beweging des rustiger ze zijn. Koop een snuffelmatje, denkspelletjes en wat kauwmateriaal. Hou er wel rekening mee, dat de liefde voor de mens er niet uit zal gaan. Het ras is immers gefokt als gezelschap hond maar door de bovenstaande dingen te doen kun haar wel een stuk relaxer krijgen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Alleen zijn inderdaad rustig opnieuw opbouwen zoals je bij een pup zou doen. Wel belangrijk is om je hond pas alleen te laten als je hond op dat moment ook ontspannen en voldaan is. Een goede(!) wandeling heeft gehad en daarna een kauwbotje of een gevulde kong geven. Dit ontspant en maakt moe. Ook kun je een voer spelletje doen (bal met brokjes of beloningskoekjes, snuffelmat, snuffelspel ect.) Dan rustig aan even weg gaan en ook gelijk weer terug komen, dit bouw je langzaam op. Als er lange momenten zijn dat je weg moet zou ik oppas zoeken zodat je de tijd hebt om het alleen zijn op te bouwen.

 

Wbt het plassen zou ik ook eerst medisch dingen uit sluiten en de DA om raad vragen.. het kan ook komen omdat ze misschien erg gespannen is omdat ze alleen is en het echt als opluchting laat lopen. Hoe gaat het als je haar mee neemt als je even naar boven gaat? Even niet meer alleen laten. Misschien dat je dan dit gedrag kunt door breken. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dat klinkt als opwindingsplasjes. Je schrijft dat ze extreem druk doet. Kan je er de vinger op leggen, waarom ze zo extreem in de opwinding schiet? Is het ook in andere situaties een hond die snel nerveus, gespannen of hyper wordt?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat al eerder gezegd is, laat toch even urine nakijken bij de dierenarts. 

honden page profiel daniquedanique

Bedankt voor jullie reacties!

Ze is verder helemaal zindelijk en ik laat haar ook echt wel vaak genoeg uit, maar zelfs dat maakt niet uit, als ik net met haar buiten ben geweest en er komt iemand binnen word ze gewoon helemaal blij, blijdschapsplasjes inderdaad.

ook geef ik haar genoeg speeltjes/kauw dingetjes etc als ik weg ga. 

honden page profiel daniquedanique

" Alleen zijn inderdaad rustig opnieuw opbouwen zoals je bij een pup zou doen. Wel belangrijk is om je hond pas alleen te laten als je hond op dat moment ook ontspannen en voldaan is. Een goede(!) wandeling heeft gehad en daarna een kauwbotje of een gevulde kong geven. Dit ontspant en maakt moe. Ook kun je een voer spelletje doen (bal met brokjes of beloningskoekjes, snuffelmat, snuffelspel ect.) Dan rustig aan even weg gaan en ook gelijk weer terug komen, dit bouw je langzaam op. Als er lange momenten zijn dat je weg moet zou ik oppas zoeken zodat je de tijd hebt om het alleen zijn op te bouwen.
 
Wbt het plassen zou ik ook eerst medisch dingen uit sluiten en de DA om raad vragen.. het kan ook komen omdat ze misschien erg gespannen is omdat ze alleen is en het echt als opluchting laat lopen. Hoe gaat het als je haar mee neemt als je even naar boven gaat? Even niet meer alleen laten. Misschien dat je dan dit gedrag kunt door breken.  "

Hoi!

ja t gekke is dat ze het ook doet als we gewoon thuis zijn en er komt iemand binnen een vriendin etc. Dus de opluchting dat we weer thuis zijn is het denk ik niet.

 

 

honden page profiel daniquedanique

" Het alleen zijn? Gewoon weer opnieuw beginnen zoals je haar het geleerd heb als pup. Wat betreft het plassen binnen in huis. Sluit eerst een medische oorzaak uit, even langs DA gaan, komt daar niets uit? Dan begin je eerst met heel grondig de plasplekken schoon te maken. Daarna ga je kijken wanneer ze de neiging heeft, oppakken en naar buiten. Ook net als pup training. Qua wandelen moet je echt zeker zes keer naar buiten met een kleintje, heeft maar een klein blaasje. Dat gaat ook helpen tegen hoe druk ze is, hoe meer uitdaging en beweging des rustiger ze zijn. Koop een snuffelmatje, denkspelletjes en wat kauwmateriaal. Hou er wel rekening mee, dat de liefde voor de mens er niet uit zal gaan. Het ras is immers gefokt als gezelschap hond maar door de bovenstaande dingen te doen kun haar wel een stuk relaxer krijgen. "

Hi! Ze is verder gewoon perfect zindelijk! Dit gaat allemaal goed en ik laat haar vaak uit, het is echt alleen de opwindingsplasjes als er iemand binnen komt. ze heeft thuis ooo heel veel speelgoed denk spelletjes etc waar ze vaak mee in de weer is. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja dat is opwimding, of onderdanigheid werd het vroeger genoemd. Daar Moet ze over heen groeien. Mijn toller deed dit tot anderhalf jaar. Toen ben ik met haar naar een homeopathe gegaan, 1x een speciaal voor haar geselecteerd middeltje en het is nooit meer voor gekomen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hi! Ze is verder gewoon perfect zindelijk! Dit gaat allemaal goed en ik laat haar vaak uit, het is echt alleen de opwindingsplasjes als er iemand binnen komt. ze heeft thuis ooo heel veel speelgoed denk spelletjes etc waar ze vaak mee in de weer is.  "

Aah ok. Dan zou je bv al kunnen beginnen bij de binnenkomst. Je bezoek moet dan wel willen mee werken. Dus iemand belt aan, je laat haar naar haar plek gaan. Of je maakt een plekje niet ver van de deur dat is wat makkelijker voor de training. Je zegt wacht en doet alleen de deur open als ze blijft wachten op haar plek. Zodra ze opstaat dan laat je de hendel los en stuurt haar weer op haar plek. Dit doe je net zolang tot ze blijft wachten op der plek. Als je bezoek binnenkomt moet het zo kalm mogelijk en haar negeren. Mocht ze opspringen of wild gaan doen, begin je weer opnieuw. Bezoek stapt de deur uit, belt weer aan, jij laat haar zitten op haar plek ect.

 

Als het eindelijk lukt dan zeg je bv "Zeg maar hallo" of zoiets. Pas dan mag het bezoek en zij elkaar begroeten, nog steeds alles heel kalm. Dit vergt enorm veel geduld en tijd, verwacht niet dat het zomaar 1,2,3 erin zit. Maar uiteindelijk zal het lukken om haar op een kalme manier de visite in ontvangst te nemen en zullen waarschijnlijk de plasjes uit opwinding ook stoppen.

Volgende forumvraag: Groot probleem! Wat te doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^