Ruwhaar teckel pup- geschikte shampoo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudithJudith

Hoi hondenliefhebbers :)

Mijn allerliefste Luna (ruwhaar dwergteckel) is inmiddels alweer 4,5mnd oud. Wat gaat het hard! Omdat we steeds meer gaan wandelen (en de pup graag door de modder banjert) lijkt het me goed om haar te leren dat badderen leuk is. Nu vraag ik me alleen af... welke shampoo is geschikt? Er zijn zó veel opties dus ik hoor heel graag met welke shampoo jullie goede ervaring hebben.

 

Alvast heel erg bedankt!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als ze niet vuil is, zou ik gewoon beginnen met wassen met lauw water / zonder shampoo. Ik was mijn hond zelf nooit (zeg nooit nooit), de trimster wel (dus 4 x per jaar).  Maar daarna vind ik hem altijd erg jeukerig.

Heb je nog leuke foto's van Luna?

En WELKOM trouwens!

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Wij waste onze ruwharige teckel altijd met een shampoo van jean peau voor ruwharige honden. Werkte goed, ik denk dat ze ongeveer 3 a 4 keer per jaar in bad ging.

honden page profiel RJRJ

vraag het eens aan een goed aangeschreven hondentrimmer/trimster in de buurt, 

 

die weten vaak wel hoe en wat....

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Hier een ruwharige JRT die is ook niet vies van modder , maar ik doe haar maar zelden in bad , alleen als ze door de rotte vis heeft gerold , die stank is ondraaglijk . En als het dan lukt ,alleen lokaal 

Ik zou de pup wel laten wennen aan badderen , maar dan slechts met water . Teveel shampoo komt de vacht en de huid echt niet ten goede . 

En soms lijkt het erg , maar eenmaal opgedroogd valt zand , modder enz zo weer uit de vacht 

 

542106.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Calendula shampoo, ben niet zo van de wichelroedes maar dat spul gaat nooit meer de deur uit tongue-out

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een goede hondenshampoo, met goede p h basis,  geen mensen of baby shampoo.

 

Maar een ruwhaar teckel , dashond, is gefokt om in holen dieren (de das) op te jagen en dood te bijten, onder de oppervlakte dus . Dus ze zijn zeker bestand tegen zand en modder. Op laten drogen en borstel er overheen en klaar. Hoe meer je wast hoe meer je dit zelfreinigende vermogen van de vacht verstoord. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Als ze niet vuil is, zou ik gewoon beginnen met wassen met lauw water / zonder shampoo. Ik was mijn hond zelf nooit (zeg nooit nooit), de trimster wel (dus 4 x per jaar).  Maar daarna vind ik hem altijd erg jeukerig.
Heb je nog leuke foto's van Luna?
En WELKOM trouwens! "

Jeukerig, kan door irritatie van (te kort) scheren of door de shampoo, of beiden.  Of niet goed uitspoelen na het wassen,

Volgende forumvraag: Lijm of.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^