Mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel appieappie

Na lang zoeken eindelijk een mooie mechelse herder gekocht van net een jaar oud. Nou ik heb niet zo veel ervaring met honden en wil ik graag tips van jullie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat wil je weten?

De hond is een jaar oud, waar komt hij vandaan, wat is hij al gewend?

Normaal gesproken zijn mechelse herders actieve honden waar je het liefst ook wat mee moet doen, één of andere hondensport, elke dag actief bezig zijn.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik neem aan dat je niet zomaar een Mechelaar hebt gekocht, maar dat je weet wat je hebt gekocht en dat je weet wat je met de hond wilt gaan doen en wat voor een doel je voor ogen hebt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Na lang zoeken eindelijk een mooie mechelse herder gekocht van net een jaar oud. Nou ik heb niet zo veel ervaring met honden en wil ik graag tips van jullie. "

Nog heel erg jong, en heb je al eens honden gehad, of is het je eerste hond, mechelseherders zijn actieve honden die aan een wandelingentje niet veel hebben, lees je goed in .   Misschien een leuke cursus voor je hond op gaan zoeken waar getraind kan en mag worden zodat je wat met de hond kan ondernemen...laat de hond eerst goed aan jullie wennen voor je iets onderneemt...

honden page profiel DagmarDagmar

Wat leuk!

welke afstamming heeft hij/zij? Na lang zoeken, dan veronderstel ik dat je er wel een doel voor ogen mee had? Hoe is de hond zelf? Binnenshuis opgevoed, rustig buiten, goed gesocialiseerd?

 

Helpen is zeker een optie, maar dan zal er wel wat meer info moeten komen.

honden page profiel appieappie

De hond is binnen opgevoed en ook goed gesocialseerd en is gelukkig ook goed met kinderen en andere honden. Ik heb me zeker goed ingelezen, ik ben zelf ook heel actief en sport veel dus beweging zal die genoeg krijgen en ik ben ook al op zoek naar een leuke cursus in utrecht misschien dat jullie daar ook tips over hebben. Ik zou eigenlijk heel graag willen weten waar ik cooral op moet letten de eerste periode zodat ie rustig kan wennen aan mij en aan zn nieuwe omgeving. Alvast bedankt allemaal

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

gefeliciteerd,

ik denk dat het belangrijk is de eerste tijd de hond goed te laten wennen aan de nieuwe mensen, huis en omgeving. Natuurlijk zal een gezonde jonge aktieve hond overal voor in zijn, maar ik zou het rustig opbouwen zodat hij ook tijd heeft alle nieuwe indrukken goed te verwerken. 

 

Ook niet gelijk druk gaan socialiseren, of commando's oefenen onder druk. De hond in alle rust laten eten, niet gaan oefenen om eten af te pakken, anders kweek je mogelijk voernijd. De hond laten slapen als hij slaapt. Niet recht op de hond toelopen. Stem en houding altijd rustig naar de hond toe.

 

De hond moet gaan leren dat jij te vertrouwen bent en dat kost even tijd. Wel kan je natuurlijk heerlijke wandelingen in de natuur maken waar hij lekker ontspannen kan snuffelen. Zoekspelletjes doen zal hij ook vast leuk vinden.

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi! Wat super leuk een Mechelaar.

Fijn dat je zo actief bent, daar zal de hond straks zeker van profiteren! Ik zou in het begin vooral heel rustig aandoen en werken aan jullie band. Bekende rondes lopen van vaste tijden, niet te lang en te druk nog. Ook niet naar te drukke plekken gaan nog. Dit is wel iets wat verschilt per hond. Ik zie ook mensen met herplaatsers die al gelijk lange wandelingen gaan maken waar dat prima gaat. Kijk dus wat je hond aankan en let op dat zn stressemmertje niet over loopt. Inderdaad zoals Dobry ook zegt nog niet te druk aan de haal gaan met socialiseren, nieuwe dingen aanleren en commando's.

Ik wens je veel succes en vooral heel veel plezier met je nieuwe kameraad! 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heb je pb gestuurd.

 

Volgende forumvraag: Ontmoeting met angstige mensen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^