Tuigje// halsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

Onze pup Nola is inmiddels ruim 15 weken en alles (behalve de nacht doorslapen) gaat goed. Het is een vrolijk, speels hondje dat erg geniet van buiten lopen, snuffelen en spelen met andere honden. 

We hadden haar eerst een halsbandje omgedaan als we gingen wandelen. In huis is het bandje af. Ze bleef krabben aan het bandje, elke paar minuten tijdens de wandeling. Nu hebben we een tuigje gekocht van Hurtta, het zit niet te strak, maar ze blijft het vreselijk vinden. Elke paar minuten moet er uitgebreid gekrabd worden en als het tuigje net om is staat ze erbij of alle levensvreugde uit haar is gegaan. :) :) Heel dramatisch. Als we gaan wandelen is dat wel weer over gelukkig :) Hebben jullie ervaring dat pups moeilijk kunnen wennen aan zowel halsbandje als een tuigje? We willen eigenlijk wel op de lange wandelingen een tuigje om, omdat ze nog wel eens wil trekken als ze een andere hond of mens ziet. Is het gewoon een kwestie van wennen of kunnen we beter op zoek naar een ander tuigje?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Halsband/tuigje omdoen en niet meer af. Ze wennen er vanzelf aan. Niet te veel aandacht aan besteden en er ook niet de nadruk op leggen door het telkens om en af te doen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Gewoon wennen, veel lekker snoepjes en leuke dingen doen. Ze leggen vanzelf de link als de halsband of tuig wordt gepakt krijg ik iets lekkers of we gaan wat leuks doen. Net als van die mensen babies die denken "Hoezo moet ik een romper aan?" tongue-out

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Het moet wennen. Doe zelf maar eens een tijd een horloge aan als je dat niet gewoon bent. 

Ik laat nooit iets aan, gaandeweg wennen ze er maar aan, ik train daar niet op. Als ik eens vergeet eentje af te doen, zitten ze er nu ook nog steeds aan te krabben overigens. Maar tijdens wandelen geen probleem meer.

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

" Het moet wennen. Doe zelf maar eens een tijd een horloge aan als je dat niet gewoon bent. 
Ik laat nooit iets aan, gaandeweg wennen ze er maar aan, ik train daar niet op. Als ik eens vergeet eentje af te doen, zitten ze er nu ook nog steeds aan te krabben overigens. Maar tijdens wandelen geen probleem meer. "

Okee bedankt, fijn om te weten dat het wel over gaat. Dan gaan we gewoon door zoals we nu doen!

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Mijn hond vond het ook zo vreselijk dat als hij de draak uithing thuis en dan een tuigje omkreeg, dat echt magisch werkte en dan ging hij slapen, wel wat mopperend maar kom. Ik had eerst k9 en dan hurtta en nu een op maat gemaakte. Die vindt hij het fijnst, sluit beter aan en moet niet over het hoofd. Hij kan thuis als ik het niet meteen uitdoe, wel wat staan wachten tot het uit gaat, of dan gaat hij op zijn kussen liggen, maar mopperen doet ie niet meer :) het went inderdaad wel

Volgende forumvraag: Doen we het gied
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^