Dyuna 1 april gesteriliseerd....3 weken later

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Beste mede forummers,

Na zoeken op de website kon ik mijn eigen topic niet meer terug vinden ;-) Zal wel zijn omdat het nog vroeg is en mijn 'geduld' nog niet helemaal wakker is.

Mijn hoofd daarin tegen draait al 'overuren'.

A.s 1 april is het D-Day en wordt Dyuna gesteriliseerd. Enerzijds joehoeee ;-) Nee, het is echt geen grapje, het komt toevallig zo uit.

Anderzijds, bohhh wat zie ik er tegenop. Normaliter kan ik best de wereld aan met gecompliceerde zaken maar op de een of andere manier, hoe ouder ik wordt, hoe moeilijk ik het kan accepteren dat ik op voorhand niet alles onder controle kan hebben aangaande medische zaken.

Dit komt ook omdat ik niet in de meest praktische situatie verkeer als zich iets voordoet. Zoontje uit bed trekken en zo als je naar spoeddierenarts moet.

Dyuna wordt om 11u in de ochtend geholpen wat erg fijn is. Daarna smiddags zoontje van school halen en daarna Dyuna.

Ze helpen mij wel om haar in de auto te krijgen maar nog ff iets regelen om haar er weer uit te krijgen.

Tevens afgesproken dat Dyuna dubbel gehecht zou worden en Tramadol zou krijgen als pijnstiller, dit omdat veel honden er ook wat roze olifantjes van gaan zien?!

En dan is het snachts slapen in de gang. Zoooo geen zin in ;-) Ik voorzie nu al een k*tnacht. Je slaapt zo'n eerste nacht niet echt gerust..

Anderzijds bedacht ik mij dat Dyuna ook al redelijk down was na de enting, maar toch! Het onvoorspelbare he! Stel dat s als.....It's killing me! Hihi.

Ik kan me al druk maken stel dat ze de dag erna op de bank springt?! Stel dat ze opvliegt om te gaan blaffen, stel dat ze in de tuin weer een blaadje hoort ritselen met als gevolg vliegles door de tuin?!

Zooo blij als we een week verder zijn. Zal ik wel half dood zijn vermoed ik zo!

Ik bedacht mij om voor Dyuna zo'n opblaasbare kraag te kopen, heeft iemand daar ervaring mee tov de lampenkap? Die laatste is zo'n onding, daar zou ik ook op voorhand al nukkig van worden.

Ze krijgt tevens een medisch rompertje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je niet te veel zorgen maken hoor, het herstel is snel en tuurlijk hou je in de nacht even een oogje op je hond, je hond krijgt goede pijnstilling en zal rustig de nacht door komen...en springen op de bank, dat voorkom je om je hond onder toezicht te houden...laughing   1 april, gekke dag, haha...maar heus het komt goed.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Spannend, ik wens je alvast sterkte met de gebroken nachten:-). 

Voor mijn eigen gemoedsrust leg ik zelf altijd allemaal blokkades op de bank zodat mijn honden er niet op kunnen springen na een ingreep. Ervaring met zo’n kraag heb ik niet, maar bij mijn honden was dit ook helemaal niet nodig na sterilisatie. De meeste teven zitten niet veel aan hun wond, of zijn er goed vanaf te brengen. Ik heb wel eens zo’n medical pet shirt gebruikt, al kloppen de maten voor geen meter. Het fijnste is dus als je die van te voren kan passen.

 

Toen mijn herder gesteriliseerd werd heb ik haar gewoon zelf uit de auto laten springen... vast erg slecht, maar ze heeft het overleefd. Normaal til ik zware honden met een arm onder de borst en een arm onder de buik. Maar daar zit dus die wond en ik vind het zelf geen fijn idee om ze zo op te tillen. Dus dan maar zelf laten springen. In ieder geval gaat de boel niet gelijk kapot als Dyuna een keertje (of meerdere keren) een explosie heeft haha. Tuurlijk wil je het voorkomen, maar het is niet gelijk drama. Het is wel zo dat hoe meer pijnstillers, hoe minder ze hun grenzen voelen, dus daar kan je afwegingen in maken als dat straks nodig is.

 

Heb je er al over nagedacht hoe je haar de operatie in wil brengen? Ik zou zelf blijven wachten tot ze in slaap is. Soms zetten ze honden uren in een bench, omdat er eerst nog allemaal spoedgevallen voor komen. Dat is niet fijn. Daarin zijn sommige dierenartsen niet erg transparant. Als je er bij wil blijven moet je dat dus heel specifiek vragen.

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Je niet te veel zorgen maken hoor, het herstel is snel en tuurlijk hou je in de nacht even een oogje op je hond, je hond krijgt goede pijnstilling en zal rustig de nacht door komen...en springen op de bank, dat voorkom je om je hond onder toezicht te houden...   1 april, gekke dag, haha...maar heus het komt goed. "

Hihi maar dat is juist het punt waar ik mij druk om kan maken, Dyuna zit in een fase van dikke l*l drie bier....haar van de bank af houden is een No Go! Zij doet dat gewoonundecided. Een Laag kan wel maar dan zit ze er al optongue-out zelfde als opspringen tegen de deur omdat zij naar buiten wilt, weliswaar beduidend minder als voorheen door het te negeren en haar pas buiten te laten als ze zit maar het is er nog niet helemaal uit...

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Komt goed.

Tramadol, ja ze zien roze olifantjes, mijn hond werd er helemaal gek van, wild, heen en weer lopen, hijgen, vreemd om zich heen kijken, paniek. Ik had geen idee wat en hoe en ging laat in de avond naar de dierenarts, hij was dus high, we moesten er toen meteen mee stoppen.

 

Ik heb altijd de nachten als mijn hond hechtingen had er naast geslapen. Dan slaap je toch beter dan als de hond in een andere ruimte is. Maar goed ik deed de hond oom geen kap om omdat ik dat zo sneu vond. Gewoon hond in mand of bench voor je bed, je bent gefocust, dus je hoort alles. Tenminste zo gaat het bij mij.

Tegenwoordig krijgen ze een mooie romper aan, bij de dierenarts te koop. Ik zou er twee nemen, eentje voor in de was. Als ik bij de hond was, dus eigenIjk altijd, want ik zorgde dan vrij te hebben, deed ik de romper uit  . ,s nachts ging hij aan, het zit behoorlijk strak, moet ook, dan kan de hond niet bij de wond.

Mijn eerste hond sprong de dag er na over een hekje, heel behoedzaam, maar  ik schrok mij Rot. Niets gebeurd verder overigens,

 

Heel veel succes. En ja die tien dagen, daar moet je doorheen. En iedere dag denken, ..... de zoveelste dag, en nog steeds alle hechtingen aanwezig. Weer een dag genezing gewonnen,

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Zelf geen ervaringen met Tramadol, maar de hond van een collega heeft dat onlangs een week gekregen na een operatie aan zijn poot, en die was er helemaal K.O. van. En een vriend van mij kreeg het een paar jaar terug na een kaakoperatie, en die zag inderdaad roze olifantjes laughing

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik moest een van mijn vroegere honden afleren om op de bank te springen. Heb toen een paar dagen eetkamerstoelen op de banken gelegd.

 

Ik zal mijn hond nooit Tramadol geven. Ben zelf hierdoor in een psychose beland en heb hard moeten knokken om daardoor ontstane  straatvrees te overwinnen. Een hond kan niet praten over angsten en hoe beroerd hij/zij zich voelt. 

 

Mocht je Tramadol geven, dan is het zeer belangrijk als je stopt dit te geven, om dit  vooral langzaam af te bouwen. Overleg met je dierenarts.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

(Tip, als op je "profiel fotootje" klikt (mijn profiel) en dan op "mijn forum"? Krijg je een lijstje van de door jou zelf geopende topics.)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Veel succes gewenst!

Het kan handig zijn wat back-up paraat te hebben: vrienden of buren die je op voorhand vraagt of ze eventueel beschikbaar zouden zijn als je dringend hulp nodig hebt (met de hond, met je zoontje, met praktische zaken).

 

Wij hadden met een houten box een soort trapje gebouwd voor de bank, zodat ze er op konden zonder te springen. Hun eigen zeteltjes hadden we de poten onderuit gedraaid zodat die veel lager stonden en ze ook niet hoefden te springen. De trap naar boven afgesloten, een loopplank voor de auto,... zulke dingen waren allemaal voorzien.

 

Allebei mijn teefjes moesten een kap om, omdat ze niet van de wonde bleven. Ze beten gewoon door het rompertje heen. En dat duurde best lang, die drang om aan die wonde te zitten. Dus ik zou nu al met de kap gaan oefenen, voor 't geval ze niet van haar buik kan blijven...

 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Dank jullie wel voor jullie reacties.

 

Ik blijf idd bij Dyuna totdat ze slaapt. Dat is bij mijn dierenarts een 'vaste' afspraak. Ze gaat meteen om 11u slaapje doen.

 

Wat betreft de tip bank blokkeren ga ik zeker doen. Ik leg gewoon alle stoelen erop. 

 

Zojuist back up geregeld. Mijn moeder zal diezelfde middag komen om met mij mee te rijden naar de dierenarts om Dyuna te begeleiden in de auto én zodat we haar samen even uit de auto kunnen helpen.

 

Ook in het geval van nood kan ik mijn moeder wakker bellen en zal zij spoedig af komen indien dit nodig is.

 

Wat betreft de nachten heb ik idd besloten om toch de vari in de woonkamer te zetten en zelf op de bank te gaan liggen. In de gang op de grond slapen en dit puur en alleen zodat Tiamo lekker los kan in de woonkamer, is eigenlijk wat ver gezocht. Ik doe er altijd alles aan om het de dieren zo comfortabel mogelijk te maken, behalve mijzelf!

 

En nadenkend, of Tiamo nu op de bank slaapt of in de bench tijdelijk, zou eigenlijk niet veel moeten uit maken. Het is meer mijn idee dat ik niet wil dat mijn dieren onnodig in een bench verblijven. Maar nu voor the greater good wel even beter.

 

Tiamo kan niet loslopen terwijl Dyuna in de vari zit. Daar is zij het NOOIT mee eens en gaat dan als een dolle te keer. Vandaar deze omslachtige constructieundecided..soms om gek van te worden welke beschrijvingen er allemaal aan vast zitten.

 

Wat betreft de Tramadol, ga ik zeker nog met dierenarts overleggen...pijnbestrijding snap ik, maar bij teveel gaat Dyuna idd niet aan voelen dat ze te ver gaat.

 

En last but not least: De rest loslaten, hoe moeilijk dit ook is. Heb nu eenmaal geen controle over iets wat ik nog niet heb ervaren met Dyuna en daardoor niet weet hoe ze zich er onder verhoudt.

 

Wel heb ik besloten, hoe moeilijk ook, dat het eerder gegeven advies, om Dyuna dan toch maar vaker in de vari te doen bij ongeremd gedrag, op te volgen. Het is maar voor een paar dagen en komt ten goede van haar herstel...beter dit als dat er iets gebeurd omdat ik haar perse minder wil opsluiten en vervolgens het herstel nog langer duurt omdat er iets niet is goed gegaan.

 

Het gaat weliswaar tegen mijn principes in maar wederom voor the greater good. Dit zelfde geldt idem met wandelen. Dyuna zet zich altijd flink af om 'uit te vallen' naar andere honden. Dat is dan niet gewenst, dus zal ik de eerste dagen haar alleen aangelijnd in de tuin laten. Zelfs dat laatste is opletten daar zij ook dan best vocaal kan worden en richting poort kan vliegenundecided.

 

Het word ff tanden bijten, het is niet anders maar ik denk wel dat zowel ik als Dyuna er meer rust voor terug (kan) krijgen. Hahaha zul je net zien, wordt ze nog venijnigertongue-out...ach ja, dan heb ik in elk geval het medische voordeel (hopelijk) ermee behaaldhp-thumbsup

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs krijgt nu tramadol na zijn knie-operatie 

Hier geen hallucinaties of andere rare dingen, hij is er hoogstens wat misselijk van geweest (alleen de eerste dagen) en hij vind ze héél vies 

In overleg met de DA krijgt hij maar de helft van de voorgeschreven dosering omdat ik er niet meer in krijg en hij loopt heel goed met deze hoeveelheid 

Hij krijgt ook nog metacam erbij

Dus dat zou ik gewoon even overleggen met je DA tegen die tijd (de hoeveelheid), waarschijnlijk krijgt ze ook metacam?

 

Hopelijk heb je daar iets aan 

Heel veel succes en sterkte alvast!

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Mijn hond heeft na haar beide operaties (de laatste operatie was trouwens sterilisatie en PL-knie in één keer, dus toch niet mis) enkel metacam gehad als pijnstiller en zij deed het daar goed op. Misschien kan je het ook een dagje aankijken met enkel metacam, en de tramadol als back-up houden? Maar daar zal je DA veel beter in kunnen adviseren.

 

Veel tijd in de kennel is niet fijn en je kan ze niet uitleggen waarom, maar het is inderdaad even doorbijten voor haar eigen welzijn.

 

Veel succes, komt goed!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Mijn hond heeft na haar beide operaties (de laatste operatie was trouwens sterilisatie en PL-knie in één keer, dus toch niet mis) enkel metacam gehad als pijnstiller en zij deed het daar goed op. Misschien kan je het ook een dagje aankijken met enkel metacam, en de tramadol als back-up houden? Maar daar zal je DA veel beter in kunnen adviseren.
 
Veel tijd in de kennel is niet fijn en je kan ze niet uitleggen waarom, maar het is inderdaad even doorbijten voor haar eigen welzijn.
 
Veel succes, komt goed! "

De reden dat de dierenarts tramadol wilt geven is juist vanwege het mogelijk extra roze olifantjes effect...dit omdat ze weet en al reeds meermaals heeft gezien dat Dyuna een ongeremd typje is en de dierenarts wilt echte kalmeringsmiddelen het liefste achterwege laten. Dat kan ik alleen maar waarderen eigenlijk. Duitse herders schijnen daar erg gevoelig voor te zijn, dus voorzichtigheid is geboden. Vandaar de optie tramadol, het is een pijnstiller geen kalmeringsmiddel. Maar met geluk wel het neveneffect olifantjestongue-out

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Morgen is het dan zo ver, de sterilisatie van Dyuna...het is geen 1 april grapjetongue-out.

 

Na verdere afstemming besloten dat Dyuna geen tramadol krijgt als pijnstilling. Dit vanwege haar gevoelige maag. Zodra zij een lege maag heeft kan ze gaan spugen. Omdat misselijkheid al op de loer ligt door narcose en dan nog evt icm tramadol zou het dubbelop overgeven kunnen worden. Dit doen we toch liever niet!

 

Het advies is idd om Dyuna zoveel als mogelijk, hoe vervelend ook, in de vari te houden mocht zij zich sneller als verwacht weer up to date voelen.

 

Ipv een lampenkap heb ik een comfy cone gekocht voor haar, zodat ze toch fijn kan slapen op een gevuld kussentje. Voor het eten kunnen de baleinen eruit en dan kan het omgevouwen worden, waardoor dat ding niet steeds op en af hoeft. Eea hangt helemaal af hoe Dyuna eronder is en hoe ze zich gedraagt.

 

Gelukkig heeft mijn eigen dierenarts van vrijdag op zaterdag ook spoeddienst, dit maakt het toch allemaal wat prettiger. Tevens weet ik ook wie al met de pasen dienst heeft, in geval van nood, bespaart me dat om uit te zoeken waar ik moet zijn.

 

Voor nu alles geoptimaliseerd wat mogelijk is, tevens Dyuna al volledig geborsteld zodat dit de komende week even niet meer hoeft.

 

En als ze toch onder zeil is, krijgt ze nog fftjes een manicure (duimpjes) en oren controle.

Ik zal er bij blijven totdat ze slaapje doet. Ze is dan in goede handen bij 2 assistentes en de dierenarts.

 

 

Ik heb er zin NOTundecidedhihi!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Veel succes.

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Veel succes! Je bent alleszins duidelijk goed voorbereid, dus daar kan het al niet aan liggen hp-smile

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Veel succes! Je bent alleszins duidelijk goed voorbereid, dus daar kan het al niet aan liggen  "

Dank je. Dat is waar! Heb mijn dierenarts de kleding van het lijf gevraagd. Aangaande kind en dieren laat ik weinig aan de toeval over als het op medische zaken aan komt

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Succes en sterkte met het wachten. 

Probeer naar de hond rust uit te stralen, dat is beter dan spanning en zenuwen.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Succes en sterkte met het wachten. 
Probeer naar de hond rust uit te stralen, dat is beter dan spanning en zenuwen. "

Dank je! 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Heel veel sterkte morgen! Altijd spannend als ze onder narcose moeten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Succes morgen! En een spoedig herstel voor Dyuna!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Heel veel sterkte morgen! Altijd spannend als ze onder narcose moeten. "

Dank je wel Kees.

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Succes morgen! En een spoedig herstel voor Dyuna! "

Dank je wel

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Veel succes. "

Dank je wel

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Veel succes morgen 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Succes morguh, weet er alles van. Vind het verschrikkelijk als je ze dan moet achterlaten in iemand anders handen. Negen van de tien keer ging het beter dan verwacht maar zoeen zielig hoopje de eerste dag is altijd snert.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Veel succes morgen  "

Dank je wel koert

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Succes morguh, weet er alles van. Vind het verschrikkelijk als je ze dan moet achterlaten in iemand anders handen. Negen van de tien keer ging het beter dan verwacht maar zoeen zielig hoopje de eerste dag is altijd snert. "

Dank je! Komt goed! Heb ik zelf stiekem het minste moeite mee, het achterlaten, kom al 22jaar daar, ben 'kind' aan de praktijk/huis, dus dat zit wel snor.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Heel veel succes Vandaag!!

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Heel erg veel succes vandaag 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Kaakgewricht op slot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^