Blaffende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

Wij hebben 4 honden, Rottweiler van 7, cocker spaniel van 7 en 2 kruisingen boarder collie husky van 1 jaar nu.  ( via een vriendin die een zwangere boarder had geadopteerd van 4 jaar :) .
We wonen op een hoek en hier komen veel wandelaars voorbij. De zijkant is afgemaakt met een doek momenteel. Vooral de cocker en één van de 2 kruisingen blaffen zodra ze iets horen, een auto die passeert, een wandelaar of fietser die wat teveel lawaai maakt. We hebben een camera buiten hangen dat indien we niet thuis zijn, een luik geïnstalleerd in de deur dat ze ook deels binnen kunnen en in hun bench kunnen gaan liggen indien ze daar zin in hebben. Ik ben echter ten einde raad hoe ik dat blaffen afgeleerd kan krijgen. 
Momenteel werk ik van thuis en zitten ze de hele dag binnen bij mij , maar ben bang als ik terug moet gaan werken dat het weer erger gaat worden. 

Iemand een idee ? 

honden page profiel BrandtBrandt

Wat doe je zoal per dag met je honden qua wandelingen of hondensport want je hebt toch allemaal actieve rassen? Hoe lang en vaak zitten de honden alleen? Kun je zicht in de tuin beperken door een dichte schutting of een doek? Kunnen de honden binnen blijven als je er niet bent?

 

honden page profiel CindyCindy

Wandelingen na het werk, soms te voet, soms met de fiets. Met de rottweiler wandelen we minder ver, heeft 2 operaties ondergaan aan zijn heupen.

Als ik op kantoor terug ga werken zijn ze thuis van 7u30 ongeveer tot 17u , afhankelijk wanneer de kinderen soms vroeger thuis zijn van school. 

Een doek hangt er , maar ze reageren heel fel op geluid vooral van de wandelaars en fietsers. Het duurt ook geen uren, zodra deze gepasseerd zijn stoppen ze wel. 

De honden kunnen binnen in de keuken via het luik tot in hun bench. Bench is eigenlijk een kast omgevormd tot bench waar ze makkelijk met 4 in kunnen. Dat is ook hun slaapplaats s'nachts. 

honden page profiel BrandtBrandt

Ik vrees dat je het probleem al aankaart 'verveling' en ze zitten te lang alleen op een dag meer dan 9u. ik vermoed aan je manier met honden om te gaan dat je in Belgie woont? Ik zou beginnen met de honden ochtends ook goed moe te maken en voor je werk ook een wandeling te maken van min 30 min en overdag zorgen dat iemand langskomt om ze uit te laten of in de tuin te spelen. Is er een mogelijkheid om een aantal dagen van thuis uit te werken? Of ev opvang overdag voor je honden? Anders zou ik overgaan tot herplaatsen. Sorry maar ik vind het geen hondwaardig leven om 9u per dag alleen thuis te zitten met 1 wandeling per dag. Sorry als ik hiermee hard overkom. 

Mijn overleden hond zat nooit meer dan 6u alleen en indien ik langer weg was bracht ik hem naar vrienden of familie.

honden page profiel CindyCindy

Ik denk dat als je hier zou zijn het duidelijk is dat wij alles doen voor onze honden bezig te houden en deze wel degelijk gelukkig zijn. 
Momenteel werk ik thuis en liggen ze eigenlijk de hele dag naast mij te slapen. 
De tuin is groot genoeg om rond te kunnen lopen en onze wandelingen worden opgesplitst naarmate de leeftijd en mogelijkheden van de honden. 
Woensdag namiddag zijn de kinderen ook altijd thuis en zoals ik al zei, is het enkel als ze wandelaars horen voorbij komen. Verder geen last mee , doen niets stuk , bijten nergens aan en spelen met elkaar zonder problemen terwijl het 4 reu's zijn 

honden page profiel BrandtBrandt

Cindy, het is absoluut geen persoonlijke aanval maar ik vind 9u per dag alleen teveel en 1 wandeling per dag te weinig. Ik merkte het aan mijn hond Goofy ook dat hij erg vervelend werd toen hij een tijdje minder beweging kreeg onwille van medische redenen. Dit is voor mij ook een reden om geen nieuwe hond aan te schaffen. Fijn dat je voorlopig thuis kunt werken. Ik zou toch echt opteren voor min 2 wandelingen per dag. Ik twijfel er geen moment aan dat je je honden graag ziet en het beste met ze voor hebt. Voor je buren (indien je deze hebt) zou ik de honden binnen houden op momenten dat je niet thuis bent en niet kunt ingrijpen als ze blaffen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik het goed begrepen heb, verblijven de honden in de tuin als je buitenshuis gaat werken (met de mogelijkheid om zelf binnen te gaan)?

Wat als ze binnenblijven als je weg bent? Blaffen ze dan ook zo veel? 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Het klinkt mij ook nogal karig in de oren, maar misschien verwoord je jezelf niet helemaal duidelijk? Zijn je honden echt 9 uur alleen? En ze krijgen dus 1 wandeling per dag? Hoe ziet zo’n wandeling er uit? Lopen ze los of vast? Hoe lang duurt zo’n wandeling? En wat doen jullie dan samen? Hoe duidelijker je hier over kan vertellen, hoe beter we met je mee kunnen denken. Jij wil een oplossing voor het blaffen, maar een hond is veel meer dan dat hè. Vaak komt zulk gedrag voort uit een indirecte oorzaak, zoals inderdaad verveling. En 9 uur alleen zitten en 1 wandeling krijgen klinkt eerlijk gezegd heel errug saai. Maar misschien begrijp ik je verkeerd. Hoe meer je over ze kunt vertellen hoe makkelijker we achter de oorzaak van het blaffen kunnen komen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Buiten het feit dat een hond echt wel 3 a 4 wandelingen nodig heeft om stoom af te blazen? Misschien is een uitlaat service daar een oplossing in voor een lange middag wandeling.

 

Maar over je probleem. Ik denk dat je moet beginnen bij de aanstichter. Wie blaft er als eerste en rent naar het hek. Als je dat weet kun je dezelfde training toepassen maar dan enkel met de leider van gang. Zaak is wel dat je daarna als het werkt? Direct meer vertier in je tuin gaat bouwen. Lounge eruit en veilige honden speelplek van maken. Speeltjes verstoppen ect. Anders krijg je zulke honden hp-wink (Ik hou van Zulu though hihi)

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het probleem zal ook vast de mensen uit de buurt zijn.

Een huis in een woonwijk waar 4 honden overdag alleen buiten zijn en veel blaffen, daar krijg je klachten van.

Zelfs al blaffen ze geen uren achter elkaar, enkel als er een wandelaar langs komt.

Stel dat  er over de dag 10 wandelaars langs komen, dan heb je dus al 10 x vier blaffende honden.

 

Wat je zou kunnen doen, is je honden binnen houden als je werkt, en zorgen dat ze overdag door een uitlaatservice opgehaald worden voor een paar uur.

Maar dan zou je binnen ook iets moeten veranderen zodat ze meer ruimte hebben, wat ik begrijp kunnen ze binnen alleen in een soort omgebouwde kast komen?

honden page profiel CindyCindy

S'morgens zijn ze actief en ga ik er zeker werk van maken om ook te gaan wandelen. 
Tijdens de dag, nu ik thuis werk , liggen die eigenlijk de hele dag te slapen in de zetel, hun mand, onder mijn bureau terwijl ze overal toegang hebben.
Indien ik ze binnen zou laten hebben ze toegang tot de keuken, stukje eetplaats waar hun bench dan staat. En eventueel kan ik de veranda buiten afsluiten dat ze via het luik ook nog in de veranda kunnen. Dat is eigenlijk meer hun overdekte plaats als ze buiten zitten. Staat een zetel voor hen en dan zitten ze uit de wind en de regen. 

Rond 16u zijn ze terug wakker en stormen ze speels weer naar buiten. 
Diegene die meestal eerst begint te blaffen is de Cocker en dan volgt een van de kruisings, de andere 2 blaffen eigenlijk raar of zelden. 

Zolang ik thuis ben is er geen probleem natuurlijk , maar ben wel bang indien ik terug full time naar kantoor moet. 

Ga zeker ook informeren over een uitlaatdienst indien het zover komt.

Merci allemaal voor jullie reacties. 


Volgende forumvraag: Twijfel over herplaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^