Alleen zijn pup opbouwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sonja Derks Sonja Derks

honden foto van Sonja Derks

Hallo allemaal,

ik ben opzoek naar adviezen voor het alleen zijn van onze pup op te bouwen. Ze is nu 14 weken, we zijn veel thuis en met haar bezig. Maar we willen de valkuil voorkomen dat als we als ze groter is wel iets langer dan een uur de deur uit willen, ze lastig alleen kan zijn. We hebben dan ook adviezen opgevolgd van het forum hier en op internet. 

Als eerste geïnvesteerd in bench training. Hier ligt ze nu heel graag en zonder problemen. Ze zoekt dit plekje vaak zelf op als het haar wat te druk is. Begonnen met slechts enkele seconden, minuten en toen 5 minuten het huis uit etc. Ondertussen is ze zo ver dat als ze lekker is uitgelaten en een volle buik heeft in de bench gaat als wij weg gaan en het tussen 1 en 2 uur alleen volhoud. De ene keer blaft ze na een uurtje en de andere keer is ze na 2 uur nog stil. We hebben een camera waarbij we haar kunnen zien. 

mijn vraag is ook: hoe nu verder? Het beste lijkt me thuis te komen voordat ze blaft. Deze tijd wisselend en is dus moeilijk. Het doel is trouwens niet dat ze de hele dag alleen kan blijven voordat hier omkeringen over komen ????. We hopen wel dat ze uiteindelijk tot een uurtje of 4 maximaal alleen kan blijven als we na deze Corona ooit een iets langere activiteit buiten de deur hebben. 

Wat is jullie tip? Hoe nu verder uitbouwen? How pak je het aan omdat de tijd dat ze alleen kan zijn wisselt? Meerdere momenten op een dag of slechts 1 keer? Nu proberen we 1 langer moment op de dag en soms kortere tussendoor met halen/brengen van de kinderen etc. 

Hopelijk tips om ons verder te helpen! 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hebben het alleen blijven zonder bench opgebouwd.

Ze blijven in de bijkeuken waar ze meer leefruimte hebben dan een bench, vandaar.

En ook weinig kwaad kunnen.

Hier liggen ze sowieso overdag ook wel eens te slapen.

Hun ligkussens liggen hier, en er staat een waterbak en wat speeltjes etc.

Dus de bijkeuken is ook waar ze graag zijn als ze alleen zijn.

531382.jpg

 

 

 

 

honden page profiel Sonja Derks Sonja Derks

honden foto van Sonja Derks

Dank voor je reactie! In de toekomst blijft Ze gewoon los in de woonkamer. Bench is nu een fijne plek voor haar. 

Mogelijk zijn er nog andere met tips op welke manier dit het beste uit te breiden is? 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hoi! Daar zijn wij nu ook volop mee aan het oefenen. Je kan even mijn topic lezen. Belangrijk is dat je vooral heel langzaam opbouwt en niet te snel gaat! Jake is nu 5 maanden en een half uurtje gaat wel oké nu. Het verschilt heel erg per hond. Als je hond blaft dan ben je te lang weg. 14 weken is nog heel jong. Tel je zegeningen en wees blij dat een uurtje goed gaat zou ik zeggen! En blijf voorlopig dat oefenen totdat je 100% zeker bent dat een uur altijd goed gaat.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik zou de hond los met bench open en dan gewoon weggaan nadat je zeker weet dat de hond voldaan is. Dus wat te kauwen en drinken heeft en net is uitgeweest. Liefst ook lekker de energie kwijt is. Ik begin met 8 weken al met alleen zijn en ga dan als de pups bijna slaapt weg. Ga dan gerust 2 uur weg om boodschappen te doen. De setting is dan precies het zelfde als ik boven ben of snachts als ik slaap. 

De kunst is om de pup te leren zich zelf te vermaken. Als ie dat al niet kan als jij in de woonkamer zit dan gaat dat ook niet gebeuren als je weg bent. 

Hier gelukkig nooit problemen gehad met niet alleen kunnen zijn ook niet later bij volwassenen honden. Ze gaan hier allemaal liggen slapen als ik(we) de deur uit gaan. 

Volgende forumvraag: Puppy en poes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^