Tips vlooienpipet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi!

 

Zijn er hondenbaasjes die tips hebben om de vlooienpipet juist toe te dienen? Onze pup heeft dit altijd toegelaten, maar de laatste keer en vandaag weer trekt hij zichzelf weg en begint gelijk te schudden, waardoor er druppels van de pipet rondvliegen. Daardoor komt niet alles op zijn huid. 

Verder is zijn vacht altijd een beetje vettig op de plek waar het middel is toegediend. Is dat normaal? 

Bedankt alvast!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

de hond even vasthouden, zodat het kan intrekken.

 

op twee verschillende plaatsen toedienen, bv. in de nek en een stuk daarachter, zodat er minder vloeistof op 1 plek zit, want hoe meer vloeistof op 1 plek, hoe minder snel het intrekt.

 

of als alternatief, haal bij je dierenarts tabletten tegen vlooien en teken. 1 maal per maand toedienen, het smaakt als een snoepje, vrijwel alle honden eten het gewoon op. met wat voeding ingeven.

 

aanvulling: vettige plek is volkomen normaal. niet eruit wassen, want dan werkt 't niet meer. en de hond niet laten zwemmen, want het waterleven kan daar niet tegen.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ja, dat uitschudden herken ik...    Tegenwoordig doe ik het pas als de hond rustig naast me ligt, dan zoek ik een plekje in zijn nekhaar.  Zodra ik het pipetje leeggedrukt heb of eigenlijk al tijdens, geef ik Pepijn iets lekkers te knabbelen. Dan vergeet hij te schudden!

Het blijft een tijdje een kleverige plek, die je eigenlijk niet moet aanraken, anders even handenwassen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou een tablet geven. Scheelt gedoe en ze krijgen ook geen huidirritatie. Ik geef NexGard.

 

T kan ook zijn dat hij tegenwerkt omdat de vloeistof niet prettig voelt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hoe vaak geef je een pipet? Aangezien je het over een pup hebt? Hier werkt een pipet zo’n 3 maanden en krijgen ze hem alleen in het tekenseizoen. Pil zou ik persoonlijk niet doen bij een pup. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

In begin gebruikte we nog weleens een luizen kam. Waren nog niet zo handig met de vingers zoals de DA. We hadden hem geleerd stil te zitten met trainers. Kat echter moet ik in de hout greep leggen hp-wink  En het is normaal dat het eruit ziet alsof je een beetje gel in de vacht hebt gesmeerd.

honden page profiel Ben & InekeBen & Ineke

Ik vraag toch wel is af of niet veel gif aan de hond geven? Één had een test laten doen bij mijn hond daar uit bleek dat de hond nog genoeg antistoffen in het bloed had maar volgens het schema had die weer moeten krijgen zelf gebruik ik Bravecto pil. In de winter krijgt die niks ‘t voorjaar weer en smeer dat ook uit tussen de twee pillen? Het is toch gif,

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik vraag toch wel is af of niet veel gif aan de hond geven? Één had een test laten doen bij mijn hond daar uit bleek dat de hond nog genoeg antistoffen in het bloed had maar volgens het schema had die weer moeten krijgen zelf gebruik ik Bravecto pil. In de winter krijgt die niks ‘t voorjaar weer en smeer dat ook uit tussen de twee pillen? Het is toch gif, "

Klopt wat je zegt. Ik diende het al toe als het warme weer werd en dan met een tussen pose van 4 tot 5 maanden. Het is ook onzin om te gebruiken in de winter.

Volgende forumvraag: aanwezig bij narcose sterilisatie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^