Pup van 5 maanden gaat steeds meer blaffen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Zelf vind ik het altijd leuk om een update te lezen om erachter te komen wat er met de adviezen is gedaan en hoe het nu gaat met "het probleem", dus hier komt het:

 

We zijn nu 2 weken cold turkey van de bench af (overdag). Hij ligt overdag op de werkkamer met een kleed, kauwmateriaal een speeltje en water. We wandelen minder vaak, maar wel langer. 's ochtends 30 minuten, in de lunchpauze 45-50 minuten en in de avond net waar hij zin in heeft. Tussendoor nog 2 keer een korte plaspauze. Het poepen is minder frequent geworden nog 3 a 4 keer i.p.v. standaard minimaal 6 keer. Het was de eerste 3 dagen echt flink afzien. Ik dacht dat we er niet uit gingen komen samen. Hij wilde namelijk echt niet zelf gaan liggen. Hij bleef maar klieren, blaffen, aan mijn broek en schoenen kauwen en om aandacht schooien door op schoot te kruipen (proberen in ieder geval). Ik vond het ontzettend moeilijk om hem te blijven negeren! En de eerste dag viel hij pas na 6 uur jengelen knock out neer. Dit is inmiddels wat beter geworden. Hij weet wat de bedoeling is en gaat de afgelopen dagen netjes bij de trap staan om naar boven getild te worden en in de werkkamer gaat hij lekker liggen kauwen en slapen. Maar om 16:00 uur is hij er klaar mee en gaat weer in terror mode. Dit is iets waar we aan blijven werken en ik ben in overleg met mijn werk of ik tijdelijk minder uren kan werken om dit op te vangen.

 

Wel ontwikkeld zich een ander probleem, maar daar moet ik even en nieuw topic over starten in een andere categorie :P

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En de eerste dag viel hij pas na 6 uur jengelen knock out neer. Dit is inmiddels wat beter geworden. Hij weet wat de bedoeling is en gaat de afgelopen dagen netjes bij de trap staan om naar boven getild te worden en in de werkkamer gaat hij lekker liggen kauwen en slapen.
Maar om 16:00 uur is hij er klaar mee en gaat weer in terror mode. 

Dat is al een mooie evolutie! En ja, 't is nog een erg jonge hond, dat ie zich tot 16u al behoorlijk kan gedragen terwijl je werkt, is toch best al knap! hp-shiny

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Dat is al een mooie evolutie! En ja, 't is nog een erg jonge hond, dat ie zich tot 16u al behoorlijk kan gedragen terwijl je werkt, is toch best al knap!  "

Zeker weten! Ik ben ook apentrots op mijn kleine mannetje ;)

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Verplichte benchrust ontneemt echt niet het eigen leervermogen. Onze Wopper was als pup echt de meest vreselijke terrorpup die je jezelf kon bedenken. Die was echt de hele dag in de weer en als pup zijnde wandelde ze eigenlijk ook teveel, meestal los in het bos, 2x daags + de wijkrondjes. Allemaal om haar in huis iets rustiger te krijgen. Minder wandelen hielp ook niet. Was echt om gek van te worden, de hele dag een tornado door je huis. Ze had vrijwel een constante ademhaling van 60/min en een pols van 192/min. Ze was 12 weken en oververmoeid. De DA heeft haar toen verplichte benchrust opgelegd, we hadden niet eens een bench. Wel gelijk aangeschaft. En ik tegenstelling tot hondje van TS viel Wopper gelijk voor dood neer in de bench, ze had wel degelijk die rust nodig. Niks springen, blaffen en piepen.
Toen zij ruim een jaar was, hebben we het opnieuw geprobeerd en ja hoor, ze nam gewoon haar rust in de stoel of op de bank en als het ff kon op een zonnig plekje in huis of in de tuin. Daar heb ik helemaal niets voor hoeven doen qua aanleren. Onze reuen hebben zelf altijd redelijk hun rust gepakt, de ene wat vlotter als de ander. 
Daarentegen is Wopper wel uitgegroeid tot een fantastische hond, je kon lezen en schrijven met haar, zo'n makkelijk beestje als dat was, daar kan je er wel 10 van hebben. Maar van een Wopperpup liever geen 1 .
Maar goed, lang verhaal, maar even voor de mensen die altijd beweren dat een pup echt zelf zijn rust wel pakt. Dat is dus in sommige gevallen echt niet waar. En dan het feit als ze de bench gewend zijn, dat ze zelf niet weten hoe ze hun rust moeten pakken, dat valt echt reuze mee. 
  "

 

Hier hetzelfde met Nala. Ze ligt dan wel en ze lijkt wel te slapen, maar ze is continu alert. Op advies van GT (telefonisch contact en komt volgende week) nu terug naar een regime van half uur spelen/wandelen etc. en dan lekker twee uur slapen. Ze is bijna 10 maanden. En het 'ergste'... ze blijkt dit gewoon keihard nodig te hebben. Wel is het zo dat ik het ene half uurtje echt niet zo strikt houd. Dus als wij lekker aan de wandel zijn, ga ik niet op de klok kijken of ik precies op tijd binnen kom. Dan is het gewoon lekker samen aan de wandel voor zolang Nala lekker wandelt en goed reageert. Thuis lekker slapen in de bench (zonder mij in zicht, want alleen dan gaat ze écht slapen). 

 

Voorlopig doen wij het zo, maar mocht ik thuiskomen en ik eerst nog even naar de wc moeten etc. en ik al zie dat Nala lekker ligt, dan laat ik het vaak eerst zo tot ik zie dat ze niet slaapt maar eigenlijk gewoon 'ligt'. (En bij haar is dat zo die rust voor haar nog niet voldoende dekt en dus echt haar slaap nodig heeft).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond bijt in kleding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^