Beetje gekke vraag geen aanval maar over allergie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dus Botty had een allergie aanval. In schaduw vlekken op liezen is ook duidelijk dat dit niet de eerste was. Hij is een herplaatser.

Rund en kip is het zeker niet, eergisteren een runderpees gegeven en totaal geen jeuk. Het kwam na boven na Naturo Turkey with fruit and vegetables, Smolke weigthcontrol waar dan weer lamsmeel inzit. Rijst kan hij hebben zit nu ook in de brok die hij krijgt.

Hij komt van een gezin waar hij de overgebleven brokken/nat kreeg, één daarvan de oudste zou allergisch zijn voor voedsel.

Ik sta echt een beetje voor een raadsel nu, zal ik 100% lam of kalkoen geven nu? Hij is er net twee maandjes maar ben wel erg benieuwd nu. Of gewoon doorgaan met wat ik nu geef?

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Als je er achter wil komen waarvoor hij allergisch is moet je een eliminatie dieet doen. Wat bedoel je met allergieaanval? Ben je al langs de dierenarts geweest?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Er moet wel zekerheid zijn voor een voedselallergie of omgevingsallergie....zodat je gericht er aan kan werken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Das het gekke eraan, we doen nu eliminatie dieet met kip brok en nat en dat gaat heel goed tot nu toe. Net rund toegevoegd, (God wat een verademing vergeleken bij Katjang)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Mijn hond is allergisch voor kip en rund. Echter als ik een botje geef van rund, krijgt ze ook geen klachten. Pas bij een grotere hoeveelheid, zoals haar voeding. 

 

Je zult eerst alles moeten uitsluiten. Pollenallergie zou nu ook goed kunnen, ook omdat ze vlekken bij haar liezen heeft. Of ben je er zeker van dat het voedsel allergie is?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Das het gekke eraan, we doen nu eliminatie dieet met kip brok en nat en dat gaat heel goed tot nu toe. Net rund toegevoegd, (God wat een verademing vergeleken bij Katjang) "

Daarom kan je hond wel allergisch zijn voor kip, maar merk je het nu pas na 2 weken. Je hond moet 6 weken lang geen klachten hebben op 1 diersoort. Daarna kun je pas een ander diersoort gaan proberen voor ook zeker 6 weken. Ik zal dan ook geen diersoorten nog gaan combineren. Zoals ik het ook aangaf, mijn hond krijgt geen klachten als ze maar iets binnen krijgt. Als ik haar 100% rund geef, reageert ze er wel gelijk op. Ik zou dus 6 weken lang echt 1 diersoort doen en dan telkens een ander. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Daarom kan je hond wel allergisch zijn voor kip, maar merk je het nu pas na 2 weken. Je hond moet 6 weken lang geen klachten hebben op 1 diersoort. Daarna kun je pas een ander diersoort gaan proberen voor ook zeker 6 weken. Ik zal dan ook geen diersoorten nog gaan combineren. Zoals ik het ook aangaf, mijn hond krijgt geen klachten als ze maar iets binnen krijgt. Als ik haar 100% rund geef, reageert ze er wel gelijk op. Ik zou dus 6 weken lang echt 1 diersoort doen en dan telkens een ander.  "

We geven dit nu de twee maanden dat hem hebben. 1 en half week dat we hem meekregen? Braaf frolic, bonzo zoals we hadden gevraagd aan de vorige eigenaar en dat op afroep. We hebben echter ook meegepikt dat hij opdat moment puppy brokken kreeg voor een groter ras....

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Je moet wel gestructureerd te werk gaan als je achter een allergie wil komen. Je noemt nu heel veel verschillende soorten voer op. Ik snap niet veel van je verhaal.

 

- Welk voer krijgt hij nu? Frolic? Bonzo? 
- Je schrijft dat hij een allergie reactie had? Weet je dat zeker? Ben je er mee naar de dierenarts gegaan? Als je veel door elkaar voert (ik lees nu al een stuk of vijf verschillende dingen) dan is het niet gek dat je hondje daar lichamelijk een slechte reactie op krijgt. Vooral bij van die supermarkt merken die vol zitten met troep en kleurstoffen. 

Dus ga naar de dierenarts, leg de klachten voor, en check of het überhaupt een allergie zou kunnen zijn. Beter voer zou ook wonderen kunnen verrichten. En als de klachten vervolgens nog steeds aanhouden dan moet je een eliminatie dieet gaan doen. Dat is niet elke dag random iets proberen en kijken of de klachten weggaan. Zo simpel is het niet. Je moet echt 6-8 weken hetzelfde voeren. 

Ga niet zelf zomaar dingen proberen want het komt over alsof je wel wat sturing nodig hebt. 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Waar bestond de allergie aanval uit? Heel,onduidelijk zoals je het nu verteld.

Schaduw plekken in de liezen? Kan het ook gewoon donkerder pigment zijn, zie je vaak bij honden?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zal het duidelijker opschrijven.

Toen we ophaalde heb natuurlijk gevraagd wat hij normaal te eten kreeg. Dat zou bonzo/frolic brok zijn. Later in het gesprek zei ze dat ze momenteel de puppybrokken van bordeaux gaf aan hem. We hebben nog gevraagd of hij allergisch was maar ze antwoorden nee. Haar derde hond in de tuin was wel allergisch. We hebben dus braaf bonzo/frolic gegeven. Na een week of twee ben natuurlijk gaan kijken voor wat beter spul. Dat was smolke waar lam in zit en naturo kalkoen natvoer om het wat smaak te geven. Natuurlijk niet in één keer maar vermengd met de bonzo, frolic moest hij niet.

Paar dagen later kreeg hij echt behoorlijk reactie, rode liezen, rode vlekjes rond de buik en dikke jeuk. Hebben toen iedere dag beddengoed en kleedjes op de bank gewassen. Omdat we eerst het idee hadden dat het misschien wel huismijt zou kunnen zijn. Ze had namelijk plastic manden staan waar echt helemaal niets in zat aan bedding. Hebben gelijk de pollen van de Es vermeden omdat hier veel honden in de allergisch voor zijn en ook onze vorige vent. En overgestapt op mono kipbrok en mono kip natvoer om het aan te maken voor de smaak. Dit omdat de bonzo wel goed ging. Hiermee trok het ook weg. Daarna natuurlijk eerst proberen om de het beddengoed/kleedbank en een dag niet stofzuigen geprobeerd. Reactie bleef uit dus dat was hem niet. De Essen zijn gekapt vanwege renovatie in de buurt. Heb ol een runderpees gegeven om te proberen, gezien daar veel meer kauw keuze in is en uiteraard beter voor mijn portemonnee.

Ik vermoed dus kalkoen of lam maar heb eigenlijk nog nooit iemand gehoord die daar een allergische hond van had. Zijn toch twee eiwitten die veel gebruikt worden in darm/allergie voedsel. Ik wil hem zo ie zo meer varia geven aan snacks en voer. Dit omdat ik al eerder meegemaakt heb als hij allergie gevoelig is, een hond allergenen kan opbouwen als hij te lang van hetzelfde eiwit krijgt. Ben dus geneigd om het uit te proberen maar omdat hij er maar 2 maandjes is, zit ik me af te vragen of dit verstandig is en of er misschien mensen zijn hier waarvan hun hond allergie hebben voor kalkoen of lam. Meestal ga je toch wel gelijk naar kip en de rund met allergie.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Waar bestond de allergie aanval uit? Heel,onduidelijk zoals je het nu verteld.
Schaduw plekken in de liezen? Kan het ook gewoon donkerder pigment zijn, zie je vaak bij honden? "

Wij dachten vuil en pigment idd maar je ziet echt dat er uitslag heeft gezeten meerdere malen. Oksels en liezen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zeeppoeder, wasmiddel kan ook een trigger zijn. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Deze verschijnselen hoeven niet voer gerelateerd te zijn .

 

Herken je hier wat van? Atopische dermatitis.

 

https://www.anicura.nl/kennisbank/hond/atopie-hond/

 

Volgende forumvraag: Atopie, allergie, help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^