Piepende pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SipkeSipke

Dag lieve hondenliefhebbers,

Vanaf afgelopen weekend zijn wij eindelijk de gelukkige eigenaars van een enorme mooie pup, een langgekoesterde wens welke in vervulling gaat. Ze is nu 8 weken en 4 dagen oud. 

Uiteraard weten we dat een pup opvoeden intenst is, we hebben al eerder een hond gehad. Gek genoeg is het net als met baby’s, als je er midden inzit weet je weer hoe zwaar het is.. 

Onze pup heeft veel moeite met slapen in de nacht. We hebben de ergste van hele nachten piepen, ondanks erbij liggen, denk ik wel gehad. Toch piept en blaft ze nog regelmatig. Om een beeld van vannacht te schetsen: half 11 na wandeling in bench, na tijdje piepen in slaap gevallen. Om half 1 wakker, uitgelaten en hierna even piepen en in slaap gevallen. Half 5 piepen, niet op gereageerd, toen is ze toch weer in slaap gevallen omdat we van eerdere nachten weten dat ze niet hoeft te plassen. Bench is ook altijd droog. Maar vervolgens is ze om 6:00 wakker, prima aangezien ik ook moet opstaan om te gaan werken. Maar hoe reageer ik dan op haar? Ze piept namelijk in de bench, ik haal haar eruit in te plassen maar sta dan ook op. Dus in principe geef ik haar dan aandacht. Hebben jullie hier tips voor? 

de duur van piepen en blaffen is wisselend, soms 10 minuten en soms langer. 

Ik hoor graag jullie tips maar stiekem ook positieve reacties over jullie ervaring na die eerste puppy week. We genieten enorm van haar! Maar het is ook zo intens.. 

Ik ben benieuwd naar jullie tips en tops! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zonder bench proberen? Misschien vindt ze het verschrikkelijk.

 

Of eens proberen een gedragen nachthemd erbij te leggen in de bench.

 

En gewoon uit de bench halen, ook als ze piept.

Dat doet ze natuurlijk niet voor niks. Jij bent degene die gaar veiligheid,  geborgenheid en steun moet geven als ze het ergens (in dit geval de bench) moeilijk mee heeft.

Dat krijgt ze niet als je haar hierin negeert.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze pup deed dat ook. Onze oplossing? Bench de deur uit. Pup sliep heerlijk de nachten door. Goed geleerd haar rust te pakken in elke situatie. 

 

Een bench is iets wat je rustig moet aan leren, eerste weken ernaast. Deurtje open, deur eventjes dicht en dan steeds langer. Niet opeens je pup 8 uur erin stoppen. Laten piepen, zeker niet. Je wilt een fijne plek creëren en dat doe je niet door je pup te negeren en te laten piepen en of janken. Je pup is pas net het nest uit.. Nog even lekker bij je houden. 

 

Zelf een slaap plek kiezen doen honden graag. Ze slapen namelijk geen hele stukken door zoals een mens. Ze verplaatsen zich graag. Van de vloer, naar hun kussen, naar ht kleed, de bank. Hier slapen ze overal. Zeker toen het koud werd bouwde ze graag een nestje, als het warm wordt zoeken ze graag een koelere plek. Waarom wil je perse een bench gebruiken? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier ook nooit een hond in het begin alleen gelaten in de bench s nachts en laten piepen.

Meegenomen naar de slaapkamer, bench naast het bed.

Na een aantal weken/maanden is de hond ouder en kent het leven bij jullie, dan is het makkelijker voor je hond om beneden te blijven slapen.

 

Volgende forumvraag: Puppyschema
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^