Help! Pup nog niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanaDana

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer. Ik heb een puppy (boomer, kruising shih tzu en maltezer) van inmiddels 16 weken, en ze is nog steeds niet zindelijk. Poepen doet ze wel buiten, maar ze plast minimaal nog wel 1 x per dag binnen. Ik weet echt niet wat ik fout doe, ik loop minimaal 10x per dag met haar buiten, en altijd na het slapen en spelen gaan we naar buiten. Als we buiten zijn doet ze het ook gewoon netjes buiten. 

Soms geeft ze wel goed aan dat ze moet plassen, maar dat is dan net een half uur nadat we buiten zijn geweest. Ik lees overal dat puppy's van die leeftijd hun plas wel 3 uur op moeten kunnen houden.

Kan het iets te maken hebben met dat ze bij de fokker, niets gedaan hebben aan zindelijkheidstraining? Daar deden ze het gewoon binnen. 

Ik word er zelf ook een beetje onzeker van.. Doe ik het wel goed? Is dit wel normaal? 

Ik hoor graag even. 543042.jpg

 

honden page profiel DanielleDanielle

Geen paniek! Is normaal. Honden hebben pas vanaf leeftijd 6-9 maanden goede controle over blaas- en sluitspieren. Doorzetten, komt vanzelf. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ja hoor! heel normaal!

 

Ze hebben op die leeftijd nog niet de volle controle over de sluitspier. Focus op de keren dat het wel goed buiten gaat ipv als het fout gaat! Je bent op de goede weg, het kwartje gaat echt wel vallen hp-thumbsup

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hihi nergens om je zorgen over te maken, komt echt van zelf goed! Ook ik stond destijds tot enige frustraties bij mijzelf, zowat ieder 15 min buitenundecideden nog deed ze het binnen. Pas vanaf de 7 maanden begon er overdag echt tijdsvakken tussen te zitten van om en nabij 2 uur. En ook toen was er wel eens een ongelukje als ik de 'piep' verkeerde interpreteerde...nu ze ruim een jaar is, gaat ze bij de achterdeur zitten en weet ik, ze moettongue-out

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Brownie was ook nog niet zindelijk met 16 weken. Het leek of ze het heel snel onder de knie had, maar ineens kwamen er toch ongelukjes in huis. Pas met een maand of 5 ging de zindelijkheid stukken beter, nu met 6 maanden gaat het meestal goed... maar als ik niet goed op even in huis met een klusje bezig ben, ligt er soms toch een plas in huis. Gewoon belonen als ze het buiten doet, streng toespreken op het moment dat ze binnen plast en daarna snel buiten zetten. Ik heb eens gelezen dat pups vaak pas rond 6-7 maanden zindelijk zijn. Niet alle pups zijn hetzelfde, de een heeft er een jaar voor nodig, de ander is met 2 weken zindelijk.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Wat een lief koppie heeft je pup. 

honden page profiel DagmarDagmar

16 weken.... Niet zindelijk zijn is vast niet het enige wat ze nog niet kent.

Geduld is een mooie deugd, komt goed. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ze is ook nog erg jong. Vaak zijn dan alle sluitspieren nog niet eens volledig onder controle. Onze shih tzu was met goed 6 maanden pas zindelijk en de ander met 4 maanden. Verschild echt per hond. Goed in de gaten houden, op tijd buiten zetten. Desnoods een extra ronde lopen. En vooral, niet boos worden, mopperen of straffen maar belonen als ze het goed doet.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dont worry, komt goed. Deze hieronder is ook zindelijk geworden en ik had echt mega weinig tijd. Was van mijn Oma en heb hem tijdelijk genomen vanwege haar overlijden. Jij zal het zeker sneller voor mekaar krijgen als dit zo doorzet.

543044.jpg

honden page profiel DanaDana

Dank jullie wel voor jullie reacties. Nu hetgeen volgende, sinds maandag is het niet 1 x binnen plassen maar echt 5 a 6 x. En buiten plast ze dan ook nog als ik met haar ga. 

Het gekke is: als ik weg ben, houdt ze het gerust 3 uur zonder plassen vol, en in de nacht ook gerust van 12 tot 8.

Ze doet het alleen in ons bijzijn. 

honden page profiel DanaDana

" Ze is ook nog erg jong. Vaak zijn dan alle sluitspieren nog niet eens volledig onder controle. Onze shih tzu was met goed 6 maanden pas zindelijk en de ander met 4 maanden. Verschild echt per hond. Goed in de gaten houden, op tijd buiten zetten. Desnoods een extra ronde lopen. En vooral, niet boos worden, mopperen of straffen maar belonen als ze het goed doet. "

 

Dank jullie wel voor jullie reacties. Nu hetgeen volgende, sinds maandag is het niet 1 x binnen plassen maar echt 5 a 6 x. En buiten plast ze dan ook nog als ik met haar ga. Het gekke is: als ik weg ben, houdt ze het gerust 3 uur zonder plassen vol, en in de nacht ook gerust van 12 tot 8. Ze doet het alleen in ons bijzijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze doet het alleen in ons bijzijn.  

In welke omstandigheden? Komt ze aandacht vragen? Of doet ze het ongemerkt? Altijd op dezelfde plaats? Is het terwijl je met haar bezig bent (bijvoorbeeld spelletje) of net als je haar negeert? 

honden page profiel DanaDana

" In welke omstandigheden? Komt ze aandacht vragen? Of doet ze het ongemerkt? Altijd op dezelfde plaats? Is het terwijl je met haar bezig bent (bijvoorbeeld spelletje) of net als je haar negeert?  "

Ze doet het te pas en te onpas. Vaak wel ongemerkt, als ik niet oplet. Het is iedere keer op een andere plek, de hoeveelheden schelen ook per keer. Net had ik haar om half 1 uitgelaten, had ze twee keer geplast. Binnen na 30 minuten ook gelijk geplast. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien een blaasontsteking? 

Als ze zo veel plast, drinkt ze dan ook erg veel water?

honden page profiel DanaDana

" Misschien een blaasontsteking? 
Als ze zo veel plast, drinkt ze dan ook erg veel water? "

Dat valt wel mee. Ze drinkt niet meer dan de afgelopen weken in ieder geval.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zou idd even urine naar de DA brengen, het is wel heel frequent plassen. Plus je kan dan medische onderliggen uitsluiten gelijk. Ik kreeg wel ooit wel een tip om als er een ongelukje gebeurde, het niet op te ruimen waar de hond bij is. Ook schijnen bepaalde rassen er iets langer over te doen dan andere, heb ik mij laten vertellen.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Als ze opeens meer binnen plast  zou ik ook even urine laten onderzoeken ivm blaasontsteking. 

Of kijken of er veranderingen hebben plaats gevonden in of rond je huis enz. 

 

Onze Kiya deed tot 8 mnd nog wel eens plas in huis. Daarna nooit meer. De 1 is sneller dan de andere. Maar uiteindelijk komt het toch altijd ( in normale omstandigheden ) goed.

Volgende forumvraag: Autorijden/stress/grommen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^