Detectie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BertineBertine

honden foto van Bertine

Goedemiddag allemaal,

Na een hele lange pauze ben ik weer terug op deze site.

Ik heb gezocht naar berichten over detectie, maar kan dat nog niet zo goed vinden. Meest zijn berichten van een aantal jaar terug.
vandaar dit nieuwe onderwerp.

Afgelopen week heb ik me aangemeld voor een cursus detectie en nu ben ik op zoek naar geschikte boxen om de geur aan te leren.
De originele detectie boxen zijn me iets te prijzig en met alle gesloten winkels is het lastig shoppen naar een alternatief, of materiaal aanschaffen om zelf iets te maken. Ik heb online al gezicht maar ben nog niet tevreden.
Broodtrommels, voorraaddozen vind ik te licht in gewicht. Alles schuift weg zodra Junto zijn neus gebruikt. Een anti slip matje werkt echt onvoldoende

Wat gebruiken jullie zoal?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik gebruikte stenen (aardewerk) bloempotten. Daar zit onderin al een gat, én het is zwaar. 

 

 

honden page profiel BertineBertine

honden foto van Bertine

" Ik gebruikte stenen (aardewerk) bloempotten. Daar zit onderin al een gat, én het is zwaar. 
 
  "

goeie! Dank voor je reactie.

Zijn die goed geurvrij te maken na gebruik?

 

honden page profiel TwiskoTwisko 3 doggies

honden foto van Twisko

Wij gebruiken ook bloempotten. Voordeel hiervan is dat ze heel duidelijk met de neus kunnen aangeven waar ze de geur ruiken. Laten die in de schuur staan na gebruik dat ze iets kunnen uitwaaien. Maar een hond ruikt wel het verse spoor hoor. Op de hondenschool maken ze ook niet alles volledig geurloos.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Ik heb ze zelf gemaakt.

honden page profiel BertineBertine

honden foto van Bertine

" Ik heb ze zelf gemaakt. "

Heel fijn als je zo handig bent. Ik zou een poging wagen, maar zelfs het materiaal weet ik nu niet goed aan te komen nu alles dicht zit.

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

alles wat poreus is trekt de geur in hoe goed je het ook schoonmaakt erna.

Enigste wat je kan proberen is iets uitkomen.

Maar goed dat is ook de rede dat die spullen zo duur zijn.

Als oplossing zou je meerdere boxen kunnen aanschaffen met een vaste geur, ipv dat je de geur verplaatst verplaats je de box. 

Dus iedere box zn eigen geur en een aantal boxen niets in leggen en schoon houden.

 

Bij de Ikea heb je veel mogelijkheden 

honden page profiel BertineBertine

honden foto van Bertine

" alles wat poreus is trekt de geur in hoe goed je het ook schoonmaakt erna.
Enigste wat je kan proberen is iets uitkomen.
Maar goed dat is ook de rede dat die spullen zo duur zijn.
Als oplossing zou je meerdere boxen kunnen aanschaffen met een vaste geur, ipv dat je de geur verplaatst verplaats je de box. 
Dus iedere box zn eigen geur en een aantal boxen niets in leggen en schoon houden.
 
Bij de Ikea heb je veel mogelijkheden  "

We zijn net begonnen met detectie. Ben nog in de fase van het spel aanleren. we hebben ook het advies gekregen te starten met 3 boxen en inderdaad de box verplaatsen en niet de geur.
Dat wil ik dus thuis oefenen. Ik zie hele veel voordelen van die originele geurboxen. De prijs houdt me echt tegen ze aan te schaffen.

voor de mensen die meer ervaren zijn: komen die boxen steeds weer terug in de trainingen. of heb je ze alleen in het begin nodig bij het aanleren van het "spel".

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" We zijn net begonnen met detectie. Ben nog in de fase van het spel aanleren. we hebben ook het advies gekregen te starten met 3 boxen en inderdaad de box verplaatsen en niet de geur.Dat wil ik dus thuis oefenen. Ik zie hele veel voordelen van die originele geurboxen. De prijs houdt me echt tegen ze aan te schaffen.voor de mensen die meer ervaren zijn: komen die boxen steeds weer terug in de trainingen. of heb je ze alleen in het begin nodig bij het aanleren van het "spel".
  "

Ik doe het dan niet voor de hobby maar ik ben speurhondengeleider van beroep. En tijdens de trainingen om nieuwe stoffen aan te leren of gewoon om de honden als ze moeite hebben met een bepaalde stof, dan ga ik weer terug naar de boxen. Maar dat is totaal afhankelijk van de gene die je les geeft als je het voor de fun doet.

Ik zie honden die direct starten zonder boxen en die ze alleen gebruiken om aan te leren. Maar ook die weer afwisselen. Denk dat je dat het beste kan vragen waar je lest.

 

Mijn honden moeten bij aanleren 100% onvervuilde stof zoeken. Die dus met tang en handschoenen in een uitgekookte box word neergelegd ivm omgeving besmetting. Je weet namelijk nooit of je dan als je dat niet doet, beloond voor het verwijzen van de stof of van jouw (menselijk lucht) of zelfs de geur van wat er daarvoor in heeft gezeten tot de hond die er voor op gekwijld heeft.

Bij een ervaren hond is het handig om eens in de zoveel tijd dan weer naar die onbevuilde boxen terug te gaan zodat je zal er weet dat je vol jet juiste beloond. Maar goed, hier gaat het over een bom die wel of niet gevonden word. En de honden moeten voor het examen 13 stoffen kennen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik gebruik de plastic dozen van Ikea met bijpassende deksels met een rond gat boven in. Ideaal. Naast elkaar, stapelen enzv. In zwart en wit

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

1 doos gebruik ik voor de specifieke geur. En die heb ik gemerkt met een kruisje met een pen. Aan de binnenkant doos en deksel. De andere dozen of leeg of een afleidende geur.

Volgende forumvraag: Maandag weer trainen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^