Braken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaileyBailey

Hallo allemaal, 

Ik heb sinds kort een labradoodle pup van 11 weken. 

Super leuk/lief hondje, alleen maak ik mij zorgen over het braken. Sinds afgelopen week heeft hij 2x net na het opstaan moeten braken. Het is niet veel, maar toch. De kleur van het braaksel is meer naar de witte kant en wat schuimig. Met een lege maag kan het niet te maken hebben, Bailey krijgt om 22u (voor het slapen) nog zijn laatste brokjes van de dag. 

Voor het braken gaat hij meerdere malen kokhalzen, en dan pas komt het braaksel eruit. Er zitten geen brokjes in of iets. Verder is zijn ontlasting prima. 

Misschien belangrijk om erbij te vermelden. Dit gebeurde in de week waarin veel sneeuw/ijs is gevallen hier in Limburg. Hij vond het interessant om te kauwen op het ijs.

Iemand waarbij dit verhaal bekend voor komt of weet waar dit vandaan komt? 

Groetjes 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Smorgens een uurtje vroeger wat te eten geven en savonds om 12 uur nog iets, kan toch zeker zijn dat het spugen zeker in de ochtend wat gal is en zijn haar maag leeg is...probeer het.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Toevallig liep ik een hondenbaasje tegen het lijf gisteren die haar hond stopte van het eten van sneeuw. Zou daar mee te maken kunnen hebben. Hou het wel in de gaten, als de tip van Willemijn niet werkt. Pups eten vliegensvlug dingen van de straat.

honden page profiel DanielleDanielle

Nero eet helaas ook sneeuw en heeft de laatste dagen ook een paar keer gebraakt. Houd het wel in de gaten bij je pup; eet/drinkt ie nog goed, is ie nog speels/actief, etc.. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

je zegt dat het niet te maken heeft met een lege maag, maar aangezien er geen brokjes bij zitten, is zijn maag dus wel degelijk leeg. ik zou proberen om hem iets later te eten te geven, of desnoods midden in de nacht (als je er uit moet om hem te laten plassen als dat nog het geval is?) Een gedroogd konijnenoor, stukje banaan oid te geven. 

honden page profiel BaileyBailey

Dankjewel allemaal voor de reacties. Ik wacht het nog even af. Sinds gisteren ligt hier geen sneeuw meer. Komt hetzelfde braaksel nog eens voor, dan ga ik de andere stappen die men hier aanraad uitproberen :) 

Volgende forumvraag: Tandjes poetsen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^