Puppy pads

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElkeElke

Hoi. Binnenkort komt er bij ons een pupje in huis. We zijn van plan om haar direct buiten te leren plassen en dus niet om te werken met puppy pads.

Nu is het zo dat mijn buurvrouw er nog veel op overschot heeft die wij zouden mogen krijgen. Ik was er dus over aan het denken om deze mss in de puppyren te leggen als vloerbedekking (zodat ongelukjes niet te vaak op onze tegels voorkomen). Dus eigenlijk de vloer binnen de puppyren volledig te bedekken met de pads. Niet om op te leren plassen maar om de vloer te beschermen. Zou dit lukken of zou de pup automatisch aangetrokken worden door de pads om erop te plassen? Ik lees dat hier een speciale geur in zit maar ik ken het gebruik ervan niet zo goed. Als de pup automatisch zijn behoefte hierop zal willen doen, is het dus geen goed idee voor hetgeen wij ze willen gebruiken :-) Heeft iemand hier ervaring mee?

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Het plassen op die pads moet je ook aanleren. Het is wel zo dat veel honden spugen, plassen en poepen op een kleed of mat. Vandaar dat de kans groot is dat je pup op de puppypads plast, als de ren volledig ermee bedekt is.

 

Maar dat kan ook komen als je zelf te laat bent om je hond naar buiten te brengen. Pas wel op dat je pup niet de pads gaat kapot bijten en hij/zij deeltjes inslikt. Zelf heb ik nooit die pads gebruikt dus het kan ook zonder.

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Als je tegels hebt zoals je schrijft zou ik er niets aan doen. Tegels zijn het makkelijkst om schoon te maken, omdat er niks intrekt. Waarom dan moeilijk lopen doen met Pads? 

 

Ik heb ook nooit puppypads gebruikt. Je kunt ze beter in ene keer buiten leren plassen (tenzij je 5 hoog woont, dan wordt het wat lastiger.) Plashouding? Huppakee oppakken en buiten zetten. Die van mij zat binnen no-time bij de deur als hij moest. Moest je wel snel wezen, want als die kleintjes het aangeven komt er altijd een plasje in 3..2...1... hp-wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi. Binnenkort komt er bij ons een pupje in huis. We zijn van plan om haar direct buiten te leren plassen en dus niet om te werken met puppy pads.
Nu is het zo dat mijn buurvrouw er nog veel op overschot heeft die wij zouden mogen krijgen. Ik was er dus over aan het denken om deze mss in de puppyren te leggen als vloerbedekking (zodat ongelukjes niet te vaak op onze tegels voorkomen). Dus eigenlijk de vloer binnen de puppyren volledig te bedekken met de pads. Niet om op te leren plassen maar om de vloer te beschermen. Zou dit lukken of zou de pup automatisch aangetrokken worden door de pads om erop te plassen? Ik lees dat hier een speciale geur in zit maar ik ken het gebruik ervan niet zo goed. Als de pup automatisch zijn behoefte hierop zal willen doen, is het dus geen goed idee voor hetgeen wij ze willen gebruiken :-) Heeft iemand hier ervaring mee? "

Ik denk dat t mooi scheur en bijtmateriaal is tenzij je er een vetbed overheen doet.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Die puppy pads liggen in no-time overhoop smile 
Denk dat het zonde is als je die pads overneemt. 
honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou er een paar vragen. 

Ze zijn hier goed van pas gekomen. Tijdens de autorit op schoot gehad, mocht er toch een plasje komen op je schoot. 

Puck is inmiddels 11, maar had nog van die pads over. Nu is ze een paar maanden terug ernstig ziek geweest en erg aan de diarree, liep er zo uit terwijl ze lag. Dus die pads heeft ze op gelegen. Scheelde heel wat was.

 

Maar in de bench leggen, zou ik niet doen. Wat anderen zeggen, mooi scheur materiaal haha.

En je moet het aanleren om erop te plassen. 

Dus als het kan, gewoon naar buiten voor het poepen en plassen. Anders ben je ook bezig met 2x zindelijk maken. Eerst binnen op de pad en daarna moet je weer opnieuw leren dat het buiten moet en niet binnen. 

honden page profiel ElkeElke

Ok bedankt voor de reacties allemaal! We zochten dus eigenlijk gewoon iets om de vloer te bedekken en omdat mijn buurvrouw van die pads over had, dachten we: "Hmm, dat kan daar dan misschien voor dienen" :-)

Maar als ik jullie tips meeneem, misschien toch maar niet. Dacht ook dat tegels makkelijk zuiver te maken waren, maar iemand waarschuwde me dat het toch niet ideaal was als de plasjes in de voegen terecht komen.

Het is sowieso de bedoeling om de pup direct naar buiten te brengen om te leren plassen, dus de pads zouden in ons geval niet dienen waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn ;-)

Misschien idd enkele vragen voor in de auto als we haar gaan ophalen, maar niet in de puppyren leggen dan. Dank jullie wel :-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vloer goed schoonmaken met azijn. Neutraliseert de geur en azijn is een zeer goed schoonmaakmiddel. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb alleen de pads gebruikt om zindelijk te maken in de nacht. In een doosje gelegd. Als je wilt dat de pup snel zindelijk wordt is het goed opletten, zodra je beweging ziet, optillen en naar buiten. Verder heb je een harde ondervloer dus dweiltje klaar hebben staan is geen overbodige luxe voor de ongelukjes. Succes smile

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Ik dacht ook dat die puppypads een uitkomst zouden zijn. Maar hij vrat er binnen 2 minuten een gat in. En het ergste was nog dat hij alles doorgeslikt heeft :O Dus ik heb ze weggedaan...

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wij hadden een stuk vinyl voor onder de ren. Pups kunnen de pads kapotbijten idd (wij hebben dat wel gebruikt). Het is niet zo dat de pads het erop plassen uitlokt dus daar hoef je je geen zorgen over maken, maar dat bijten eraan is wel een dingetje. 

Volgende forumvraag: Husky en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^