Voorhuidontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn puberhond heeft een voorhuidonsteking. Nu heb ik van de week bij de dierenarts prepusol meegekregen, waarmee ik 2x per week de piemel van de hond moet schoon maken. Maar het is echt zo lastig, Nero laat het echt niet toe. Mijn vriend houdt hem vast en ik probeer het met het flexibele tuitje erin te spuiten, maar het lukt dus niet. Is er niet iets anders wat helpt tegen een voorhuidontsteking? (Naast castreren..)

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Ouder worden.. Hoe erg is de ontsteking? Soms een beetje pus druppeltje aan zijn piemel en heeft hij er geen last van? Wacht het dan af. Het ligt vaak samen met hoge testosteron gehalte, wat dus is in de puberteit. Is het erger dan dat, dan is spoelen echt de de enige oplossing. Kun je het dan niet (positief) trainen? 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Niet echt een oplossing voor deze weersomstandigheden, maar hier werkt het strand goed. Sinds we 1 a 2 keer per week erheen gaan heeft Twisko nergens meer last van. Maar dan moet Nero wel tot zijn piemel het water in gaan. De hond van de overburen hadden er ook last van en heb toen 2x per week wat water meegenomen van het strand om te spoelen. x]

honden page profiel DanielleDanielle

" Ouder worden.. Hoe erg is de ontsteking? Soms een beetje pus druppeltje aan zijn piemel en heeft hij er geen last van? Wacht het dan af. Het ligt vaak samen met hoge testosteron gehalte, wat dus is in de puberteit. Is het erger dan dat, dan is spoelen echt de de enige oplossing. Kun je het dan niet (positief) trainen?  "

Dank voor de reactie! De ontsteking is best erg.. ik ben elke dag aan het dweilen en nog ligt er over de gehele vloer druppeltjes sealed Tussendoor hele tijd met een doekje proberen schoon te maken, maar bijna niet te doen.. Fijn om te horen dat het in elk geval beter gaat als hij ouder wordt. Het spuitje erin doen (en het is ook nog zo'n rot spuitje) is het lastigst van alles. Ik denk eraan om elke dag zijn piemel schoon te maken met prepusol op een wattenschijfje, en dus niet met een spuitje.. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Niet echt een oplossing voor deze weersomstandigheden, maar hier werkt het strand goed. Sinds we 1 a 2 keer per week erheen gaan heeft Twisko nergens meer last van. Maar dan moet Nero wel tot zijn piemel het water in gaan. De hond van de overburen hadden er ook last van en heb toen 2x per week wat water meegenomen van het strand om te spoelen. x] "

Oh kijk, dat is handig :) Hij gaat graag het water in maar niet met deze temperaturen. Wel ligt hij graag in de sneeuw, misschien helpt dat ook wel hp-shiny

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Oh kijk, dat is handig :-) Hij gaat graag het water in maar niet met deze temperaturen. Wel ligt hij graag in de sneeuw, misschien helpt dat ook wel  "

Nee het gaat echt om t zeewater.

 

Soms helpt vitamine c ook.

honden page profiel DanielleDanielle

" Nee het gaat echt om t zeewater.
 
Soms helpt vitamine c ook. "

Ah, oke, nee daar komen we niet voorlopig. Ik dacht misschien doodt de kou de bacteriën. hp-smile

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Bij mijn puber hielp vitamine c heel goed. En af en toe met afgekoelde kamillethee soppen maar niet in de schacht. Daar kwam ik niet en ik weet ook zeker dat ik daar van hem niet zou mogen komen ;-)

Volgende forumvraag: Wil deze toch even delen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^