Pubertijd of verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jessica (Gast)

Hallo allemaal,

Wij hebben een schat van een dwergkeesje van 7 maanden oud. Hij luistert goed, is heel aanhankelijk en een echt knuffelbeest.

Nu hebben we vanaf het begin af aan het hondje in de bench gegaan en dat ging uitstekend. De eerste nachten moest hij er nog wel uit voor een plasje, maar na een paar nachten sliep hij al door tot een uur of 7/8 in de ochtend.

Toen kwam het weggaan. Eerst een minuutje, toen wat langer. Ging allemaal goed. Hij jankte een minuutje maar hield dan op en als we terugkwamen van de winkel was hij nog steeds stil. Ook de onderbuurvrouw kon dit bevestigen.

Sinds een klein maandje is het echt rampzalig. Als we weg gaan jankt hij anderhalf uur achter elkaar. De koekjes in de bench raakt hij niet meer aan tot we thuis komen en ook de gevulde kong laat hij links liggen. Als we thuis komen is hij gewoon stil (hij is nooit heel erg lang alleen) maar als mijn huidgenoot bijvoorbeeld van half 9 tot 11 college heeft en dan thuiskomt, schijnt hij de onderbuurvrouw te hebben wakker geblaft.

Ik ben een groot tegenstander van een schokband, maar nu heb ik gehoord van banden die water sprayen of een schel geluid maken. Is dat misschien een optie?

Of is het gewoon een fase waar hij overheen groeit?

We gaan nu verhuizen en ik wil niet dat ik last ga krijgen met de nieuwe buren. Ik zou echt niet weten wat ik zonder mijn Zack zou moeten doen. Ik ben zo vreselijk gehecht aan dat kleine hondje.

Zou het misschien helpen als ik hem overdag in een grotere ruimte laat? We hebben er ook al aan gedacht om ter zijner tijd, als hij volwassen is, een pupje erbij te nemen zodat hij afleiding heeft als wij weggaan, maar dat is natuurlijk hetzelfde als een vinger in een lekkende dam steken. Het neemt het probleem niet weg.

Heeft iemand advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd of verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Jessica,

Je hond is in de pubertijd :-D :-D :-D :-D

Alles is dan even weg maar komt wel terug als je er zorg aan geeft. Ik zou het alleen laten weer gaan opbouwen en kijk of je iets moet gaan toegevoegen aan je dagindeling.

Vaak is het in de pubertijd zaak dat je of meer met je hond gaat doen of juist minder. Ik kan dat niet beoordelen omdat ik jullie niet zie of je dagindeling niet weet.

Je kan je dagindeling hier neerzetten zodat wij mee kunnen kijken of zelf iets gaan veranderen.

Een schokband of trilband zou ik niet doen. Dit is erg ondiervriendelijk :'( :'( :'( :'( .

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hoihoi.als ik wegga laat ik jazzy gewoon in de keuken vrij lopen met de radio aan.hij is dan stil en wacht netjes tot ik terug ben,misschien moet je ook de radio aan laten voor de pup.succes.


groetjes noor en een pootje van jazzy

honden page profiel JessicaJessica

Hoi!

Ik werk zelf hele dagen maar mijn huisgenoot studeert en heeft ongeveer 12 uur college per week. Deze tijden zijn wel redelijk onregelmatig.

Soms als we boodschappen gaan doen, laten we hem los in de kamer en dan blaft ie een keer of 2 en houdt ie op. Dus daarom dacht ik dat hij geen verlatingsangst kon hebben. Als we echter hem in de bench doen, jankt hij sinds kort dus weer alles bij elkaar. Maar 's nachts ligt ie braaf naast me in de bench en geeft hij geen kick.

Even voor de goede orde. Een band met stroom zou ik dus NOOIT doen. Maar ik dacht dat een hoog geluid hem geen pijn doet en dus diervriendelijk zou zijn.

Als we thuis zijn, ligt Zack wel erg veel bij ons op de bank en we nemen hem op onze vrije dagen eigenlijk ook overal mee naartoe. Naar mijn ouders, naar vrienden...hij gaat eigenlijk altijd mee behalve als we gaan werken/school of boodschappen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd of verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^