Drachtige teef en voeding (barf)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

Beste mensen,

 

Ik heb een paar zeer dringende vragen omdat ik met mijn handen in het haar zit. De hond van vrienden van mij is drachtig, maar eet heel slecht. Naar mijn mening klopt haar dieet niet. Ze kreeg altijd brokken en rauw vlees van de slager etc. en dit liet ze vaak staan en at ze nauwelijks. Daarnaast poepte ze minimaal twee of drie keer op een dag en had ze vaak zachte ontlasting. Dit resulteerde erin dat ze erg last had/heeft van haar anaalklieren en veel sleetje rijdt etc. Ze knaagt ook aan haar poten af en toe. Ik ben me een beetje gaan verdiepen in hondenvoeding en kwam tot de conclusie dat ze misschien het beste Carnibest  konden gaan voeren ‘s ochtends en ‘s avonds, en geen brokken meer. Of eventueel combineren met farmfood brokken omdat deze geperst zijn. Nu hebben ze dit niet gedaan en buddy’s barf gekocht en voeren dit ‘s ochtends, en ‘s avonds krijgt ze Pro Plan puppy brokken omdat ze hadden gelezen dat dit moesten voeren 2 weken voor de bevalling. De kvv eet ze in een keer helemaal op, en de brokken eet ze weer nauwelijks. Nu lees ik ook dat ze premix in de Buddy kvv schadelijk is voor de pups.

 

Ze is nu 6 weken drachtig en ik maak me ernstige zorgen over haar voeding, maar ik heb er zelf niet genoeg verstand van. Ik lees overal verschillende dingen en ik zie door de bomen het bos niet meer. Is er iemand die hier wat meer verstand van heeft die mij kan adviseren wat te doen? Of heeft iemand misschien een voorstel voor een dieet? Wat heeft ze nodig en wat moeten we juist vermijden? Het liefst een BARF complete maaltijd omdat ze brokken nauwelijks eet. En hoe moet dat met de pups straks? Ook barf of is dit af te raden?

 

Help!!

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^