5 dagen na sterilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MuisMuis

Mijn labrador van 15 mnd heeft afgelopen dinsdag een laparoscopische sterilisatie ondergaan. Ze kwam dinsdagmiddag thuis en was nog helemaal trillerig, koud, versuft van de narcose. (Logisch) Woensdag leek dit beter te zijn, ze wilde lopen en dat ging super. Wel wat rustiger dan normaal, logisch. De arts belde hoe het ging en ik zei dat het goed ging, energie had e.d.

Maar daarna leek dit juist om te slaan.

Ze draagt een medical shirt, dat vind ze niet fijn..  is ook in de rui, het jeukt natuurlijk en ze likt heel vaak, geconcentreerd haar vulva schoon. Haar knuffels kijkt ze niet naar om. Na woensdag is ze niet zo enthousiast voor lopen, het regende ook afgelopen dagen.. toch naar buiten genomen voor plas, poep. Dat gaat opzich goed.. 

Ik maak mij zorgen omdat zij zeer veel slaapt, niet blij is.. beetje piept soms. Meer kort gejammer. Ze  staart soms naar de weerspiegelingvan de tv in de deur.. , piept/praat opeens naar tv beelden.. zit op andere plek. Maar vooral het niet willen lopen, hele dag slapen. Ze eet en drinkt wel. 

Ik lees veel dat honden bij deze vorm van sterilisatie na 2 dgn alweer de oude zijn. Maar onze hond juist niet. Herkent iemand dit gedrag? Is het normaal of zou mijn ongerustheid op z'n plaats zijn?

A.s. Woensdag is pas de nacontrole.. 

Wellicht weet iemand meer.

Dank alvast voor de reactie.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel naar voor je hond, een weekje rustig aan doen, een narcose is altijd een inpact voor iedereen...plassen en poepen mooi, en eten dan gaat het de goede kant toch op, probeer ze wat af te leiden.heb je twijfels dan bel je even....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heeft ze nog wel pijnstillers?

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Komt normaal over op mij. Het zou wel elke dag een beetje beter moeten gaan. Ik zou het nog een paar dagen aankijken.

Als je het niet vertrouwd weer even de DA bellen.

honden page profiel MuisMuis

Bedankt voor jullie reacties.

Ze krijgt morgen de laatste pijnstiller.

Na het plaatsen van mijn bericht heb ik haar uitgelaten. Dat gaat goed, ze loopt snel/fit mee en neemt wat takjes in haar bek. Reageerde zoals ze altijd doet naar andere honden zeer enthousiast. Nu iets meer leek wel. Dus dat is liggen op grond en dan op het laatste moment opspringen en druk doen. En nu thuis gegeten en gedronken. Lijkt dat ze in huis dus vooral anders is.. of dat ze moet bijkomen van de wandeling. Ik kijk het nog wel even aan.. misschien heeft de narcose en de ingreep meer impact op haar dan ik dacht.. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goed hoor dat je bezorgd bent, en fijn dat het al een stuk beter is, narcose geeft een inpact, voor de een wat meer dan de ander, en dat je alert bent, alleen maar goed...woensdag controle..zal je zien dat het okee is.

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Mijn labrador is toevallig donderdag geSteriliseert en was eerste dag heel moe maar nu niet meer. Wel wil ze minder met de pup van doen hebben dus ik vermoed dat ze zich nog niet Helemaal 100% voelt. 
let wel op dat je hond niet wild doet zoals je omschrijft!!! Ze moeten de eerste 7-10 dagen rustig aandoen, niet rennen en niet loslopen totdat de wonden zijn genezen! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

nadeel van laparoscopisch is dat de buikholte word opgeblazen om ruimte te hebben om in te werken

dat levert kneuzingen op in de buik en rugspieren en het middenrif waar ze langer last van hebben dan dat ene sneetje dat net zo lang is als de drie of twee van laparoscopisch samen

mijn teven waren met een traditionele operatie na dag altijd weer de oude al deed ik wel een paar dagen voorzichtig met ze

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Eens met Liz. Wil in aanvullen, van buiten zijn de wondjes kleiner, maar van binnen zijn de wonden even groot als bij een normale ingreep. Ik vind 5 dagen toch best langduren. Neem even temperatuur op, geen koorts, dan aankijken, wel koorts dierenarts bellen. 

Heeft ze antibiotica gekregen? Ook dat is niet meer standaard het geval. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Bij onze hond was het net zo als bij jouw hond. Ze was echt dagen van slag. Ik denk ook eerder dat ze iets had van wat hebben jullie me nu "geflikt".  Ze voelde zich ook echt beroerd. Had van de pijnstillers diarree. Had ze nog nooit gehad, dus dat was ook al weer iets raars. Dat medical shirt was ook nieuw.... dus nee was geen fijne periode voor haar.

Zeker voor sensitieve honden zijn dat wel veel nieuwe indrukken in één keer. Niets is gedoseerd, alles komt tegelijk en dat is wel veel om te handelen.

 

Het heeft denk ik toen een 14 dagen geduurd voordat ze weer echt een beetje de oude was. Maar toen was het ook echt weer oké.... dus ik denk nog even geduld. En als je het echt niet vertrouwd, dan zou ik contact met de dierenarts opnemen.

Volgende forumvraag: cushing bij Yorkshire terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^