Anti bijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobinRobin

Hoi allemaal!

Ik heb een lieve kleine puppy :)
Ik ben in het weekend vaak bij mijn vriendje en van zijn lieve ouders mag m'n pup mee. Ik heb alleen een probleempje, hij bijt de kleden daar stuk. Vooral de hoekjes. Ik ben begonnen met andere speeltjes en botjes aanbieden maar dat boeit hem dan niks: Hij wil gewoon met het kleed spelen. Nee of foei zeggen werkt ook niet. Ik wil er nu iets met een vieze smaak op smeren zodat hij er mee stopt, maar het mag natuurlijk niet giftig zijn. Heeft iemand een idee? Ik dacht zelf aan byte-x wat een vies bitter spulletje is tegen nagelbijten... Niet giftig voor mensen, maar kan nergens vinden of het wel giftig is voor honden.

Groetjes :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Daar heb ik nog nooit van gehoord, bij een kleine puppy antibijt gebruiken.

Ik weet ook niet of het helpt.

Puppy's kauwen overal op ook al smaakt het niet lekker.

Maar als je kijkt op google zijn er wel middelen voor te koop, vooral met eucalyptus. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Soms weten pups ook nog niet goed wat nee betekend. Zeg duidelijk nee en haal je pup ook gelijk weg. Dit even volhouden. Geef je pup iets waar hij wel op mag kauwen. Gevulde kong of een kauwbot (bullepees, runderkophuid, lamsoren enz). Is je pup mooi even afgeleid en daar ontspant hij ook van.

 

Werkt dit niet dan zou ik de pup desnoods aan de korte lijn houden zodat hij de kans gewoon niet krijgt. Steeds wat meer ruimte geven tot het goed gaat. 

 

Pups kauwen erg graag, dus zorg vooral voor genoeg lekker kauwmaterialen en gevulde kongen. 

honden page profiel RobinRobin

Een kong zou ik idd kunnen kopen! Een kauwbot vind hij leuk maar als hij eenmaal met het kleed bezig is wil hij niks anders haha. Ik zeg heel hard en duidelijk nee en zet hem ervan weg... en krijg wel degelijk een reactie. Helaas is dat grommen en blaffen, nog niet echt succesvol dus.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hoi allemaal!
Ik heb een lieve kleine puppy :-)Ik ben in het weekend vaak bij mijn vriendje en van zijn lieve ouders mag m'n pup mee. Ik heb alleen een probleempje, hij bijt de kleden daar stuk. Vooral de hoekjes. Ik ben begonnen met andere speeltjes en botjes aanbieden maar dat boeit hem dan niks: Hij wil gewoon met het kleed spelen. Nee of foei zeggen werkt ook niet. Ik wil er nu iets met een vieze smaak op smeren zodat hij er mee stopt, maar het mag natuurlijk niet giftig zijn. Heeft iemand een idee? Ik dacht zelf aan byte-x wat een vies bitter spulletje is tegen nagelbijten... Niet giftig voor mensen, maar kan nergens vinden of het wel giftig is voor honden.
Groetjes :-) "

Iets wat op dat hoekje van het kleed lijkt aan speeltuig. Dit is van jou en dat is van mij en dat consequent vol houden. Maar als je geen medische redenen hebt om van een plek af te blijven? Gewoon niet doen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou dan nog eerder voor bitterspray kiezen, dat is "speciaal" voor honden.

https://www.medpets.nl/sensipharm+bitterspray/

Maar eerlijk gezegd zou ik dit niet voor een klein pupje gebruiken. Ik zou hem aan de lijn houden en corrigeren/afleiden als hij aan het kleed begint en belonen als hij luistert uiteraard. Zorgen dat je genoeg dingentjes meeneemt zoals kong, kluif, speeltje meenemen om af te leiden. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Als je hiervoor nu al een middeltje wilt inzetten om te voorkomen dat ie eraan knabbelt, kun je straks overal iets gaan opsmeren/spuiten. Het is mijn inziens het gevolg bestrijden terwijl je het bij de oorzaak moet zoeken en dat is gewoon consequent opvoeden en iets anders aanbieden. 

 

Zodra je er nu voor kiest om iets in te zetten zodat hij er vanzelf afblijft, zal hij straks in de puberteit alleen van spullen afblijven omdat het 'vies' smaakt, niet omdat ie dan weet dat het niet mag.

 

Leid 'm bijv af met een Berini, een heel erg sterk geurend lekkernijtje welke je makkelijk in stukjes kan knippen en verstoppen in een kong. Het kost idd tijd en energie maar je zult er later profijt van hebben.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^