Geen voet is veilig...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Allereerst: Wat een geweldig informatief forum is dit! Al maanden lees ik mee met de topics en leer ik iedere keer weer bij. Net als alle andere heb ik een zware tijd met mijn pup (Jack Russell Terriër van nu 4 maand oud). Geen hondenschool is open, trainers die ik benader willen/mogen niet langskomen en alle tips van dit forum en online puppycursussen via Youtube heb ik inmiddels geprobeerd.

Ik weet waar ik aan begonnen ben, ik heb ervaring met Jacks. Maar nog nooit een pup gehad. Dat "puppybijten" is een hel! Anders kan ik het niet omschrijven. Tot bloedens toe iedere keer! Inmiddels zijn handen en armen redelijk veilig in zijn buurt. En voeten met schoenen gaan ook steeds beter. De bijtrem zit er ook wel redelijk goed in. Maar zodra Twister een blote voet in een slipper ziet of iemand loopt op sokken, komt de tasmaanse duivel in hem naar boven. Hij gaat helemaal los, terriërstijl; bijten, schudden en echt met een aanloopje aanvallen...

Ik heb verschillende methoden geprobeerd (één per keer en meerdere dagen/weken achter elkaar natuurlijk):

- Keihard met hoge stem "AUW!" roepen

- Negeren en stil blijven staan

- Ruilen voor een kauwspeeltje

- Belonen met snoepjes zodra hij stopt met bijten

- Steentjes in een klein blikje en daarmee schudden als hij gaat bijten

- Time-out in zijn bench met speelgoed en water (dus niet als strafhok gebruiken)

- Aan een riem houden en net buiten het bereik houden van langslopende voeten

 

Heeft iemand de oplossing? Is dit iets waar hij overheen kan groeien? Moeten we onze schoenen maar gewoon aanhouden in zijn buurt tot hij wat ouder is? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik zou je niet kunnen helpen. Wij hadden een voeten likker haha. Denk ook omdat we het nooit erg vonden dat hij kusjes gaf en dat was het dichts bij op zijn hoogte bij vreemde. Riem kort en met schaamrood tot over de oren het strand over. Toen hij ouder was werd het wel minder maar nooit helemaal weggegaan.

Betreft jou voetjes? Kan er naast maar als hij ook sjort aan je sok? Dan iets meer spel. Paar kwartiertjes meer in de dag inlassen. Blijven kids ;) De sok moet zich echt verplaatsen naar iets anders. Zijn speeltjes bv.

Wat ik ondertussen wel gemerkt heb? Bij katten en honden? Als het spel niet interactief is, raken ze verveeld. Net als kinderen, moet wel samen spelen zijn.

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Ja gewoon schoenen aanhouden. Of laarzen aan. smile

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb wel eens gehoord van mensen die de eerste maanden met een pup in huis, alleen maar laarzen aan hadden vanwege de pup foot-in-mouth

Toch is het eigenlijk bij elke hond wel goed gekomen zodra ze wat ouder worden.

 

Mijn ene hond was als pup ook zo'n vreselijke bijter, maar het doofde vanzelf uit toen hij zo tussen de 6 - 12 maanden was.

Ik had ook alles geprobeerd wat jij al doet.

Wat hier het beste werkte was hem iets geven om op te kauwen.

Of hem negeren en zelf de ruimte uit gaan.

Boos worden, auw roepen etc , maakte het alleen maar erger.

Maar toen bij hem dit gedrag uitgedoofd was, werd hij de liefste hond die je maar kan hebben hp-smile

 

 

honden page profiel Thara Thara 1 doggies

honden foto van Thara

Herkenbaar,  ik heb er ook twee gehad die daar veel plezier in hadden . Uiteindelijk ging het over 

En wij hadden schoenen aan 

honden page profiel BrownieBrownie 2 doggies

honden foto van Brownie

Pfoe dat puppy bijten viel hier ook zo erg tegen! Ik wist dat het erg kon zijn, maar als je zelf je eerste pup hebt is het toch even schrikken. Vaak genoeg met handen in het haar gezeten. Vandaag is Brownie 6 maanden geworden en sinds een paar weken gaat het stukken beter. Af en toe hapt ze nog in een hand of teen, maar het is niet meer continu en ze stopt er veel sneller mee dan voorheen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hehehe die blauwe plekjes op onze kipfilet (die aan je bovenarmen) hadden we snel omgezet in hier heb je een touw :p Sjonge dat deed echt pijn.

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Ik heb wel eens gehoord van mensen die de eerste maanden met een pup in huis, alleen maar laarzen aan hadden vanwege de pup 
Toch is het eigenlijk bij elke hond wel goed gekomen zodra ze wat ouder worden.
 
Mijn ene hond was als pup ook zo'n vreselijke bijter, maar het doofde vanzelf uit toen hij zo tussen de 6 - 12 maanden was.
Ik had ook alles geprobeerd wat jij al doet.
Wat hier het beste werkte was hem iets geven om op te kauwen.
Of hem negeren en zelf de ruimte uit gaan.
Boos worden, auw roepen etc , maakte het alleen maar erger.
Maar toen bij hem dit gedrag uitgedoofd was, werd hij de liefste hond die je maar kan hebben 
 
  "

 

Ik heb inmiddels de gouden tip van iemand gekregen, namelijk runderkophuid. Aangezien Twister alle typische puppy kauwspulletjes binnen 1 minuut kapot of op had ben ik gaan zoeken naar alternatieven. Hij heeft het nu 3 dagen en bijt ook al 3 dagen niet in benen/voeten. Iedereen houd ook braaf z'n schoenen aan moet ik zeggen! Maar hij kan met die kophuid echt uren kauwen voor er een klein stukje af is ;)

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Pfoe dat puppy bijten viel hier ook zo erg tegen! Ik wist dat het erg kon zijn, maar als je zelf je eerste pup hebt is het toch even schrikken. Vaak genoeg met handen in het haar gezeten. Vandaag is Brownie 6 maanden geworden en sinds een paar weken gaat het stukken beter. Af en toe hapt ze nog in een hand of teen, maar het is niet meer continu en ze stopt er veel sneller mee dan voorheen.  "

Nou inderdaad! Iedereen heeft het erover en je weet dat het iets is wat erbij hoort. Het ene ras erger dan het andere. Maar dat het zo extreem kon zijn had ik nooit verwacht :O

Ik heb na de eerste twee weken echt een breakdown gehad. Mijn handen en armen zagen eruit alsof ik in een gehaktmolen had gezeten. Er was geen vierkante centimeter meer zonder blauwe plekken en krassen/kostjes... Dus als ik kijk waar hij vandaan is gekomen, ben ik al ontzettend trot dat we zover zijn!

En nu ik die kophuidplaten heb gevonden waar hij uren mee zoet is, heb ik hoop dat het snel nog veel beter gaat ;)

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 1 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ohhhh hier ook een bijtende terriër pup. Verstijven en negeren (wegkijken) werkt hier het allerbeste, dan druipt hij meteen af. Het gaat best goed en het bijten is zeker minder dan op het begin. Als het niet te hard eraan toegaat ruil ik voor iets waar hij op mag bijten. Zorg ervoor dat je overal in huis binnen handbereik een ruilmiddel hebt liggen. Is iedereen in huis even consequent? Gaat hij meteen hard bijten? Op wat voor momenten gebeurd het? Hier is jake na het wandelen superdruk. Als je dan gaat spelen met hem gaat hij ook hard bijten. Dus geef ik hem na het wandelen iets te kluiven. Dat werkt goed. 

honden page profiel Yvonne Schuitema Yvonne Schuitema bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Yvonne Schuitema

deze reaktie is door modteam verwijderd aangezien het niet bij de visie van HP past. 

Zie ook de modtag die in dit topic is geplaatst.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 01 februari om 17:33 --

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

quote verwijderd door moderator team
  "

Jij bent toch geen moederhond? Ik zou dat advies maar niet opvolgen ts, runderkophuid aanbieden lijkt me een strakker plan.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 01 februari om 17:44 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Tegenwoordig doen de moederhonden (wij) dat met een gek hoog stemmetje of woopsie te zeggen, om af te leiden en idd gelijk dat kauw bot erin.

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Ohhhh hier ook een bijtende terriër pup. Verstijven en negeren (wegkijken) werkt hier het allerbeste, dan druipt hij meteen af. Het gaat best goed en het bijten is zeker minder dan op het begin. Als het niet te hard eraan toegaat ruil ik voor iets waar hij op mag bijten. Zorg ervoor dat je overal in huis binnen handbereik een ruilmiddel hebt liggen. Is iedereen in huis even consequent? Gaat hij meteen hard bijten? Op wat voor momenten gebeurd het? Hier is jake na het wandelen superdruk. Als je dan gaat spelen met hem gaat hij ook hard bijten. Dus geef ik hem na het wandelen iets te kluiven. Dat werkt goed.  "

Niet iedereen is even consequent. We proberen wel echt ons best te doen, maar de één is er beter in dan de ander. En het is ook moeilijk om iets dat best pijn doet te negeren..

 

Het is in de avond het ergst. Ik ben er nog steeds niet helemaal achter of het overprikkeling is of vermoeidheid :P Maar met die runderkophuid platen is het echt zoveel minder geworden. Hij heeft inmiddels ook 6 van de 12 snijtandjes gewisseld. Ik ben heel benieuwd of het na het wisselen stopt!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^