Rauw vlees voeren onhygiënisch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" En ik weet overigens ook niet waar je leest dat iemand het op de keukenvloer legt?  "

In dit topic en in eerdere topic over dit onderwerp. Dat er dingen rond de bak vallen of honden ermee rond gaan lopen. En dat er dan doekjes dethol overheen worden gehaald. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Ik verbaas me er wel over hoe achteloos sommige mensen hier met vers vlees omgaan. Ik zou zeggen praat eens met een slager. (Ik heb er eentje in de familie) Wordt je je misschien iets bewuster van de risico's en dat het misschien niet zo handig is om het op je keukenvloer te leggen (en dat er iets meer dan een doekje nodig is om het dan weer schoon te krijgen).  "

Ik denk dat je mij bedoeld? Mijn hond krijgt zijn kvv in een bak maar knoeit wel eens, tja. Dat ruim ik inderdaad op met een doekje, wat anders? hp-frusty

 

Je overdrijft enorm in mijn optiek. 

 

Ik vraag mij altijd af bij dit soort reacties of je zelf nooit rauw vlees verwerkt in je keuken? Aka. een kipfiletje ofzo? 

honden page profiel DanielleDanielle

" In dit topic en in eerdere topic over dit onderwerp. Dat er dingen rond de bak vallen of honden ermee rond gaan lopen. En dat er dan doekjes dethol overheen worden gehaald.  "

Er staat nergens dat het op de keukenvloer ligt. Waarschijnlijk doel je op mij, heel af en toe haalt hij inderdaad een hap vlees uit zijn bak en eet het op de grond op. Dat is niet de keukenvloer maar in de bijkeuken of buiten. Dat is toch weer een ander verhaal. Doekjes dettol? Nee dat staat er ook niet. Doekje met heet water en een scheut dettol. Niet zo aanstellen, hoor. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb al bijna vijftig jaar grote honden.....nimmer ziek geweest van een bacterie van rauw vlees, mijn honden ook niet, en ik koop ook rauw vlees voor mezelf en verwerk het in de keuken, hygienisch, zo ook voor de honden......

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb overigens niet de neiging om mijn vloeren te likken en op handen lopen kan ik al heel lang niet meer. cool

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik heb overigens niet de neiging om mijn vloeren te likken en op handen lopen kan ik al heel lang niet meer.  "

Exact, en de mensen die dit vies vinden lopen vervolgens zelf met hun schoenen aan door huis, waarmee ze net buiten hebben gelopen. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Exact, en de mensen die dit vies vinden lopen vervolgens zelf met hun schoenen aan door huis, waarmee ze net buiten hebben gelopen.  "

of strooien de hondenbrokken rond in huis om de hond bezig te houden hp-thumbsup

 

Uiteraard moet je wel proper te werk gaan, maar overdrijven is ook een kunst.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Ik was toch niet van plan de keukenvloer te likken. Dus dweil erover en soms wat grondiger boenen en ik vind het best. Brownie eet het gelukkig uit haar bak, maar af en toe morst ze een beetje.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik denk dat je mij bedoeld? Mijn hond krijgt zijn kvv in een bak maar knoeit wel eens, tja. Dat ruim ik inderdaad op met een doekje, wat anders? 
 
Je overdrijft enorm in mijn optiek. 
 
Ik vraag mij altijd af bij dit soort reacties of je zelf nooit rauw vlees verwerkt in je keuken? Aka. een kipfiletje ofzo?  "

Nope vega :) Jawel hoor huisgenoten die gewoon vlees eten. En ja ik snij kipfilet (laat dat overigens bijna altijd aan een ander over) op een speciaal plankje en maak dat daarna direct schoon. En ik voer mijn honden dus ook gewoon vlees (buiten) maar ben inderdaad echt wel streng met hoe ik ermee omga. Horeca verleden en slagers in de familie dan wordt dat er wel ingeramd. Rauw vlees is gewoon niet zo onschuldig en je moet er gewoon zorgvuldig mee omgaan. Anders beter brok geven.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Het gaat toch niet alleen om je keukenvloer? Die bacteriën en parasieten zitten natuurlijk ook in de bek van je huisdier, die ze vervolgens weer verspreidt over zijn vacht en de rest van je huis.

 

Dat het meestal wel goed gaat is evident, de meeste mensen zijn ook niet zwanger of immunodeficiënt. 

 

Zeker vlees met dubieuze herkomst kan volzitten met pathogenen. Zoals die hazen uit Zuid-Amerika. Daarnaast bevat het inderdaad ook vaak antibiotica en andere toxische stoffen, zoals zware metalen of hormonen. De kwaliteitscontrole op dat vlees is echt niet hetzelfde als op supermarkt kip.

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Nope vega :-) Jawel hoor huisgenoten die gewoon vlees eten. En ja ik snij kipfilet (laat dat overigens bijna altijd aan een ander over) op een speciaal plankje en maak dat daarna direct schoon. En ik voer mijn honden dus ook gewoon vlees (buiten) maar ben inderdaad echt wel streng met hoe ik ermee omga. Horeca verleden en slagers in de familie dan wordt dat er wel ingeramd. Rauw vlees is gewoon niet zo onschuldig en je moet er gewoon zorgvuldig mee omgaan. Anders beter brok geven. "

Joh ik denk dat iedereen wel begrijpt dat je ziek kunt worden van rauw vlees. Maar ik lees ook nergens dat iemand dat NIET snapt of het niet opruimt als er geknoeid wordt.. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Het gaat toch niet alleen om je keukenvloer? Die bacteriën en parasieten zitten natuurlijk ook in de bek van je huisdier, die ze vervolgens weer verspreidt over zijn vacht en de rest van je huis.
 
Dat het meestal wel goed gaat is evident, de meeste mensen zijn ook niet zwanger of immunodeficiënt. 
 
Zeker vlees met dubieuze herkomst kan volzitten met pathogenen. Zoals die hazen uit Zuid-Amerika. Daarnaast bevat het inderdaad ook vaak antibiotica en andere toxische stoffen, zoals zware metalen of hormonen. De kwaliteitscontrole op dat vlees is echt niet hetzelfde als op supermarkt kip.
 
  "

Goh meen je dat? Waarom denk je dat mensen hier achterlijk zijn? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou zeker een goede hygiene aanbevelen, maar dat lijkt me ook logisch als je de risico's kent

 

https://nutritionstudies.org/can-viruses-in-meat-really-affect-humans-what-you-need-to-know/

 

ook dr Michael Greger beschrijft het gevaar in zijn boek How to survive a pandemic, mega interessant

in dit filmpje van hem ook een waarschuwing

https://nutritionfacts.org/video/dead-meat-bacteria-endotoxemia/

en heel erg oppassen als je borstvoeding geeft

https://nutritionfacts.org/video/meat-consumption-and-the-development-of-type-1-diabetes/

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het is toch heel simpel: als je afkerig bent van of ongerust bent over rauw vlees voeren, dan doe je het toch gewoon niet? Genoeg keuze qua hondenvoer.

 

Als er een topic komt over zindelijkheid van de pup, dan zie ik ook geen links en waarschuwingen verschijnen over het gevaar van fecale besmettingen. Nochtans ook gevaarlijk. Net als rauw vlees op de grond, wordt die kak op de grond gewoon opgeruimd hoor. Big deal.

 

honden page profiel DagmarDagmar

om van een doorgeschoten kakzakje maar te zwijgen...

Als je zo'n smetvrees hebt, begin je gewoon beter niet aan dieren. Je huis wordt er niet properder op.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Joh ik denk dat iedereen wel begrijpt dat je ziek kunt worden van rauw vlees. Maar ik lees ook nergens dat iemand dat NIET snapt of het niet opruimt als er geknoeid wordt..  "

"Ik neem liever een hapje rauw vlees, dan dat ik de gemiddelde deurklink aanraak en daarna m'n hand aflik, bij wijze van spreken." "Mijn hond gooit ook soms een hap rauw vlees op de grond om het vervolgens rustig van de grond te eten." Rauw vlees is gewoon een dood dier. Ik ben absoluut niet bang om nare ziektes op te lopen, daar heb ik al te veel weerstand voor opgebouwd."

Ik reageer ook alleen maar op wat ik zoal lees he. En hier zijn al jaren topics over en daar las ik in het verleden ook wel dingen die me verbaasden. Moet ook altijd wel grinniken hoe heftig mensen reageren als je er een keer vraagtekens bij zet. Nogmaals voer zelf ook vlees (bewust buiten en bewust van een slager die ik ken). Niets op tegen. Maar denk wel een beetje na. 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Goh meen je dat? Waarom denk je dat mensen hier achterlijk zijn?  "

Op basis van de antwoorden die ze geven hp-smile

 

Maar wat ik eerder al schreef, vers vlees is een religie. Argumenten of wetenschap zijn dus niet doorslaggevend. 

 

Het is emotie. Dat blijkt dan ook weer duidelijk in deze discussie. Als je wijst op de risico's van rauw vlees, en zeker rauw vlees van dubieuze herkomst, wordt dat weggewuifd als "smetvrees" of "maar een drol bevat ook bacteriën". Terwijl de veterinaire microbiologen zich terecht zorgen maken.

honden page profiel DagmarDagmar

" Op basis van de antwoorden die ze geven 
 
Maar wat ik eerder al schreef, vers vlees is een religie. Argumenten of wetenschap zijn dus niet doorslaggevend. 
 
Het is emotie. Dat blijkt dan ook weer duidelijk in deze discussie. Als je wijst op de risico's van rauw vlees, en zeker rauw vlees van dubieuze herkomst, wordt dat weggewuifd als "smetvrees" of "maar een drol bevat ook bacteriën". Terwijl de veterinaire microbiologen zich terecht zorgen maken. "

de paniekzaaierij wordt weggewuifd. Alsof je je in een tyvec met faceshield moet gaan verkleden als je je hond eten weil geven.

Een beetje normaal doen, lukt gewoon uitstekend.  Als je daarbij nog wat proper te werk gaat, loop je echt niet zomaar risico. Pech kunnen we allemaal hebben. 

En verder, ja, ik raak gerust rauwe kip en snuit daarna mijn neus indien nodig.  Living on the edge ;)

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Op basis van de antwoorden die ze geven 
 
Maar wat ik eerder al schreef, vers vlees is een religie. Argumenten of wetenschap zijn dus niet doorslaggevend. 
 
Het is emotie. Dat blijkt dan ook weer duidelijk in deze discussie. Als je wijst op de risico's van rauw vlees, en zeker rauw vlees van dubieuze herkomst, wordt dat weggewuifd als "smetvrees" of "maar een drol bevat ook bacteriën". Terwijl de veterinaire microbiologen zich terecht zorgen maken. "

Is dit een wraakactie voor het vega topic lol

 

Ik denk dat iedereen zich bewust is van de ziektes in rauw vlees. Maar zo snel gaat dat niet mis. Als we op die manier gaan beredeneren kunnen we net zo goed in een harnas met veiligheidshelm naar buiten gaan (straks valt er een tak of dakpan op je hoofd). Mensen geven jarenlang vlees zonder dat het mis gaat. En als het mis gaat dan ben je niet gelijk dood. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

vers vlees is een religie. 

Zit je nu niet in het foute topic?

Welke religie? Ik lees nergens over iemand die het gouden kalf - euh, excuseer, het rauwe kalf- aanbidt.

Gewoon mensen die hun hond eten geven, en niemand die zegt dat je moet meedoen... 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

WAT een discussie. Er is niemand die ontkent dat je voorzichtig moet zijn met rauw vlees. Maar er wordt nogal fel gereageerd, alsof iedereen die zijn hond een bak KVV voorschoteld direct geschift is.

 

Prima dat jij het onhygiënisch vind, maar schilder anderen niet af alsof ze niet helemaal bij hun bovenkamer zijn.

honden page profiel DanielleDanielle

" Op basis van de antwoorden die ze geven 
 
Maar wat ik eerder al schreef, vers vlees is een religie. Argumenten of wetenschap zijn dus niet doorslaggevend. 
 
Het is emotie. Dat blijkt dan ook weer duidelijk in deze discussie. Als je wijst op de risico's van rauw vlees, en zeker rauw vlees van dubieuze herkomst, wordt dat weggewuifd als "smetvrees" of "maar een drol bevat ook bacteriën". Terwijl de veterinaire microbiologen zich terecht zorgen maken. "

Dan moet je de antwoorden nog eens goed lezen, want niemand zegt dat ie onverantwoord met rauw vlees omgaat. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Dan moet je de antwoorden nog eens goed lezen, want niemand zegt dat ie onverantwoord met rauw vlees omgaat.  "

"En verder, ja, ik raak gerust rauwe kip en snuit daarna mijn neus indien nodig.  Living on the edge ;)"

Leest nog een keer. Leest het nog een keer langzaam en hardop. Weegt de woorden zorgvuldig af. Zou dit verantwoord met vlees omgaan zijn? ...... :p 

Ik vind het niet erg hoor om weggezet te worden als een angsthaas met smetvrees omdat ik wel iets zorgvuldiger en kritisch met vlees omga. Voel me er ook niet door aangevallen. Andersom daarentegen vind ik jullie wel een beetje overgevoelig en vijandig als iemand er iets tegenin brengt. het topic heet Rauw vlees voeren onhygiënisch vraagtegen. Dan is het toch logisch dat voor en tegenstanders reageren. (en niet alleen wraakzuchtige vega's). Mijn antwoord is gewoon domweg ja het is onhygiënisch. Daarom moet je het heel zorgvuldig doen en veel mensen zijn zich er niet helemaal van bewust hoe zorgvuldig valt me altijd op. 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" WAT een discussie. Er is niemand die ontkent dat je voorzichtig moet zijn met rauw vlees. Maar er wordt nogal fel gereageerd, alsof iedereen die zijn hond een bak KVV voorschoteld direct geschift is.
 
Prima dat jij het onhygiënisch vind, maar schilder anderen niet af alsof ze niet helemaal bij hun bovenkamer zijn. "

Oh grappig. Ik lees dat echt letterlijk nergens. Maar je wordt wel heel overgevoelig voor kritiek en kanttekeningen als je vlees aan je hond voert merk ik. Alleen omdat ik vind dat hygiëne verder gaat dan iets afdoen met een doekje maakt me nog geen versvoerhater. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Is dit een wraakactie voor het vega topic lol
 
Ik denk dat iedereen zich bewust is van de ziektes in rauw vlees. Maar zo snel gaat dat niet mis. Als we op die manier gaan beredeneren kunnen we net zo goed in een harnas met veiligheidshelm naar buiten gaan (straks valt er een tak of dakpan op je hoofd). Mensen geven jarenlang vlees zonder dat het mis gaat. En als het mis gaat dan ben je niet gelijk dood.  "

Haha ja wraak, nee hoor,

maar ik krijg de indruk dat er gedacht wordt dat het om een paar onschuldige bacterien gaat waar een enkeling wat klachten van krijgt en verder niet,  en het risico gewoon onderschat wordt.

 

Misschien gaat het niet zo snel mis, maar het is al  een paar keer goed mis gegaan in de wereld, denk aan 1918, de spaanse griep, en daarna een paar keer bijna goed mis zoals met SARS, MERS, H5N1, Ebola en nu de Covid19

https://proveg.com/blog/zoonotics-pandemics-viruses-animals-and-humans-in-a-globalised-world/

honden page profiel DanielleDanielle

" "En verder, ja, ik raak gerust rauwe kip en snuit daarna mijn neus indien nodig.  Living on the edge ;-)"
Leest nog een keer. Leest het nog een keer langzaam en hardop. Weegt de woorden zorgvuldig af. Zou dit verantwoord met vlees omgaan zijn? ...... :p 
Ik vind het niet erg hoor om weggezet te worden als een angsthaas met smetvrees omdat ik wel iets zorgvuldiger en kritisch met vlees omga. Voel me er ook niet door aangevallen. Andersom daarentegen vind ik jullie wel een beetje overgevoelig en vijandig als iemand er iets tegenin brengt. het topic heet Rauw vlees voeren onhygiënisch vraagtegen. Dan is het toch logisch dat voor en tegenstanders reageren. (en niet alleen wraakzuchtige vega's). Mijn antwoord is gewoon domweg ja het is onhygiënisch. Daarom moet je het heel zorgvuldig doen en veel mensen zijn zich er niet helemaal van bewust hoe zorgvuldig valt me altijd op. 
  "

Waarom maak jij je zo druk om de gezondheid van een ander? Sinds wanneer ben je zo begaan met de mede forummers die gewoon hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen? Lijkt me heel vermoeiend om me zo druk te maken over hoe een ander iets doet. 

 

En al ZOU iemand kruipend de grond aflikken waar net rauw vlees op is gevallen, daar zou ik me echt niet druk over maken als ik jou was.

honden page profiel DanielleDanielle

" Oh grappig. Ik lees dat echt letterlijk nergens. Maar je wordt wel heel overgevoelig voor kritiek en kanttekeningen als je vlees aan je hond voert merk ik. Alleen omdat ik vind dat hygiëne verder gaat dan iets afdoen met een doekje maakt me nog geen versvoerhater.  "

Jij gaat verder dan iets afdoen met een doekje, ik maak het gewoon schoon met heet water en schoonmaakmiddel, de ander snuit z'n neus met rauw vlees. Nou en? Wat nu? Wil je een sticker omdat je zo goed bezig bent? Als er iemand ziek wordt van rauw vlees, dan merkt ie dat vanzelf wel. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Natuurlijk is rauw vlees onhygienisch. Zowat alles in het dagdagelijkse leven is onhygienisch. Maar ook een té hygienisch leven kan je ziek maken.

Beetje nuchter verstand en enige relativering, daar ga je niet... oeps... dood van. hp-angel

honden page profiel DanielleDanielle

" Natuurlijk is rauw vlees onhygienisch. Zowat alles in het dagdagelijkse leven is onhygienisch. Maar ook een té hygienisch leven kan je ziek maken.
Beetje nuchter verstand en enige relativering, daar ga je niet... oeps... dood van.  "

Nou exact. Ieder weldenkend persoon weet dat je hygiënische maatregelen moet nemen als je met rauw vlees aan de slag gaat, dat hoef je echt niet voor een ander te doen. Ik vind bepaalde dingen ook vies, sommige mensen douchen zich bijvoorbeeld maar 1x per week. Maar om me er nou druk over te maken als anderen dat doen.. 

honden page profiel DagmarDagmar

" "En verder, ja, ik raak gerust rauwe kip en snuit daarna mijn neus indien nodig.  Living on the edge ;-)"
Leest nog een keer. Leest het nog een keer langzaam en hardop. Weegt de woorden zorgvuldig af. Zou dit verantwoord met vlees omgaan zijn? ...... :p 
Ik vind het niet erg hoor om weggezet te worden als een angsthaas met smetvrees omdat ik wel iets zorgvuldiger en kritisch met vlees omga. Voel me er ook niet door aangevallen. Andersom daarentegen vind ik jullie wel een beetje overgevoelig en vijandig als iemand er iets tegenin brengt. het topic heet Rauw vlees voeren onhygiënisch vraagtegen. Dan is het toch logisch dat voor en tegenstanders reageren. (en niet alleen wraakzuchtige vega's). Mijn antwoord is gewoon domweg ja het is onhygiënisch. Daarom moet je het heel zorgvuldig doen en veel mensen zijn zich er niet helemaal van bewust hoe zorgvuldig valt me altijd op. 
  "

Maar de enige die zich druk maakt, ben jij hoor. Kakken in de badkamer met het kastje waar je tandenborstel inligt, openstaand, is ook uitermate onhygiënisch.

Zolang ik mijn neus niet snuit terwijl ik andermans eten aanraak, is dat vooral mijn eigen zorg. Ik ben ooit een bakkerij uitgelopen omdat de stagiaire die het brood uitdeelde, telkens haar vingers likte om een broodzak open te doen. Dat je dat voor jezelf doet, moet je maar weten, maar voor een ander pas ik daar vriendelijk voor.

Zolang er hier geen ziektes uitbreken in mijn eigen huis, bij mezelf en bij mijn dieren, doe ik gewoon verder zoals ik bezig ben.

Ik heb een proper huis, ben een proper mens en hou mijn dieren proper.  Maar als je een steriele omgeving wenst, moet je elders gaan :D

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^