Dringend hulp nodig voeding drachtige teef (barf)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

Beste mensen,

 

Ik heb een paar zeer dringende vragen omdat ik met mijn handen in het haar zit. De hond van vrienden van mij is drachtig, maar eet heel slecht. Naar mijn mening klopt haar dieet niet. Ze kreeg altijd brokken en rauw vlees van de slager etc. en dit liet ze vaak staan en at ze nauwelijks. Daarnaast poepte ze minimaal twee of drie keer op een dag en had ze vaak zachte ontlasting. Dit resulteerde erin dat ze erg last had/heeft van haar anaalklieren en veel sleetje rijdt etc. Ze knaagt ook aan haar poten af en toe. Ik ben me een beetje gaan verdiepen in hondenvoeding en kwam tot de conclusie dat ze misschien het beste Carnibest  konden gaan voeren ‘s ochtends en ‘s avonds, en geen brokken meer. Of eventueel combineren met farmfood brokken omdat deze geperst zijn. Nu hebben ze dit niet gedaan en buddy’s barf gekocht en voeren dit ‘s ochtends, en ‘s avonds krijgt ze Pro Plan puppy brokken omdat ze hadden gelezen dat dit moesten voeren 2 weken voor de bevalling. De kvv eet ze in een keer helemaal op, en de brokken eet ze weer nauwelijks. Nu lees ik ook dat ze premix in de Buddy kvv schadelijk is voor de pups.

 

Ze is nu 6 weken drachtig en ik maak me ernstige zorgen over haar voeding, maar ik heb er zelf niet genoeg verstand van. Ik lees overal verschillende dingen en ik zie door de bomen het bos niet meer. Is er iemand die hier wat meer verstand van heeft die mij kan adviseren wat te doen? Of heeft iemand misschien een voorstel voor een dieet? Wat heeft ze nodig en wat moeten we juist vermijden? Het liefst een BARF complete maaltijd omdat ze brokken nauwelijks eet. En hoe moet dat met de pups straks? Ook barf of is dit af te raden?

 

Help!!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Zitten die vrienden van jou wel te wachten op advies? Het klinkt me namelijk van niet. Niet lullig bedoelt hoor, maar het lijkt er op dat ze zelf willen bepalen wat ze hun hond geven. 

Verder zou ik niet zo snel advies aannemen van een forum, er kan hier door iedereen van alles worden beweerd. Is de hond er echt slecht aan toe? Vraag dan liever advies aan een dierenarts of voedingsdeskundige. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lief bedoeld , maar als je vrienden niet willen, of koop je carnibest voor ze ?   Ziet de hond er slecht uit dat je je zorgen maakt ? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat ik er nog van weet is dat de hoofdmaaltijd of nat of droog moet zijn. Het is heus niet erg om een beetje te vermengen maar de hoofdmaaltijd moet het minimale aantal gram zijn op gewicht. Of dat nog geldt? Kan ik je niet vertellen. Holistische dierenarts van Natuurlijk gezonde dieren heeft mij verteld dat anders de spijsvertering in de war raakt en ze helemaal niets meer opnemen uit de voeding, in het verleden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Isha....voerwijzer vind de buddy,s barf uitstekend, geen tekorten, en veel varianten, als de hond dit graag eet , miet je je toch niet te veel zorgen maken hoor.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maken je vrienden zich dan ook zorgen en zitten ze met hun handen in het haar?

Als dat niet zo is, maar ze proberen wel op hun eigen manier hun hond te voeden.

Dan is er weinig wat je kan doen.

Of heb je ergens zeggenschap over de hond, dan is het weer anders natuurlijk.

 

Het beste wat je kan adviseren is dan nog te adviseren dat hun hond onder controle en behandeling van hun dierenarts staat.

Die kent de hond en kan veel gerichter advies geven dan de mensen hier (dan weet je nog nooit of het wel een goed advies is)

honden page profiel IshaIsha

Ik heb wel enigzins zeggenschap over de hond en ze vonden het fijn dat ik met het idee van Carnibest kwam. Ze hebben het ook opgevolgd, maar dachten dat de Buddy’s barf hetzelfde is als Carnibest. Waar ik me vooral zorgen over maak is dat ze gewoon heel weinig eet terwijl ze drachtig is, en dus veel te weinig binnen krijgt (lijkt mij). Daarnaast heeft ze dus ook jeuk. Bedankt voor jullie reacties. Ik begrijp dat ik niet van reacties op een forum moet afgaan, maar ik vroeg me af of er misschien mensen zijn met ervaringen of die iets meer verstand hebben van het voeren van BARF eten en drachtige teven + pups. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als ze barf kreeg? En ze deed het daar goed op? Houden zo. Brok beter? Houden zo. Gewoon niet prutsen ermee. Ze geven zelf wel aan wat goed is of niet.

Volgende forumvraag: Drachtige teef en voeding (barf)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^