Hond trilt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel izabellaizabella

honden foto van izabella

Hoi , 

 

ik heb een bichon Frise van 1 jaar en 8 maanden. 
sinds een paar weken zuigt  hij aan aan zijn linker lies  , eerst dacht ik dat om een voedsel allergie ging maar kwam achter dat met bepaalde situaties hij snel naar zijn mandje ging om daar even de zuigen en likken. 
Ik dacht echt aan angst omdat als ik even naar boven gaat doet hij dat of mijn zoon. 

laatste donderdag ging ik even weg in de avond en opeens hij begon kort daarna heel erg te trillen , dus mijn zoon belt mij verteld wat er was en ik was dichtbij dus ik was snel weer terug.

maar hij bleef bijna 40 min daarna hijgen en trillen. Het maakte mij erg bang. vrijdag ben ik naar de dierenarts weer geweest hebben we over gepraat en hij kreeg clomicalm. Alleen de dierenarts zei wel duurt 1 a 2 maanden voor dat gaat werken , en dat ik geen zorgen hoefde te maken want die trillen is gewoon dus die verlating angst. 
 Vrijdag avond rond hetzelfde tijd deed hij weer, dus ik dacht ik ga even met hem wandelen. Daarna was heel kort en toen stopte hij. 

raarste is dat rond hetzelfde tijd is dus in de avond , overdag is niks aan de hand. 
Als een infectie was zal toch de hele dag moeten zijn ? 
weet iemand dat ? 
en ik zie dat als die trilling gaat beginnen , loopt hij naar de trap om naar mij kamer te gaan en onder mij bed te verstoppen. Ik heb namelijk geprobeerd om te kijken wat hij ging doen ... 

 

hoe moet ik met dit omgaan ? Kan iemand mij helpen ? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Loop je huis door en bedenk wat verandert er op dat moment. En dat kan iets heel miniems zijn.

De verwarming kan aanslaan, de koelkast idem, de tv gaat aan, is het een tv spotje? De buren stoken de opeen haard, klappende autodeur, sirene, kerkklok, regen , wind, Noem maar op.

Ooit gehoord een hond die ziek was geworden, onbekend waarvan, bleek een nieuwe luchtverfrisser te zijn. Zal in jouw geval niet zo zijn,

Kijk en schrijf op, iedere keer wanneer begint het en bedenk, wat heb ik gehoord, gedaan, geroken, gezien? Welk tijdstip. Welke dag, Gebeurt er iets buiten. Want dit komt ergens door.en met opschrijven  kan je een bepaald ritme zien.

Je zegt al, ik was weg, maar de keer erop was je thuis, dus dat is het dan niet.  Je gaat naar buiten , het gaat over, dus iets in huis?

 

Kennis van mij had iets soortgelijks. Zelfde tijd. Iedere dag bijna. Bleek in de verwarming een geluid te zitten, zij hoorde het niet, ik wel, die hond was panisch als de verwarming aansprong. Verwarming uitgedaan, vrolijke blije hond. Toen had mijn kennis een koude winter. Maar oorzaak was gevonden. 

Snap je hoe ik het bedoel?

 

Overigens clomicalm is best heftig geloof ik, er zijn ook natuurlijker middelen, Google maar eens.

En uiteraard iedere lichamelijke oorzaak uitsluiten. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Als je Clomicalm gaat gebruiken is het raadzaam een gedragsdeskundige te raadplegen en een trainingsplan te maken. Clomicalm alleen zal niets doen aan het probleem, het zorgt er namelijk alleen voor dat het makkelijker word om je hond te trainen. Daarna bouw je de medicatie af wanneer de training goed gaat. Maar alleen clomicalm geven zonder training, is echt verspilling van geld... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^