Poepzakjes gedoe

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Hier moeten ze gewoon bij t restafval. Dat wordt verbrand. Heeft afbreekbaar dan nog voordelen? "

Nou, het ligt er helemaal aan van welke soort plastic ze zijn gemaakt.

 

In principe is de term "biologisch afbreekbaar" nogal misleidend, want uiteindelijk is alles biologisch afbreekbaar. Als je twee miljoen jaar wacht... De meeste biologische afbreekbare plastics gedragen zich in het milieu als gewoon plastic en zijn om die reden geen oplossing voor bijvoorbeeld de plasticsoep. Als je ze verbrandt vallen ze iha uiteen in CO2 en water. (Uitgaande van een volledige verbranding, maar dat is het wel bij restafvalverwerking.)

 

Composteerbare plastics zijn wel geschikt voor bij het GFT-afval.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

"
 
Composteerbare plastics zijn wel geschikt voor bij het GFT-afval.
 
  "

Maar de drol die er in zit, absoluut niet ;)

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Klopt, de drol moet bij het restafval. Of je kunt 'm door het toilet spoelen (zonder zakje, uiteraard) wat is aangesloten op een waterzuivering (putten langs de weg zijn niet altijd aangesloten op een waterzuivering en dan vervuil je alsnog het grondwater)

 

Maar goed, vraag me af hoeveel % van de mensen de hondendrol 'correct' opruimen. De meeste drollen worden helemaal niet opgeruimd. Dan zijn er nog mensen die de drol met poepzakje en al langs de weg gooien (?). Of die dus denken dat biologisch afbreekbaar hetzelfde is als composteerbaar, en deze in de groene bak doen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik gebruik voor de poep van Casper boterhamzakjes. Ook ik was aan het prutsen om die zakjes open te krijgen. Tot ik de tip kreeg om met je tong duim en wijsvinger te bevochtigen en daartussen het zakje te wrijven.
Simple comme bonjour.
..  "

vind ik smerig zeker na de tweede keer poepen en erg corona proof is het ook niet

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoezo coronaproof? 

Bedrijfsanimatie laten maken door animatiebedrijf Animotus.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoezo coronaproof?  "

Nou gewoon. Ik ga altijd iedereen een hand geven nadat ik de lekkere drollen van mijn hondjes heb opgeruimd. Jij niet? wink

honden page profiel DagmarDagmar

tongue-out

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Nou gewoon. Ik ga altijd iedereen een hand geven nadat ik de lekkere drollen van mijn hondjes heb opgeruimd. Jij niet?  "

Hahaha, en dan nog, je pakt die drol toch met een zakje en niet met je blote handen? Het is de drol van je eigen hond, wat is daar nou zo verschrikkelijk smerig aan. Een gemiddeld pin-apparaat is minder hygiënisch dan een drol opruimen.

 

Daarnaast, diezelfde hond loopt buiten door de poepresten van andere honden en dieren en ligt daarna bij je op de bank. Of eet rauw vlees, helemaal een grote bacteriecultuur. Het is allemaal arbitrair en zit meer tussen de oren hp-smile

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hahaha, en dan nog, je pakt die drol toch met een zakje en niet met je blote handen? Het is de drol van je eigen hond, wat is daar nou zo verschrikkelijk smerig aan. Een gemiddeld pin-apparaat is minder hygiënisch dan een drol opruimen.
 
Daarnaast, diezelfde hond loopt buiten door de poepresten van andere honden en dieren en ligt daarna bij je op de bank. Of eet rauw vlees, helemaal een grote bacteriecultuur. Het is allemaal arbitrair en zit meer tussen de oren
 
  "

Haha nee met mijn blote handen gaat me net iets te ver haha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Poepzakjes zijn wel eens op.....en dan....hahaha, ja wat dan he, vraag ik toch aan een ander een zakje, wat ik meestal krijg, tijdens een wandelen aan de hoonseplas, en ook ik heb al eens een zakje gegeven aan een ander die ze vergeten was, niet te paniekerig doen.....en als je evht panisch er van ben, neem ontsmetingsdoekjes mee.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb het ook nog eens in een zakdoek gedaan. Dat stonk wel overigens hahaha sealed 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

"

 

Composteerbare plastics zijn wel geschikt voor bij het GFT-afval.

 

  "

 


Nee, die moeten bij het restafval.

Het klinkt zo mooi, composteerbaar plastic, maar afvalbedrijven verwerken dat helemaal niet en halen het met veel moeite weer uit het GFT afval.
https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden/bioplastic/

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Nee, die moeten bij het restafval.

Het klinkt zo mooi, composteerbaar plastic, maar afvalbedrijven verwerken dat helemaal niet en halen het met veel moeite weer uit het GFT afval.
https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden/bioplastic/ "

Dit is ontkracht door recent onderzoek van de Wageningen Universiteit.

 

Composteerbaar plastic kan dus prima bij het GFT. Maar mensen verwarren biologisch afbreekbaar helaas vaak met composteerbaar, en dat eerste plastic hoort absoluut niet in de GFT bak of in de natuur.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik heb het ook nog eens in een zakdoek gedaan. Dat stonk wel overigens hahaha  "

Hahaha, serieus? Dat vind ik heldhaftig hp-smile

honden page profiel DagmarDagmar

" Hahaha, serieus? Dat vind ik heldhaftig "

Ik kon echt niet anders, te midden het voetpad in een stadscentrum (en ik heb geen chihuahua dus de drollen zijn best een schoenzool vol als je er in zou trappen )

Niets anders meer bij dus ja. Het is echter geen aanrader sealed

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Ik vind plastic zakjes niet meer kunnen in deze tijd en gebruik de composteerbare zakjes van Becopets. Duurder dan een boterhamzakje, maar een stuk milieuvriendelijker en alle kleine beetje helpen.

 

Mochten ze nu even niet verkrijgbaar zijn, dan neem ik de biologisch afbreekbare zakjes van Becopets. Biologisch afbreekbaar plastic breekt uiteindelijk af in de natuur, net als de zgn. afbreekbare ballonnen, maar in de natuur zijn er nog steeds veel dieren die van het plastic eten en hier ziek of dood aan kunnen gaan, omdat het jaren duurt alvorens het afgebroken is, hierom koop ik ze liever niet, maar het is altijd nog beter dan een boterhamzakje of diepvrieszakje. De Becopets zakjes zijn makkelijk te openen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik weet niet welk merk ze zijn, maar ik koop bij onze dierenwinkel composteerbare zakjes (zodat de poep in de groenbak kan). Deze gaan gemakkelijk open naar mijn ervaring.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Edit: Zie nu de post van EngeeX, die van Becopets hebben wij dus ook, de composteerbare :)

Edit 2: En leer vervolgens via dit topic dat hondenpoep niet in de gemeentelijke gft-bak mag hp-frustyWel in onze eigen compostbak natuurlijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier zijn ze gratis, en afbreekbaar, je mag er zoveel meenemen als je wilt, rood van kleur.... thuis gooi ik het in de wc, uhhh zonder zakje hoor, en buiten daar voor bestemde bakken.   Ben ik bij de accion koop ik ze ook daar, grote zakjes met hengsels....

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Hier ook gratis rode zakjes doe je kan pakken bij afvalbakken. Makkelijk te openen en groot. 

 

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Wel in onze eigen compostbak natuurlijk. "

Klopt, ik doe nu ook een proef met composteerbare zakjes en zelf composteren. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Meeeuhhh die ik nu heb zijn echt snert. Idd ff open doen voor het wandelen. Boterhamzakjes doe ik niet aan want heb ook nog training pouch aan me broek hangen nu #zweet. Je zal maar die zak aanbieden wink  Keuze idd action reukt lekker voor ons en de hond heeft niet door dat zijn eigen schijt erin zit.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond uitlaten en een avondklok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^