Onrustig 's avonds

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FriFri

Het valt mij al een paar dagen op dat onze pup, bijna 19 weken, 's avonds onrustig is. Hij loopt van hot naar her, knaagt wat op zijn bot, staat weer op, gaat weer liggen. Heus, hij mag bewegen hoor, maar als hij dan ook nog eens begint te hijgen.. 

Kan dat komen doordat hijveel te lang op het bot heeft liggen kauwen?

Soms probeer ik het te negeren, maar of hij blijft dan drentelen en drammen. Òf hij plast ineens. Terwijl hij nog geen 1,5 uur eerder uit is geweest. Irritant omdat ik hem niet begrijp. Plassen gebeurde tot twee keer toe ( vanavond en ca 1.5 week terug) terwijl ik met een vriendin belde. Hij krijgt tussendoor echt een aai, een knuffel etc. 

Iemand suggesties?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Kan je wat meer vertellen over de pup? Wat voor ras is het en hoe jullie dag er uitziet? :) 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

denk teveel impulsen overdag en dus moeilijk tot rust komen

Kluiven ontspant en helpt bij verwerken.

Ik zou werken aan voorspelbaar en rustig schema overdag.

een hond heeft pas echt blaascontrole rond 6 mnd dus plasjes kunnen daarvoor soms voorkomen

 

honden page profiel FriFri

Goede vraag, ik zal wat meer details geven. 

Het is een bordercollie reu van bijna 19 weken. Dagschema is

6.00 opstaan. Uitlaten. Snelle ronde, ca 15 min. Dan kat verzorgen, koffie aan en skye eten geven. Als hij gegeten heeft uitgebreid knuffelen. Hij zoekt zijn bench/ rust dan zelf weer op en tussentijds kleed ik me aan etc. 

8.00 iets langere wandeling, tussen 8.30 en 9.00 vertrek ik richting werk. Nu werk ik vaker thuis maar dit ritme hou ik aan. Als ik werk, zit de hond in de gang, daar staat ook zijn bench. Ik werk in de keuken, deur dicht. Dochter boven. 

Voor de lockdown liet de buurvrouw hem tussendoor uit. Inmiddels lukt het wel tot zeker 11.00 a 11.30 en langer. Dit stuk bouw ik nu op. Wat dat betreft mazzel om thuis te werken. 

13.00 ben ik vrij en dan krijgt hij zijn 2e x eten. ' s middag tussen 12.00 en 13.30 nog een extra plasrondje. Afhankelijk van de ochtend. Dat zit nog in de opbouwende fase. 

S miidags gaat hij mee voor een lange wandeling. Dan zijn we wel een uur onderweg. Soms langer, maar dan pak ik de auto richting bos, water, wat dan ook. Eenmaal thuis draait hij gewoon mee in het gezin. Zoekt zijn plekje om te liggen, komt eens knuffelen etc. Geen onrust. 

Meestal rond 16 30 nog een plas en dan, afhankelijk van hoe moe hij is, gaat hij tot ca 17.30-18.00 in de bench met deurtje dicht. Ik ga dan koken, we eten etc. Daarna krijgt skye weer eten en gaan we weer naar buiten. 

Vanaf daar komt de onrust. Hij kan zichzelf vermaken. Kan een dik uur lopen knagen op een bot of wat dan ook. Maar ook opstaan..liggen..opstaan..kamer in..kamer uit.. hijgen..aandacht halen etc. Ik sta dan op scherp omdat ik dan denk dat hij eruit moet. Maar theoretisch gexien kan hij makkelijk tot 21.00 a 21.30 wachten. Dan doe ik het laatste rondje net hem. Nachten in de dichte bench tot de ochtend 6.00 uur

Verveelt hij zich? Zijn oefeningen doe ik tussendoor, heb net de hondenschool gemaild voor wat meer sturing daarin, omdat er geen cursus is nu. 

We doen denkspelletjes met Skye, oefenen commando's, knuffelen etc. Masr zo na het eten, einde dag eigenlijk weinig meer dan omschreven. Waar gaat het niet goed?

Ps..tussen het uitlaten zitten marges, omdat ik aan het opbouwen benmet zindelijkheid. Hij is het in principe, maar ik weet ook dat de blaasnog in ontwikkeling is. Als hij bijv. Om 12.00 is geweest, ga ik niet ook nog om 13.00 uur. 

Volgende forumvraag: Bijten puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^