Bijten puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BramBram

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier, maar heb de afgelopen tijden heel wat afgelezen.

Ik ben sinds 1.5 week trotse eigenaar van een mopshond. Hij is 12 weken oud. Heerlijk beestje, slaapt door. Binnenkort ga ik op prive cursus met het hondje. Echter voor die tijd heb ik toch wat vragen.

Het forum staat er vol mee, maar mijn pup is nogal een bijtertje. Hij houdt ervan om aan je broekspijpen, truien te hangen. Vanuit hier geleerd  continue alternatieve aan te bieden, dat doe ik dan ook, helpt even maar dan is het weer terug bij af. Hij wordt soms helemaal hyper. Ik word niet boos, beloon de goede dingen, maar mag allemaal niet baten. Ik lees veel dat je na een “gevecht” 2 minuten moet afzonderen. Dat is gewoon onmogelijk, want hij hangt zo weer aan de pijp. Iemand tips en trucks?

Kan het met zijn eetschema te maken hebben? De dokter adviseerde mij om 4x per dag 25 gram te geven. Dit heeft hij binnen een minuut op. Het lijkt erop dat hij ook nog gewoon honger heeft.

Ik wil er alles aan doen om een lieve hond voor de familie te krijgen, dus hoop op wat goede adviezen.

Alvast dank,

Bram

honden page profiel GezondeViervoeterGezondeViervoeter

Puppy's zullen vaak op alles en nog wat gaan bijten, vooral wanneer ze de tanden gaan wisselen (dit begint rond een leeftijd van 3-4 maanden). Het is vooral belangrijk dat je genoeg kauwspeeltjes hebt waar je hond op kan kauwen. Als je geen speeltjes hebt, dan zal je hond andere dingen gaan zoeken.
Daarnaast is het belangrijk om het af te leren en goed gedrag te belonen met een koekje!

 

Heel veel succes en plezier met je pup! hp-smile

 

Edit moderator: link met reclame verwijderd

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 21 januari om 10:11 --

honden page profiel anoukanouk 2 doggies

honden foto van anouk

 Zoiets als een kind. Hoe meer je er energie in steekt? Hoe moeier ie wordt. Mopsen willen ook wel liefdes beetjes geven. Zijn zachte bijtjes om te zeggen, ik vind het leuk, ik hou van jou of zoals sommige zeggen? Jij bent mijn anker. Doorbijten is echt te weinig gedaan vandaag. Beschouw het als een versneld kindje.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Puppies happen, springen, hebben peper in hun kont hp-smile

Misschien heb je wat aan de tips uit dit topic?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/228126/hulp-bij-puppy??volgorde=0#div5627456

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Als hij echt hyper is dan is er meestal wat aan de hand. Tenminste dat merk ik bij onze pup van 11 weken. 

Ze heeft geleerd dat ze niet mag bijten, haar knuffel daar voor pakt of heel zacht onze vingers of hand in bek mag houden. Kan dan ook in spel wat te hard gaan maar dat is dan goed om te buigen. Bijv ophouden met spelen,  stoppen met bewegen. 

 

Maar soms is ze opeens hyper en dan heb je gewoon een doorgedraaid monstertje op 4 pootjes die je constant aanvalt en haar zelf enorm in de weg zit.

Als we dan terug kijken dan zien we bijv dat ze te lang niet geslapen heeft en is ze dus over haar slaap heen. Of ze heeft teveel indrukken opgedaan en daarna niet gaan slapen daardoor. Of ze moet naar buiten om te poepen terwijl ze net binnen is en alles al had gedaan ... dachten wij. Of ze verveeld zich ... maar eigenlijk is dat in haar geval nog niet voor gekomen. 

 

Ik ga dan meestal uit de situatie met haar, even naar andere kamer, gang of naar boven ... meestal is ze dan te druk met kijken dat ze rustig word en dan neem ik haar weer mee naar de kamer en gaat ze eigenlijk altijd op kussen liggen en gaat slapen.

Waarna er dus 5 tot 10 minuten niet meer bewogen word in de kamer hahaha tot ze in slaap is.

 

We houden haar nu wel meer in de gaten dat ze haar slaap niet overslaat. Dus haar laten slapen voordat ze hyper word. 

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Ik geloof trouwens niet zo in vaste grammen. Ik geef altijd op het oog.

Sommige honden eten gewoon meer dan een ander.

 

Je kan op internet kijken naar wat jou hond hoort te wegen. Zijn mooie lijsten over te vinden. Dan weeg je hem regelmatig en kijkt op oog en voelt hoe hij voelt en past daar het eten op aan. Pups hebben veel voedingstoffen nodig omdat ze in de groei zijn dus te mager is zeker niet goed. Te dik natuurlijk ook niet.

Volgende forumvraag: Puppyvragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^