Overgewicht bij huisdieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik maak nergens aannames. Dit is dus weer een vooroordeel. Maargoed. Nu houdt ik er over op. Vind het behoorlijk kinderachtig worden.  "

"Ik vind het nogal wat persoonlijke nare aannames die je maakt Danielle, nergens voor nodig. Zo luxe heb ik het niet hoor.

...

Wie zal het zeggen, maar zulke vooroordelen hier op het forum te zetten over iemand vind ik te triest voor woorden. "

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Eenmaal op leeftijd komen ze hier wel een beetje chubby, daar heb ik geen problemen mee (af en toe zet ik er dan eens even de rem op, maar ach, zo nauw steekt het niet meer) "

Oh wij hebben nu juist dat we voor het eerst op Kims gewicht letten, en ze eigenlijk wel iets dunner mag. Omdat ze al last heeft van haar gewrichten is elke extra halve kilo extra druk.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hahaaaa sorry ik reageer weer eens op de eerste pagina en mis de hele rel

honden page profiel DagmarDagmar

" Oh wij hebben nu juist dat we voor het eerst op Kims gewicht letten, en ze eigenlijk wel iets dunner mag. Omdat ze al last heeft van haar gewrichten is elke extra halve kilo extra druk. "

ja awel, dat is dus ongeveer hoe het hier gaat. Ik hoef er tijdens hun sportcarriere nooit echt op te letten, omdat het er nooit aankomt. Ze staan dan zodanig in conditie dat het vanzelf gaat.Na een rustperiode is het er ook steeds zo weer af.

Runar heeft internationale top gespeeld en is nu een 2tal jaar met pensioen, dan gaat het toch allemaal zo makkelijk niet meer. Begin dit jaar bij de DA gaf de weegschaal meer dan 30kg aan haha. Dan gaat er even de rem op, maar het is niet omdat ze iets te dik staan, dat ze daarom ook dik staan ;)  Even een tijdje opletten en zijn programma wat aanpassen en dan zal het wel weer minderen. Maar verwachten dat hij een sportfiguur heeft, zal ik niet doen.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

dat mijn honden mooier zijn dan andere honden, en nergens beweer ik dat ik vind dat ik een schouderklopje verdien. 

En ook al was dat wél zo... Vinden wij als baasje niet allemaal dat onze eigen hond de allerleukste en allermooiste hond is? hp-heart En dat is toch helemaal prima? 

honden page profiel DagmarDagmar

" En ook al was dat wél zo... Vinden wij als baasje niet allemaal dat onze eigen hond de allerleukste en allermooiste hond is?  En dat is toch helemaal prima?  "

Nee, ik vind de mijne echt niet de mooiste, laat staan de liefste tongue-out

Behalve Ruuntje, die kan niets mis doen hp-heart

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Nee, ik vind de mijne echt niet de mooiste, laat staan de liefste 
Behalve Ruuntje, die kan niets mis doen  "

Hahaha. Het zal aan mij liggen dan. Toen ik een herplaatser erbij ging nemen zei ik steeds 'maar loki is wel veel knapper' en nu de herplaatser in huis is zijn ze allebei de knapste hond hp-heart

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ivm eerdere reacties in dit topic:


OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Zelf heb ik nooit honden gehad die te dik waren/zijn. Ik sport actief met ze en heb ze dus een groot deel van het jaar in sportconditie staan. Tijdens het grootste deel van het jaar hoef ik niet heel strikt op het eten te letten omdat ze veel verbranden. Als ze “vakantie” hebben schroef ik het dieet wel wat terug want anders zouden ze dicht groeien met minder activiteit. Ze komen dan iets bij maar als we weer beginnen is dat er ook zo weer af. 
542092.jpg

542093.jpg

542094.jpg

542095.jpg

542096.jpg

Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding tot paraveterinair. En op stage zie ik toch wel dat overgewicht - extreem overgewicht zeer veel voor komt. Het gros van de honden maar ook van de katten is te zwaar. Ik ben bijna verbaasd als ik een huisdier binnen zie komen met een juist gewicht voor het dier. En overgewicht is gewoon echt ongezond. Mensen lijken het ook maar moeilijk te snappen en zien de ernst van het overgewicht vaak niet in. 

Ze hoeven hun hond echt niet helemaal strak te zetten zoals ik maar een gezond huisdier gewicht is zoveel beter voor ze. 


 

honden page profiel DagmarDagmar

Mooi! en meteen héél mooi om het verschil aan te duiden met die eerdere geplaatste foto, hier zie je duidelijk wel een volledig gespierde hond in een mooie conditie, die netjes in verhouding staan en niet een drooggetrokken hond met spierverlies.

honden page profiel KlaraKlara

Eens met Dagmar. Ik hou ook niet van die extremen en dit is een mooi sportief figuur. Eens hoor dat huisdieren vak te dik zijn. Heeft volgens mij ook heel veel te maken met voer. Als ik mijn honden de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking zou geven zouden ze 5 kilo te zwaar worden. Daar zouden fabrikanten veel kritischer naar moeten kijken. (Maar die willen natuurlijk ook dat je zak snel leeg is)  En ook honden die je ziet op televisie in reclames en op straat zijn te zwaar, dus dat wordt al snel het reverentie kader. Mijn bejaarde is nu ook te zwaar hoor. Ze loopt niet graag meer, slaapt veel en krijgt echt de minimale hoeveelheid voer.  Maar ideaal gaat er nog 2 kilo af. Ik weet dat mij dat gaat lukken als het wat warmer wordt, ze minder last heeft van haar gewrichten en ik weer wat meer kan lopen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Eens met Dagmar. Ik hou ook niet van die extremen en dit is een mooi sportief figuur. Eens hoor dat huisdieren vak te dik zijn. Heeft volgens mij ook heel veel te maken met voer. Als ik mijn honden de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking zou geven zouden ze 5 kilo te zwaar worden. Daar zouden fabrikanten veel kritischer naar moeten kijken. (Maar die willen natuurlijk ook dat je zak snel leeg is)  En ook honden die je ziet op televisie in reclames en op straat zijn te zwaar, dus dat wordt al snel het reverentie kader. Mijn bejaarde is nu ook te zwaar hoor. Ze loopt niet graag meer, slaapt veel en krijgt echt de minimale hoeveelheid voer.  Maar ideaal gaat er nog 2 kilo af. Ik weet dat mij dat gaat lukken als het wat warmer wordt, ze minder last heeft van haar gewrichten en ik weer wat meer kan lopen.  "

En natuurlijk ook aan je hond. Willow eet maar liefst 5% van haar lichaams gewicht nu (als pup zijnde tot 15 weken zelfs 10%) en krijgt véél meer dan de aangeschreven hoeveelheid. Kahlúa, die een paar kg zwaarder is, even veel beweegt maar die alleen een stuk rustiger is, eet maar 1.5 % van haar lichaamsgewicht. hp-shiny

 

Ik vind het ook altijd zo zonde dat wanneer mensen hun hond willen laten afvallen, ze kijken naar het huidige gewicht. 'Hij weegt 30 kg dus mag zoveel hebben' dan komt zo'n hond alleen maar aan. Het is alleen maar logica om naar het streefgewicht te voeren. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Zelf heb ik nooit honden gehad die te dik waren/zijn. Ik sport actief met ze en heb ze dus een groot deel van het jaar in sportconditie staan. Tijdens het grootste deel van het jaar hoef ik niet heel strikt op het eten te letten omdat ze veel verbranden. Als ze “vakantie” hebben schroef ik het dieet wel wat terug want anders zouden ze dicht groeien met minder activiteit. Ze komen dan iets bij maar als we weer beginnen is dat er ook zo weer af. 
Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding tot paraveterinair. En op stage zie ik toch wel dat overgewicht - extreem overgewicht zeer veel voor komt. Het gros van de honden maar ook van de katten is te zwaar. Ik ben bijna verbaasd als ik een huisdier binnen zie komen met een juist gewicht voor het dier. En overgewicht is gewoon echt ongezond. Mensen lijken het ook maar moeilijk te snappen en zien de ernst van het overgewicht vaak niet in. 
Ze hoeven hun hond echt niet helemaal strak te zetten zoals ik maar een gezond huisdier gewicht is zoveel beter voor ze. 
  "

Deze hond ziet er inderdaad veeel beter uit dan die honden waar Britt mee kwam.

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^