2de hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Hoi allemaal.

ik zou heel graag een 2de hond willen, maar ik loop een beetje vast in de keuze voor welk ras. 
Ik heb op dit moment een chihuahua reutje van 3 jaar oud. 

Wat ik zelf leuke rassen vind zijn de rottweiler en Duitse herder. Maar ik wil eigenlijk niet zo’n groot verschil in de grootte tussen mijn huidige en nieuwe hond. 

waar ik nu zelf aan zit te denken is een sheltie of beagle. 
hebben jullie nog suggesties voor een nieuw al te groot ras, leergierig, actief.
alvast bedankt

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dit zijn nogal heel uiteenlopende rassen die je hier op noemt.. vind je het karakter zo leuk aan deze rassen? Of het uiterlijk? Een sheltie en beagle zijn echt in niks met elkaar te vergelijken namelijk. 

 

Wat zoek je in een hond, wil je er een sport mee beoefenen, wat heb je te bieden? Als je eens een lijst maakt van jouw 'eisen' is het makkelijker er een bepaald ras aan te koppelen. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoi Kirsten, 

De rassen die je noemt zijn wel heel erg uitlopend. 

Wat zoek je precies in een ras (naast leergierig en actief) ? Welke karaktertrekken nog meer?
- en wat kun jij de hond allemaal bieden? 


Vanuit daar kunnen mede forummers misschien wat makkelijker meedenken :-) 


 

edit: zelfde reactie als Pascale dus tongue-out

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

afhankelijk van de lijn heb je Duitse herder teven die tussen de 23 en 55kg wegen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vindt je chihuahua grote honden leuk?

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" afhankelijk van de lijn heb je Duitse herder teven die tussen de 23 en 55kg wegen. "

En dan is het één keer diep inademen en weg is de chihuahua. hp-angel

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een cocker spaniel?

Maar ik kan dit ras alleen niet plaatsen bij de rassen die je zelf had bedacht. 

Kijk je vooral naar het uiterlijk van een hond,  dat dit jou voor jou zwaar telt?

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" En dan is het één keer diep inademen en weg is de chihuahua. "

541538.jpg

541537.jpg

 

Mijn duitse herder langstockhaar icm een jackrussel kruising maltezer (is maar ietjes groter als een wawatongue-out)

 

Dyuna de herder is uberlief voor Tiamo. Het enigste dat soms echt opletten is, is het ongeremde van Dyuna. Zij wil zich wel eens boven op Tiamo torpederenhp-frusty

 

Een goede vriendin van mij heeft idem een grote uit de kluiten gewassen oud duitse herder van ik meen ruim 35kg welke samen woont met een teckelkruising. Het kán dus wel, maar het vereist wel goede begeleiding en sturing.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Alles kan. Ik heb een herder, en mijn zusje een kruising dwergkeesje x chihuahua van 3.5 kg. Ze zijn samen opgegroeid en dezelfde dag in huis gekomen van 8 en 10 weken oud. Maar het is wel constant in de gaten houden wat spelen betreft. Nu is ons kleintje erg pittig en laat goed merken wat ze wel en niet wil, maar ik denk dat het voor je chihuahua een stuk fijner is een kleiner formaat hond aan te schaffen, al moet je vooral doen wat jij denkt dat goed is.

 

Overigens heb ik er een 2e herder bij, wat totaal niet klikt met het kleine hondje. Die 2 zitten pertinent van elkaar gescheiden want een ongeluk is snel gebeurt met zo'n groot verschil in grootte en gewicht. 

 

541843.jpg

 

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Vindt je chihuahua grote honden leuk? "

Dat is dus ook waar ik aan dacht 

Houdt bij het maken van een keuze ook rekening met het hondje wat je nu al hebt 

Hoe is zijn karakter? 

Elk ras heeft nu eenmaal zo zijn eigen raseigenschapen 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb 2 shelties en mijn mama heeft een beagle en ik kan zeggen dat ze totaal verschillen van elkaar, zowel kwa uiterlijk als karakter 2 totaal verschillende rassen. Kies dus zeker een ras op basis van karaktereigenschappen en niet op uiterlijk. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Alles kan. Ik heb een herder, en mijn zusje een kruising dwergkeesje x chihuahua van 3.5 kg. Ze zijn samen opgegroeid en dezelfde dag in huis gekomen van 8 en 10 weken oud. Maar het is wel constant in de gaten houden wat spelen betreft. Nu is ons kleintje erg pittig en laat goed merken wat ze wel en niet wil, maar ik denk dat het voor je chihuahua een stuk fijner is een kleiner formaat hond aan te schaffen, al moet je vooral doen wat jij denkt dat goed is.
 
Overigens heb ik er een 2e herder bij, wat totaal niet klikt met het kleine hondje. Die 2 zitten pertinent van elkaar gescheiden want een ongeluk is snel gebeurt met zo'n groot verschil in grootte en gewicht. 
 

 
  "

Geweldig die fotohp-heart.

 

Overigens moet ik er wel bijzeggen dat Tiamo als 3de hondje hier kwam wonen destijds met 8 weken jong, toen had ik al 2 herderdames. Hij weet eigenlijk niet beter.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Ik ken iemand die bij haar chihuahua een Leonberger heeft. In principe is dus alles mogelijk met de juiste begeleiding. Alleen is deze begeleiding wel essentieel, helemaal met een lompe puber aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit. 

Bij het toevoegen is het wel altijd raadzaam om na te gaan of jouw hond ook op een tweede hond zit te wachten en of je het ziet zitten om alles dubbel te doen mocht het niet klikken tussen beide honden. Ook hebben pups andere behoeftes dan volwassen honden en zal je waarschijnlijk veel individuele tijd moeten besteden met beide honden. 

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

De beagle is op mijn lijstje gekomen omdat ik al jaren op de beagles van familie pas en dit zijn ontzettend leuke hondjes, gek op aandacht maar ook altijd in voor een lange wandeling, ze zijn erg sociaal. 
nadeel is dan weer dat ze moeilijker zijn te trainen en het jachtinstinct is groter dan bij de sheltie. 

Wat mij aanspreekt bij de sheltie is voornamelijk is de ‘levendigheid’. De combinatie van aanhankelijk en toch ook veel kunnen doen, lange wandelingen, cursussen en eventueel behendigheid. Ook het feit dat ze redelijk makkelijk te trainen zijn en daar zelf ook plezier uit houden.

Ik zou sowieso nooit voor een 2de hond kiezen als ik zou denken dat mijn hondje dit niet leuk zou vinden. Hij heeft tot een half jaar geleden altijd samen gewoond met de labrador van mijn ouders. 
Met vreemde honden is hij wel altijd wat terughoudend, maar als hij deze eenmaal kent is hij heel sociaal. Hij geeft wel duidelijk zijn grenzen aan als hij iets niet leuk vindt. 
Hij heeft een hoop energie, gaat graag mee naar buiten (is absoluut geen ‘tassen hond’).
Wij wonen vlak bij het bos waar honden altijd los mogen, hier zijn wij dan ook vaak te vinden. 

ik weet dat de combinatie groot-klein wel kan, maar wat ik zelf heb gezien met de labrador samen is vooral met het spelen dat het af en toe gewoon een gevaarlijke situatie oplevert. Een poot boven op hem, of gewoon echt de grond in gelopen. 
Vandaar dat ik nu dus ook een wat kleinere hond wil voor erbij om dit risico kleiner te maken.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" De beagle is op mijn lijstje gekomen omdat ik al jaren op de beagles van familie pas en dit zijn ontzettend leuke hondjes, gek op aandacht maar ook altijd in voor een lange wandeling, ze zijn erg sociaal. nadeel is dan weer dat ze moeilijker zijn te trainen en het jachtinstinct is groter dan bij de sheltie. 
Wat mij aanspreekt bij de sheltie is voornamelijk is de ‘levendigheid’. De combinatie van aanhankelijk en toch ook veel kunnen doen, lange wandelingen, cursussen en eventueel behendigheid. Ook het feit dat ze redelijk makkelijk te trainen zijn en daar zelf ook plezier uit houden.
Ik zou sowieso nooit voor een 2de hond kiezen als ik zou denken dat mijn hondje dit niet leuk zou vinden. Hij heeft tot een half jaar geleden altijd samen gewoond met de labrador van mijn ouders. Met vreemde honden is hij wel altijd wat terughoudend, maar als hij deze eenmaal kent is hij heel sociaal. Hij geeft wel duidelijk zijn grenzen aan als hij iets niet leuk vindt. Hij heeft een hoop energie, gaat graag mee naar buiten (is absoluut geen ‘tassen hond’).Wij wonen vlak bij het bos waar honden altijd los mogen, hier zijn wij dan ook vaak te vinden. 
ik weet dat de combinatie groot-klein wel kan, maar wat ik zelf heb gezien met de labrador samen is vooral met het spelen dat het af en toe gewoon een gevaarlijke situatie oplevert. Een poot boven op hem, of gewoon echt de grond in gelopen. Vandaar dat ik nu dus ook een wat kleinere hond wil voor erbij om dit risico kleiner te maken. "

Snap je keus voor een wat kleiner ras wel, ook al spreken de rottweiler/herder je erg aan. Lijkt me inderdaad ook wat fijner voor jezelf als je niet continue op hoeft te letten dat je chihuahua niet perongeluk geplet wordt hihi.

 

Duidelijk beschreven wat je aanspreekt in beide rassen, heb je op dit moment er al eentje waar je voorkeur naar uitgaat? Ik lees dat je graag naar het bos gaat en de honden hier dan ook lekker los mogen. Volgens mij is dit met een beagle best lastig, gezien hun grote jachtinstinct icm. een lekkere dosis eigenwijsheid. hp-shiny Zijn vast beagles die het wel gewoon prima kunnen hoor, maar denk dat als jij er de voorkeur aan geeft dat je toekomstige maatje sowieso los kan lopen dat een beagle wellicht niet de meest ideale keus is hiervoor?

 

Wat zijn de redenen dat je de rottweiler en de Duitse herder zulke leuke rassen vindt? Want dit zijn weer heel andere rassen dan de beagle of sheltie. Dus misschien is er ook wel een ras die wel de kenmerken heeft die je zo aanspreken in de rottweiler/DH, maar dan in formaatje beagle/sheltie. Of heb je daar al naar gekeken? hp-smile

Mooi dat je chihuahua in ieder geval goed met andere honden kan! Ben benieuwd wat het gaat worden, leuk!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" En dan is het één keer diep inademen en weg is de chihuahua. "

479519.jpg479710.jpg

Zo iets.laughing

Tussen Mowgli en Balou ging het heel goed maar het bleef opletten als ze samen speelden. Mijn huidige honden schelen weinig in grote, ik vind dit eigenlijk leuker voor de honden ze kunnen rustig samen spelen zonder dat ik ze als een scheidsrechter in de gaten moet houden. 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" En dan is het één keer diep inademen en weg is de chihuahua. "

Ik geloof dat de ironie niet helemaal overgekomen is.

 

Ik bedoel alleen te zeggen dat een microhondje van 2 kilo ofzo, fysiek wellicht niet de meest verstandige match is met een loebas van 35+ kilo.

 

Als zo'n lomperik neerploft op zo'n microhondje dan is kans dat dat misgaat gewoon te groot en ondenkbaar is het niet.

 

Ik moet er ook niet aan denken dat de loebas even gezellig spelen gaat en met zijn voorpoten begint te maaien en op de kleine hummel staat. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Jaren geleden in mijn vorige woonplaats gebeurt 

Op een groot losloopveld 

Man laat zijn 10 weken oude Yorki pup een plasje doen op een groot losloop veld 

En daar kwam een Boxer aangerend   , dook boven op de pup

Pup op slag dood 

En ja wat hier al benoemd word , het kan afschuwelijke gevolgen hebben als een grote reus op zo'n klein kwetsbaar hondje terecht komt.  Denk aan ernstig rugletsel bv 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

" Jaren geleden in mijn vorige woonplaats gebeurt 
Op een groot losloopveld 
Man laat zijn 10 weken oude Yorki pup een plasje doen op een groot losloop veld 
En daar kwam een Boxer aangerend   , dook boven op de pup
Pup op slag dood 
En ja wat hier al benoemd word , het kan afschuwelijke gevolgen hebben als een grote reus op zo'n klein kwetsbaar hondje terecht komt.  Denk aan ernstig rugletsel bv  "

Oei wat erg.. hier ook gebeurt inde buurt.. een teckel en een duitse herder. Speelde al jaren met elkaar, ging altijd goed maar 1 keer een iets te harde aanloop van die DH richting de teckel en sprong erbij uit joligheid omhoog waarna zijn poot op t rugje belandde. Nou dat beestje is nooit meer volledig hersteld.. 

 

Vaak totaal niet kwaad bedoeld en spelen de honden gewoon vriendelijk maarja is zelfde als man van 1.90 rugby speelt tegen schriel knaapje van 1.50. Kunnen ze nog net zo goed zijn, T gaat fysiek gewoon niet op.. 

 

Dus idd wat hierboven ook wordt benoemd, je wilt echt niet heel hun leven de scheidsrechter moeten uithangen. Vermoeiend ook haha dus verstandige keuze voor een leuk klein middelmaatje. Nu nog een ras hp-shiny 

honden page profiel Elles KesselsElles Kessels

Wij hebben een kruising van een beagle en een sheltie. Het is een hele leuke combinatie. Hij is levendig, leergierig, het schooien heeft ie denk ik van de beagle. Heeft veel beweging nodig en vind het leuk om mentale spelletjes te doen. Ik kan niet inschatten hoe dat past bij jouw hond. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^