springen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melissamelissa

Hoe leren jullie het springen af, bij voorbijgangers/ vrienden/ jezelf..?

 

thuis proberen we als ze ons  ziet ons te hurken en zeggen dat ze moet zitten, dit lukt. Maar als we wandelen en we komen mensen tegen, die hurken niet en zeggen zit. (:  Hoe doe je dit dan best?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Afstand houden?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Aan een lijn houden zodat ze niet bij de mensen kunnen komen die ze buiten tegen komen.

Maar mijn ene hond heeft als pup/jonge hond ook erg gesprongen tegen ons op.

Dit gedrag is gelukkig vanzelf uitgedoofd, we hebben er niet echt op geoefend of aandacht aan besteed.

Wel omgedraaid als hij sprong en hem negeren, en tegen hem praten en belonen als hij met 4 poten op de grond stond.

Verder niets aan gedaan en het is goed gekomen.

En het eerste half jaar ook aanlijnen als we buiten vreemde mensen tegenkwamen, daar sprong hij anders ook tegenop.

Toen hij wat ouder werd, werd hij automatisch wat gereserveerder naar vreemden en had ook niet meer de behoefte om tegen vreemden op te springen.

 

Maar ik zie net dat je ook andere problemen met je hond hebt, waar je ook topics over hebt gemaakt.

Dat had ik dan weer niet, ik had verder geen problemen of moeilijkheden met mijn hond.

 

 

 

 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Op de lijn staat, zodat de hond niet kan springen. Verder, buiten, niet met andere mensen laten omgaan. Dat kan later altijd nog.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ogin is op bepaalde mensen zoals mijn tweeling zus erg op gesteld en als zij komt dan......ogin gaat naar haar toe wil opspringen omdat men dan achteruitloopt, de hond krijgt ruimte om te springen...vertelde haar, wanneer de hond vlakbij dr is naar de hond toelopen en dat werkt..de hond krijgt de ruimte niet om te springen.....de hond draait zich om, komt tuurlijk weer terug en mijn tweeling zus maan ik, loop naar de hond toe, echt het werkt de hond krijgt de ruimte dan niet om te springen...ik sta op de achtergrond, roep haar voor wat lekkers en beloon dr...is de hond heel anthousiast dan gaat er als er veel bezoek komt even het hekje ervoor zodat ze rustig is en mag dan komen...en als ze dan toch naar het bezoek wil, hou ik haar naast me aan de lijn..zitten en af...conseqwent zijn ...op en gegeven moment weet de hond het....vaak geef ik dan als ze rustig is bij meer bezoek een goed bot op haar eigen plek.     Ze is nu volwassen en negeerd het bezoek zowel buiten als binnen.   Buiten, wanneer ze jong was heb ik haar nooit naar mensen laten gaan, nu loopt ze er rustig aan voorbij.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Wij zeggen tegen mensen dat het oke is dat ze aaien maar dan wel door de knieén  of op houden met aaien als ze op springt. Anders mogen ze niet aaien omdat ze anders als volwassen hond ook blij tegen iedereen op springt. Meeste mensen begrijpen dat goed.

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Mijn honden mogen gewoon opspringen, sterker nog ik train mijn speurhonden mensen af te zoeken en dan moeten ze ook tegen iemand aanstaan om af te snuffelen. Dus ik leer het zeker niet af. Vind jet zelf niet vervelend en mensen die mijn honden in het bos naar zich toe roepen waarna ze opspringen hebben pech, moet je ze maar niet roepen. Maar goed nou roepen mensen niet snel herders naar zich toe en negeren mijn honden verder mensen.

Maar zou ik het niet willen hebben dan zou ik beginnen met iedere keer op iedere plek waar ik kom met de hond, een koekje laten zien en pas geven als de pootjes op de grond staan en het opstaan dus volledig negeren. Dus echt 20x per dag zowel thuis als in het bos. Gevolg is dat de hond in het bos meer op de eigenaar gericht is want ieder moment op iedere plaats kan een koekje komen en dus worden andere mensen minder interessant. Plus dat ze leren dat als ze iets willen ze rustig met alle pootjes op de grond moet je staan evt zitten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Mijn honden mogen gewoon opspringen, sterker nog ik train mijn speurhonden mensen af te zoeken en dan moeten ze ook tegen iemand aanstaan om af te snuffelen. Dus ik leer het zeker niet af. Vind jet zelf niet vervelend en mensen die mijn honden in het bos naar zich toe roepen waarna ze opspringen hebben pech, moet je ze maar niet roepen. Maar goed nou roepen mensen niet snel herders naar zich toe en negeren mijn honden verder mensen.
Maar zou ik het niet willen hebben dan zou ik beginnen met iedere keer op iedere plek waar ik kom met de hond, een koekje laten zien en pas geven als de pootjes op de grond staan en het opstaan dus volledig negeren. Dus echt 20x per dag zowel thuis als in het bos. Gevolg is dat de hond in het bos meer op de eigenaar gericht is want ieder moment op iedere plaats kan een koekje komen en dus worden andere mensen minder interessant. Plus dat ze leren dat als ze iets willen ze rustig met alle pootjes op de grond moet je staan evt zitten "

Dat  is natuurlijk een keuze die men maakt, opspringen, een hond van 75 kilo die opspringt kan iemand zo om ver lopen en de gevolgen zijn dan niet te overzien, en buiten vies en vuil , ik let zelfs op bij het langslopen van anderen dat mijn honden niet te dicht langs iemand lopen, juist omdat ze groot zijn en dan hun kleding kunnen vervuilen....vandaar het ligt ook aan de hond natuurlijk...vanaf hier de honden binnen komen wordt het direct ingedamd.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Dat  is natuurlijk een keuze die men maakt, opspringen, een hond van 75 kilo die opspringt kan iemand zo om ver lopen en de gevolgen zijn dan niet te overzien, en buiten vies en vuil , ik let zelfs op bij het langslopen van anderen dat mijn honden niet te dicht langs iemand lopen, juist omdat ze groot zijn en dan hun kleding kunnen vervuilen....vandaar het ligt ook aan de hond natuurlijk...vanaf hier de honden binnen komen wordt het direct ingedamd. "

In mijn geval niet echt een keuze want anders kan ik niet werken met mijn drugs en Explo honden. Afgezien van dat wegen mijn reuen tussen de 43 en 47kg en zijn 70 en 74cm hoog dus ook geen kleintjes, gelukkig interesseren ze zich totaal niet voor andere mensen dus zullen pas in de buurt komen als iemand ze echt roept.

Afgezien daarvan snap ik het heel goed als mensen het willen afleren.

honden page profiel melissamelissa

" Afstand houden? "

als je toekomt thuis en je doet de deur open? dan ben je al besprongen :p

honden page profiel melissamelissa

" Op de lijn staat, zodat de hond niet kan springen. Verder, buiten, niet met andere mensen laten omgaan. Dat kan later altijd nog. "

als je thuis bent of je komt thuis, dan kan je je hond niet aan de lijn doen? als je ze dan na een kwartier de vrijheid heeft springt ze alsnog. :(

honden page profiel melissamelissa

" Ogin is op bepaalde mensen zoals mijn tweeling zus erg op gesteld en als zij komt dan......ogin gaat naar haar toe wil opspringen omdat men dan achteruitloopt, de hond krijgt ruimte om te springen...vertelde haar, wanneer de hond vlakbij dr is naar de hond toelopen en dat werkt..de hond krijgt de ruimte niet om te springen.....de hond draait zich om, komt tuurlijk weer terug en mijn tweeling zus maan ik, loop naar de hond toe, echt het werkt de hond krijgt de ruimte dan niet om te springen...ik sta op de achtergrond, roep haar voor wat lekkers en beloon dr...is de hond heel anthousiast dan gaat er als er veel bezoek komt even het hekje ervoor zodat ze rustig is en mag dan komen...en als ze dan toch naar het bezoek wil, hou ik haar naast me aan de lijn..zitten en af...conseqwent zijn ...op en gegeven moment weet de hond het....vaak geef ik dan als ze rustig is bij meer bezoek een goed bot op haar eigen plek.     Ze is nu volwassen en negeerd het bezoek zowel buiten als binnen.   Buiten, wanneer ze jong was heb ik haar nooit naar mensen laten gaan, nu loopt ze er rustig aan voorbij. "

gene ruimte geven probeer ik eens. (:

dankje

honden page profiel DanielleDanielle

Ik lees mee, mijn golden retriever doet dit ook. We gaan regelmatig naar een mooi, groot omheind losloopveldje. En soms springt hij ook tegen mensen op. Op sommige dagen rent hij op mensen af maar remt hij vlak voor de mensen maar soms springt hij er ook tegenaan. Het is heel afwisselend en kan moeilijk van te voren inschatten of hij gaat springen. Dit is de enige plek waar hij los kan, wat omheind is (hij kan er dus niet vandoor) en waar hij met alle honden mag spelen, dus ik kan het hem niet ontnemen omdat hij op deze manier zijn energie wel goed kwijt kan. 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" als je thuis bent of je komt thuis, dan kan je je hond niet aan de lijn doen? als je ze dan na een kwartier de vrijheid heeft springt ze alsnog. :( "

Soms moet je dingen ensceneren om bij te leren. Het springen kun je pas afleren als er rust is. Met het lijntje help je er rust in krijgen, omdat haar springpogingen niet werken. Veel honden zullen dan wild kwispelend gaan zitten en dat beloon je en je koppelt er een zit commando aan als ze gaat zitten.

Uiteindelijk doe je een zit commando op het moment dat je binnenkomt en beloont voor rust. Als ze springt, je omdraaien. Armen omlaag houden, net zolang tot ze het gewenste gedrag laat zien.

 

Kom maar eens binnen en blijf staan. Ze zal tegen je aanspringen en jij blijft onbewegelijk en negeert de hond. Zodra de rust er in begint te komen, dan geef je een zit commando en als ze zit beloon je haar met een snoepje oid. en vervolgt je weg.

 

Ik weet ook wel mensen die een targetmatje gebruiken en de hond naar het targetmatje laten gaan als de deur opengaat. Als de hond op het targetmatje gaat zitten er dan naar toe lopen voor een beloning.

honden page profiel melissamelissa

" Soms moet je dingen ensceneren om bij te leren. Het springen kun je pas afleren als er rust is. Met het lijntje help je er rust in krijgen, omdat haar springpogingen niet werken. Veel honden zullen dan wild kwispelend gaan zitten en dat beloon je en je koppelt er een zit commando aan als ze gaat zitten.
Uiteindelijk doe je een zit commando op het moment dat je binnenkomt en beloont voor rust. Als ze springt, je omdraaien. Armen omlaag houden, net zolang tot ze het gewenste gedrag laat zien.
 
Kom maar eens binnen en blijf staan. Ze zal tegen je aanspringen en jij blijft onbewegelijk en negeert de hond. Zodra de rust er in begint te komen, dan geef je een zit commando en als ze zit beloon je haar met een snoepje oid. en vervolgt je weg.
 
Ik weet ook wel mensen die een targetmatje gebruiken en de hond naar het targetmatje laten gaan als de deur opengaat. Als de hond op het targetmatje gaat zitten er dan naar toe lopen voor een beloning. "

dankje voor de tip! gaan we doen (; 

Volgende forumvraag: Meerdere puppy probleempjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^