bijten kleding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlondieBlondie

" andere route gaat niet, is gewoon de tuin :(
we hebben al geprobeerd om haar been of  bal mee te doen en als ze bijt dit gewoon in de plaats te geven met het commando NEEN! opvoorhand. maar dit laat ze gewoon vallen en de kuiten en kledij is belangrijker voor haar, met wat gegrom erbij. 
hoe meer we NEEN zeggen hoe kwader ze precies lijkt ook.. :/
we zijn echt einde raad..
- iets in de plaats geven
- eten ver weg gooien voor ze dan bijt
- ze binnen laten = dan springt ze tegen de ramen (dat liever niet, of die zitten vol krassen)
 
zou het een optie zijn om hierop te trainen en meermaals per dag te gaan naar de dieren? en ze te belonen als we terug zijn als ze helemaal niks gedaan heeft? "

Ik zou aanlijnen, en voorkomen dat ze dit gedrag verder nog kan doen. Hoe? Aanlijnen, en de lijn korter pakken als ze dit gedrag gaat vertonen en aan de zijkant van de halsband beetnemen zodat ze met de poten op de grond blijft staan. En dan inderdaad dat doen terwijl je NEE zegt.

Echt afgaande van hierboven, en even aangedikt.. oh jee ze gaat weer bijten hoppa dan gooien we snel wat voer neer en ver van ons want dat bijt ze ons hopelijk niet. Binnen laten maar ze kan ons weg zien gaan en gaat in verzet en dat kost ons de ramen, dus nemen we haar toch maar weer mee. Iets in de plaats geven, vindt ze niet meer interessant dus dat werkt ook niet.

Ze heeft lak aan jullie nee gekregen, want blijkbaar hoeft ze er niet naar te luisteren en er zit geen Ne(e)gatief aan het woord nee. Idem voor opspringen buiten tegen vreemde mensen aan.

Ze krijgt de gelegenheid om dat te doen, dus doet ze het. En je bent echt niet de enige hoor. Ik zie het vaker gebeuren of ontstaan.

Met hoeveel personen gaan jullie eigenlijk naar de dieren? Het is wellicht ook op dit moment wat handiger om de drukte eromheen te beperken.

Dus de vraag om te oefenen/trainen is ja, ga eens niet met zijn allen. Ga eens 1 op 1 en houdt haar aan de lijn. Of ga voeren zonder haar en laat iemand bij haar zodat die in kan grijpen op het moment dat ze de ramen kapot wil gaan klauwen. En doe dan thuis ook bepaalde oefeningen als wegroepen bij een raam en wat speelse oefeningen doen met voer of balbeloning.

Begrenzen zoals Liz zegt, maar geef dan een alternatief wat je wel kunt belonen. Buiten met mensen vind ik dat idem, je weet dat ze tegen mensen op gaat springen. Probeer tijdig haar aandacht te pakken, aan te lijnen en jezelf leuker te maken dan de andere persoon. Begrenzen is ook voorkomen dat dingen gebeuren. En dat hoeft niet altijd met een correctie, maar kan ook door alternatieven te geven.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Op een opgefokte hond is het vaak het beste om zelf heel kalm en kordaat te reageren. Als jij je zelf onrustig gaat gedragen (snel aanlijnen, commando’s geven, en ook nog koekjes geven, nee blijven roepen, bijvoorbeeld), dan zijn dat heel veel verschillende boodschappen door elkaar heen. En daarmee kan je per ongeluk de onrust van jouw hond juist versterken. 

Waarom hij zich zo gedraagt kan meerdere oorzaken hebben. Maar vaak heeft het te maken met dan een hond de situatie simpelweg niet kan bolwerken. Dit komt bijvoorbeeld door te weinig structuur/duidelijkheid. Of hij heeft nooit geleerd hoe hij zichzelf kan kalmeren. Of hij snapt niet wat je van hem verwacht. Het gaat m boven de pet. En dan gaat een hond raar doen. Zeker een jonge labrador. 

Hoe kan je kalm en kordaat zijn? In ieder geval zelf rustig blijven. Niet commando’s gaan herhalen. Als je een keer nee wil zeggen doe dit dan beheerst, je hoeft niet te tetteren. Doe gelijk iets aan de situatie: dus niet afwachten tot hij hopelijk zelf een keer stopt met bijten. Je kan hem met de riem bijvoorbeeld forceren door laag aan de grond te blijven. Je kan je rug naar hem keren. Je kan hem ergens aan een paaltje vastmaken etc. In ieder geval, verzin iets waardoor het gedrag ook echt kan stoppen en laat het niet doorsudderen. Maar het belangrijkste is dat je zelf kalm blijft.

 

Verder lijkt me dit niet een op zichzelf staand probleem. Hij moet zelfbeheersing leren en dit kan je de hele dag door oefenen. Je kan googlen op leuke manieren om je hond dit aan te leren. “Capturing Calmness” is ook een interessante methode om de hond te leren zichzelf te kalmeren.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Jagger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^