Benchtraining (tips nodig)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

We hebben wat goede raad nodig van iemand die gewend is met witte Zwitserse herders te werken.
Tala (onze pup) doet het op zich super goed. Overdag is ze vrolijk en speels en gaat ze regelmatig slapen. We proberen haar voor het slapen altijd even rustig in de open bench te laten gaan liggen (daar is het rustig met 2 kleine bengels die hier rondlopen). Ze blijft hier ook mooi liggen en doet rustig haar dutje.
’s Nachts hebben we het slapen in de bench proberen rustig op te bouwen in de volgende stappen:
Nacht 1: In de living: zij op het kussen op de grond en wij in de zetel.
Nacht 2: Bench in de living en wij in de zetel. Nog een nachtverlichting aan.
Nacht 3-4: Bench in de living, donker en wij in de zetel.
Nacht 5: Bench op zijn plaats in de achterhal. Wij in de living.
Nacht 6-7: Wij terug boven op de slaapkamer en zij in de bench. (het deurtje is ’ s nachts in alle stappen dicht geweest.)
We merken dat wanneer ze ’s nachts wakker (en wanneer ze bij de start van het slapen de beng in gaat) wordt begint te blaffen en jammeren. Soms (zoals deze nacht) een uur aan een stuk. Uiteindelijk valt ze wel in slaap maar dit gebeurt elke keer als ze wakker wordt opnieuw. Tot gisteren zijn we +/- om de 2 uur opgestaan met het gedacht dat ze moet plassen. Dit doet ze dan ook telkens, maar dan begint het jammeren van vooraf aan.
Onze vorige honden sliepen eigenlijk vrij snel door of sliepen bij ons op de kamer (toen nog beneden).
- Wat kunnen we best doen? Gaan we te snel met de stapjes of gewoon even doorbijten en laten jammeren?
We proberen nu sinds gisteren ook overdag het deurtje bij momenten al eens dicht te doen zodat ze hier aan kan wennen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe oud is de pup, hoelang is ze bij jullie?

Als je een pup in huis haalt, is het belangrijk dat ze op jullie kan vertrouwen en rekenen. Zich geborgen voelen in het nieuwe huis is belangrijker dan de plaats waar ze moet liggen. Zet dus eerst in op de emotie, zodat de pup zich ontspannen en lekker in haar vel voelt in je huis.  Als dit betekent dat jullie nog een aantal nachten samen slapen, dan is dat de oplossing. hp-wink

honden page profiel PeterPeter

Ze is van vorige week donderdag bij ons en is nu net iets meer dan 8 weken oud.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ze is van vorige week donderdag bij ons en is nu net iets meer dan 8 weken oud. 

Nog lekker bij je houden, 's nachts hp-heart

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

 

Zeker niet laten door jammeren, je pup is pas net bij jullie. Je wilt dat de bench een fijne plek wordt en als je je hond er in laat janken, gaat dit geen prettige plek worden. Je gaat te snel. Bench lekker naast het bed in de slaapkamer. Of toch nog een tijd beneden slapen. Wij hebben hier bij beide honden toch echt wel zn 3 weken voor genomen en dat ging prima. 

 

Toch nog een tip, een hond wordt snachts vaak wakker. Ze gaan vaak zich verplaatsen, aangezien een hond niet aan 1 stuk door slaapt zoals wij mensen. Kun je de pup niet wat meer ruimte geven in bijv de hal dat de bench open kan blijven? Of gewoon in de kamer of een ren er om heen. Grote kans dat het dan ook beter gaat. Onze pup wilde met 4 maanden ook niet meer in de bench, constant janken als ze wakker was. Deurtje open gelaten en er was niks meer aan de hand, ze wilde gewoon graag ergens anders liggen. 

honden page profiel MarianneMarianne 2 doggies

honden foto van Marianne

Wat leuk een zwitserse herder ...

 

Wij hebben het altijd gedaan zoals bij de pup past. Bij onze witte herder Raya sliep ik op matras naast de bench. En na tijdje merkte ik dat ik  op de bank wat van de bench af kon gaan liggen. Als die dan wat begon te jammeren als hij wakker werd dan draaide ik me luidruchtig om of kuchte ... dat was genoeg voor hem om gerust te zijn dat ik er was .En daarna boven gaan slapen. Duurde paar weken.

Hij wilde niet op bed liggen.

 

Onze witte herder Kiya kwam op bed te liggen. En gaf later zelf aan dat ze naast bed wilde liggen. 

 

Zo bekijken we het altijd met de honden die we gehad hebben.

Onze Duitse herder pup van 8 en half week sliep eerste nachten op bed en ging toen zelf naast bed liggen. En tot nu toe doet hij dat nog.

 

Veel plezier met jullie pup !

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Je laat geen hond een uur jammeren. Dat is wreed. Zeker bij een pup die net haar broertjes, zusjes en moeder moet missen.

 

Lees DIT artikel eens. 

honden page profiel Thara Thara 2 doggies

honden foto van Thara

Ik zo de pup ook voorlopig in jullie nabijheid houden 

Soms is het bv al genoeg om de pup even rustig toe te spreken 

En ja,  het verschilt van hond tot hond . Ik heb bv een hond gehad die tot 9 maanden naast het bed stond in de bench.  De bench moet ten alle tijden een fijne vertrouwde plek blijven . Sommige honden vindt  het bv ook fijn als er een kleed over de bench hangt , zo boots je een donker hol na 

honden page profiel PeterPeter

Bedankt voor de tips allemaal. We gaan een stapje terugzetten en voorlopig terug bij haar in de buurt blijven. We gaan proberen de bench open te laten en slapen dus beneden. Als ze eruit komt laten we dit ook toe, maar gaan (als ze in slaapt valt) haar wel telkens terug in de open bench leggen.

Wel nog een bijkomende vraag. Nu wil ze dikwijls beginnen spelen 's nachts na het plassen. Hoe gingen jullie hier mee op? Gewoon het spel negeren en haar laten doen?

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

" Bedankt voor de tips allemaal. We gaan een stapje terugzetten en voorlopig terug bij haar in de buurt blijven. We gaan proberen de bench open te laten en slapen dus beneden. Als ze eruit komt laten we dit ook toe, maar gaan (als ze in slaapt valt) haar wel telkens terug in de open bench leggen.
Wel nog een bijkomende vraag. Nu wil ze dikwijls beginnen spelen 's nachts na het plassen. Hoe gingen jullie hier mee op? Gewoon het spel negeren en haar laten doen? "

Ik heb pups altijd naast mijn bed. Ik ga na t plasje gewoon weer slapen en negeer t willen spelen. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

maar gaan (als ze in slaapt valt) haar wel telkens terug in de open bench leggen.

Persoonlijk vind ik dat een zeer slecht idee. Pups hebben van nature die zeer waardevolle eigenschap om overal te kunnen slapen. Dat is iets waar je de rest van hun leven voordeel aan hebt: een hond die overal, op de gekste plekken, zijn rust kan vinden.

Maar de mens gaat dit dan willen manipuleren en het dier elke keer tijdens zijn slaap storen om het op één bepaalde plek te leggen. Waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Een slapende hond gaan storen? Laat het dier toch met rust, het is net een goed teken dat ie zijn eigen plekje kiest en zich daar lekker voelt.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hier heeft Dyuna de eerste 3 weken in bed geslapen. In die 3 weken overdag haar in de bench laten eten(om te wennen aan de bench). Bij slaapje af en toe erin gelegd. Na 3 weken was de bench overdag afdoende geintroduceerd. Had 1 bench boven en 1 beneden. Toen in bench naast het bed, weekje later bench naar de deur verplaatst. Toen op de overloop en twee weken daarop ong naar de hal. 

 

Ik heb er bewust behoorlijk wat tijd voor uitgetrokken daar het wel typisch een hond betreft die altijd bij de baas wilt zijn.

Dyuna had en heeft een hekel aan de bench en heeft daarom al langere tijd een varikennel. Deze is dichter en geeft haar een veiliger gevoel.

honden page profiel PeterPeter

" Persoonlijk vind ik dat een zeer slecht idee. Pups hebben van nature die zeer waardevolle eigenschap om overal te kunnen slapen. Dat is iets waar je de rest van hun leven voordeel aan hebt: een hond die overal, op de gekste plekken, zijn rust kan vinden.
Maar de mens gaat dit dan willen manipuleren en het dier elke keer tijdens zijn slaap storen om het op één bepaalde plek te leggen. Waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Een slapende hond gaan storen? Laat het dier toch met rust, het is net een goed teken dat ie zijn eigen plekje kiest en zich daar lekker voelt. "

Ik snap en respecteer zeker je mening hierin... Maar het moet toch ook haalbaar zijn. Bij wijze van spreke mag ze dan ook in de zetel slapen of waar zij er zin in heeft. Er moet toch ook een bepaalde grens zijn... niet? We hebben onze honden altijd evenveel liefde en aandacht gegeven als onze eigen kinderen, maar deze leer je toch ook in een bedje slapen. Oke eerst dicht bij jou in bv een co-sleeper maar je laat ze toch ook niet altijd op je arm of op jouw buik of waar dan ook slapen... De bench (open) is overdag al een veilig plekje voor haar. Ze gaat hier ook regelmatig zelf slapen, gaat er spelen,... We gaan dit gewoon proberen door te trekken naar de nacht. Daarnet haar 1 keer opgepakt en naar de bench gebracht. Ze is er 1 keer terug uitgekomen, weer ergens anders gaan liggen. Opnieuw opgepakt en nu ligt ze zalig te knorren in de bench met de deur open.

honden page profiel PeterPeter

" Hier heeft Dyuna de eerste 3 weken in bed geslapen. In die 3 weken overdag haar in de bench laten eten(om te wennen aan de bench). Bij slaapje af en toe erin gelegd. Na 3 weken was de bench overdag afdoende geintroduceerd. Had 1 bench boven en 1 beneden. Toen in bench naast het bed, weekje later bench naar de deur verplaatst. Toen op de overloop en twee weken daarop ong naar de hal. 
 
Ik heb er bewust behoorlijk wat tijd voor uitgetrokken daar het wel typisch een hond betreft die altijd bij de baas wilt zijn.
Dyuna had en heeft een hekel aan de bench en heeft daarom al langere tijd een varikennel. Deze is dichter en geeft haar een veiliger gevoel. "

De bench vind ze open zeker geen probleem? We hebben ook een bench die alleen aan de voorzijde open is. Achterkant, zijwanden en boven zijn dicht. Dat geeft al een beetje dat holletjes gevoel. Ze ligt er heel graag in overdag en slaapt ook lekker daar.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

We hebben onze honden altijd evenveel liefde en aandacht gegeven als onze eigen kinderen, maar deze leer je toch ook in een bedje slapen. Peter

Maar honden slapen niet op dezelfde manier als mensen. Ze slapen versnipperd, waarbij ze zich graag verleggen, al naargelang waar ze behoefte aan hebben.  De ene keer wil een hond graag een koele vloer, dan weer een warm tapijt. Soms wil ie graag bij de gezinsleden zijn, een andere keer ligt ie liever even apart in alle rust. Ze rekken en strekken graag, wandelen wat rond en leggen zich ergens anders neer. 

 

 

honden page profiel PeterPeter

" Ze rekken en strekken graag, wandelen wat rond en leggen zich ergens anders neer. "

Kan ze op zich ook hoor. We gaan haar natuurlijk niet iedere keer terugleggen in de bench als ze bv. net voor de bench of in de achterhal (waar de bench staat) eens lekker languit gaat liggen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik snap en respecteer zeker je mening hierin... Maar het moet toch ook haalbaar zijn. Bij wijze van spreke mag ze dan ook in de zetel slapen of waar zij er zin in heeft. Er moet toch ook een bepaalde grens zijn... niet? We hebben onze honden altijd evenveel liefde en aandacht gegeven als onze eigen kinderen, maar deze leer je toch ook in een bedje slapen. Oke eerst dicht bij jou in bv een co-sleeper maar je laat ze toch ook niet altijd op je arm of op jouw buik of waar dan ook slapen... De bench (open) is overdag al een veilig plekje voor haar. Ze gaat hier ook regelmatig zelf slapen, gaat er spelen,... We gaan dit gewoon proberen door te trekken naar de nacht. Daarnet haar 1 keer opgepakt en naar de bench gebracht. Ze is er 1 keer terug uitgekomen, weer ergens anders gaan liggen. Opnieuw opgepakt en nu ligt ze zalig te knorren in de bench met de deur open. "

Een kind/mens slaapt inderdaad in een bed. Voor een hond is 1 vaste plek niet natuurlijk. Dat kun je gewoon niet vergelijken. Ik zal je ook zeker afraden je hond constant te gaan verleggen. Waarom zal je dit ook doen? Als je pup heerlijk op de grond/bank of waar dan ook in slaap valt, is dat toch prima? Ik zou niet zn ding maken van die bench en je pup gewoon heerlijk laten. Je hebt hier later inderdaad alleen maar profijt van zoals hier boven staat. Ik neem aan dat het uit eindelijk ook de bedoeling is dat je zonder bench kunt, ik zal niet zo focussen op de bench.. niet nodig.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Wij geven haar ook overdag al het lekkers in de bench. Met deurtje open. Ze vind de plek leuk plekje, sjouwt nu speeltjes de bench in en weet als ze eten krijgt of snack niet hoe gauw die pootjes haar naar de bench moeten brengen. 

Als ze snack eet doen we deurtje dicht maar zorgen dat die eerder weer open is dan dat zij snack op heeft.

 

Ik ga er zelf overdag ook wel eens half in zitten spelen met haar en als ze dan zelf begint te spelen blijf ik er zitten en ga lezen of op smart dingen doen.

We proberen dat ze de bench zo'n leuke plek vind dat ze er graag in zit ook straks als deurtje dicht zou zijn.

Maar daar doen we lang over en allemaal overdag. Voor onze pup is op bed slapen of er naast het fijnste dus doen we dat.

Ligt dus ook aan doel van waarom je de bench gebruikt.

Bij ons is dat , dat ze er evt in kan als we in de toekomst eens weg moeten. En zij nog niet zo aan de katten is gewend dat zij bijv niet  kan gaat jagen op ze als de katten gekke bui hebben en door kamer rennen. Maar we hopen dat we dat nooit hoeven gebruiken.

 

Hiervoor hoeft ze er dus niet aan te wennen dat ze er in de nacht in moet. 

 

honden page profiel PeterPeter

Toch nog even wat feedback over hoe het nu gaat met Tala. We hebben wat stapjes teruggezet en rustig het slapen in de bench opgebouwd. De eerste dagen hebben we Tale wel telkens opgenomen en in de bench gelegd als ze in slaap viel. Ze vond dit ook helemaal niet erg en sliep rustig verder in de eerst open bench, dan met het deurtje tegen en uiteindelijk deurtje dicht overdag.

's nachts hebben we de eerste 2 nachten haar dicht bij ons gehouden op het kussen, dan in de open bench in de living en wij op de zetel en zo telkens een stapje verder.

Ondertussen zijn we 3 weken verder, ze slaapt ondertussen rustig in de achterhal in haar gesloten bench, wordt nog 1 keer wakker 's nachts rond een uur of 3, gaat dan plassen en valt terug rustig in slaap (heel af en toe met een minuutje gejammer). Dit weekend gaan we stil aan terug boven proberen te slapen.

Wat slapeloze nachten, stramme spieren van op de zetel te slapen, maar zeker de investering waart. Ondertussen laten we haar ook gewoon terug in slaap vallen waar ze wil, dit is op haar kussen, langs de zetel, maar ze kiest ook regelmatig zelf om in haar bench te gaan liggen.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Wat mooi dat het zo goed gaat smile Dan zal boven slapen vast ook geen probleem meer zijn. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^