Kan mijn oppas hond gedekt zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizzyVLizzyV

Hoi, ik heb een vrij dringende vraag.

 

Ik pas op de hond van de baas van mijn moeder. Ze is niet gesteriliseerd en heeft vanmiddag ongeveer 40 minuten met een groep honden gespeeld. Hierbij bleek een niet gecastreerde reu bij te zitten. Ik ben enorm bang dat er iets gebeurt is, maar ik denk dat dit niet zo is.

 

In haar boekje staat dat ze 22 juli loops is geweest, maar of ze dit bij hebben gehouden weet ik niet. Haar vrouwelijke delen lijken wel wat dikker als die van mijn gesteriliseerde teef maar ik ben geen expert.

 

Ze heeft continu met de reu gespeeld (ze speelde net zoals normaal, veel op haar rug) en ik heb er de hele tijd bij gestaan (wel gekletst dus niet continu gekeken) op ongeveer 5 minuten na (vrijwel voordat we weg gingen) maar toen stond mijn dochter erbij. Ze is nog nooit gedekt. Ik heb niks gehoord of gezien. De andere honden hebben vrijwel niet gereageerd (alleen die reu wilde steeds met haar spelen, maar ik heb niet echt zien rijden of iets). Ik mocht haar vrouwelijke delen aanraken zonder echt een reactie (toen ik wilde kijken of ik iets kon zien).

 

Ik heb niks van loopsheid gezien, maar ik lees dat veel dit aflikken. 

Kan er iets gebeurt zijn? Dat zou je wel merken toch aangezien ze even aan elkaar vast zitten?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je beschrijft dat je er bij geweest bent en niets gezien hebt van vastzitten of rijden, denk dat je je geen zorgen moet maken....vraag aan de eigenaar als ze wordt opgehaald of ze iets weten over de loopsheid, de eigenaar moet weten of ze loops is of niet....en als ze niets gemerkt hebben, hoef jij geen angst te hebben dat ze gedekt is...zeker niet als je er bij hebt gestaan...

honden page profiel LizzyVLizzyV

" Je beschrijft dat je er bij geweest bent en niets gezien hebt van vastzitten of rijden, denk dat je je geen zorgen moet maken....vraag aan de eigenaar als ze wordt opgehaald of ze iets weten over de loopsheid, de eigenaar moet weten of ze loops is of niet....en als ze niets gemerkt hebben, hoef jij geen angst te hebben dat ze gedekt is...zeker niet als je er bij hebt gestaan... "

Ik ben soms een stresskip dus ik maakte me er toch zorgen om. Heb niet continu gekeken maar stond er wel naast en heb niets gehoord (op 5 minuten na). Neem aan dat als ze echt gedekt kon worden dan de reu er continu aan vast geplakt zou zitten en het duidelijk zou proberen maar ze waren continu aan het spelen. Dus het zal inderdaad wel niet zo zijn. De baas van mij moeder is niet de meest begrijpelijke vrouw dus ik maakte me vooral om die reden zorgen.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Als de teef 22 juli loops is geweest, acht ik de kans dat ze nu weer loops is klein.
Daarnaast als de teef hoog loops is zullen de meeste gecastreerde reuen ook reageren en als ze de kans krijgen ook dekken.
Het vast zitten kan variëren van 0 seconden tot ...... de langste koppeling hier is ooit 1 uur en 3 kwartier geweest. De meeste dekkingen met koppeling duren gemiddeld 10 tot 20 minuten ongeveer. 

honden page profiel LizzyVLizzyV

" Als de teef 22 juli loops is geweest, acht ik de kans dat ze nu weer loops is klein.Daarnaast als de teef hoog loops is zullen de meeste gecastreerde reuen ook reageren en als ze de kans krijgen ook dekken.Het vast zitten kan variëren van 0 seconden tot ...... de langste koppeling hier is ooit 1 uur en 3 kwartier geweest. De meeste dekkingen met koppeling duren gemiddeld 10 tot 20 minuten ongeveer.  "

De andere (gecastreerde) reuen en teven reageerde totaal niet op haar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" De andere (gecastreerde) reuen en teven reageerde totaal niet op haar "

hp-thumbsup   Dan niet te veel zorgen maken...

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Klinkt niet alsof er iets gebeurd is, je ziet het heel goed wanneer een reu overmatig geïnteresseerd is. Inclusief rijgedrag en meestal een koppeling. Jij hebt er continue bijgestaan.. en ze is zover jullie weten niet loops. 

dus ik zou mij niet druk maken smile

 

volgende keer als je oppast misschien even peilen bij de eigenaren of ze echt niet loops is etc. Hoef jij je er niet druk om te maken.

Volgende forumvraag: puploze moeder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^