Dwergkees puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PommiePommie

Hallo allemaal! Ik ben nieuw hier. We waren al heel lang op zoek naar een dwergkeesje en zijn terecht gekomen bij twee hele lieve mensen. 

Zelf hebben ze vier dwergkeesjes die vrij rondlopen in huis. Echte lieve diertjes, waarvan er een eerste nestje is gekomen. Mama en papa zijn dus aanwezig. 

Ook de drie puppy’s worden tussen hen grootgebracht in huis. De puppy’s zijn nu 7 weken en zijn net naar de dierenarts geweest voor hun chip, paspoort en vaccinaties. Ze zijn helemaal gezond.

Nu heb ik laatst met hen gesproken over de datum waarop ze het nest mogen verlaten en gaven zij aan te willen wachten tot ze 12 weken zijn. 

Nu lees ik online heel wat over het verlaten van het nest. En vroeg ik mij af of 12 weken niet erg laat is, ik ben bang dat de puppy zich niet meer zal kunnen hechten en moeilijkheden zal hebben met de nieuwe omgeving. 

Ik moet er wel bijzeggen dat de mensen heel erg bezig zijn met de puppy’s. Ze zijn reeds bezig met het zindelijk maken, ze komen reeds in aanraking met kinderen en andere mensen, ze gaan al eens buiten in de tuin... 

Bedankt alvast voor jullie antwoord, ik wil gewoon zeker zijn dat dit niet voor problemen zal zorgen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Voor kleine hondjes is t wel normaal dat ze wat langer in t nest blijven. Vraag wat ze doen aan socialisatie, want dat is wel belangrijk natuurlijk.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Persoonlijk haal ik mijn pups het liefst met 8 weken op, maar ik heb dan ook een redelijk groot ras. Mijn zusje heeft een x dwergkeesje, en zij mocht deze ook pas ophalen met 10.5e week. Als de fokkers goed bezig zijn met de socialisatie is er niets aan de hand. Ik had mijn honden met een gerust hart bij hun fokker willen laten tot 12 weken mocht dat nodig zijn geweest, omdat ik weet hoeveel zij aan de socialisatie deden. 

 

Je zou ook kunnen vragen eens 1 a 2 keer per week op bezoek te mogen, dan kun je de pup bijvoorbeeld zelf eens een dagje meenemen naar de stad, een markt, het station etc. Vraag dus wat zij doen aan de socialisatie, en als zij hier heel intensief mee bezig zijn, zie ik geen reden haar niet daar te laten tot 12 weken. Ze leren echt enorm veel nog in die tijd van moeder en de andere nestgenootjes. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ons hondje kwam ook met 12 weken, superhondje geworden. Wat Kees zegt, zeker waar.

En vraag naar de onderzoeken op knieën er van de ouder honden

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik vind 12 weken eigenlijk niet meer dan normaal; een pup leert ook nog heel veel van de moeder en het nest.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het is vooral belangrijk dat de fokker ook echt naar de pup zelf kijkt. Willow bijvoorbeeld, was met 7 weken en 5 dagen helemaal klaar om het nest te verlaten, terwijl een ander zusje dat pas met 9.5e week was. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij dwergrassen is 12 weken wel gebruikelijk hoor. Zijn de ouders getest op patella en SM/CM?

honden page profiel BlondieBlondie

Bij kleinere hondjes is het volgens mij redelijk normaal om ze wat later het nest te laten verlaten.

Bang te zijn dat je pup niet makkelijk zal wennen of "hechten" aan jullie hoef je denk ik niet. Als het een vrij pupje is, en er wordt door de fokker veel met het nest gedaan, dan zal dat allemaal wel meevallen.

Wij hebben onze herder ook wat weken later gekregen, omdat we dat zo hadden afgesproken met de fokker. Zij ondernamen ontzettend veel met hem en stuurde ons regelmatig wat filmpjes op over van alles en nog wat. Ook weer door omstandigheden kwamen ze hem brengen. De fokker had er meer moeite mee om hem achter te laten dan hij, hij lag in een mum met ons te rollebollen, was de kamer aan het ontdekken etc.. Maar goed, dat zal ook met zijn karakter te maken hebben gehad, gewoon een erg ondernemend ventje.

Je zou in ieder geval kunnen vragen of je met regelmaat langs mag komen, dan hoef je bepaalde dingen niet te missen en kan je al wat binding maken.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Heleen

Juist mooi dat ze ze willen houden tot 12 weken ,Veel fokkers hebben er met 7 a 8 weken genoeg van omdat het dan veel werk kost ,meer voer meer poep en pies ,En in het begin moet je er toch niet al teveel mee doen omdat pups van 8 a 9 weken nog zoveel slapen .

 

Misschien kan je met die coronatijd nu ook niet aldoor op bezoek ,maar als de pups gewend zijn aan huiselijke geluiden en ze ook buiten komen is het alleen maar fijn langer bij de moeder .

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb zelf mijn hond met 8 weken mogen ophalen maar ook dit is geen klein ras. Mijn broer heeft zijn Chihuahua pupje vorige week mogen ophalen, die is ook tot 11,5 week gebleven bij de fokker. Deze fokker heeft wel al veel ingezet op zindelijkheid en socialiseren in die tijd! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom Pommie, ik vind 12 weken voor een klein ras juist goed.

 

Heb je je ingelezen over de gezondheidsproblemen die bij de dwergkees voor kunnen komen? Of de mensen lief zijn en de hondjes in huis opgroeien, zegt verder niets over erfelijke en vaak voorkomende ziektes. Vandaar dat je zou moeten kiezen voor een goede fokker die daarop let. Dit om zo veel mogelijk dierenleed, waar je natuurlijk niet aan mee wll werken te voorkomen.

 

https://www.keeshondenclub.nl/wp/ziektes/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^