Hoeveelheid ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jacques Smeetsjacques Smeets

Hallo Meike,

Mijn hond ( Golden Retriever, 9 jaar) heeft altijd Barca Adult hondenvoer gehad (=geperste brok). Daar heeft ze het altijd goed op gedaan. Veel beweging, veel lopen, geen enkel probleem. Echter, deze zomer kreeg ze opeens een (lichte) Tia. De dierenarts heeft mij toen geadviseerd om ook eens te kijken naar een hondenvoeding met een hoger eiwitgehalte (en/of ook betere kwaliteit eiwit). Dit puur vanwege de leeftijd van de hond. Het viel me toen op dat bijna alle droogvoer krokante brokken zijn. Ik heb eerst Eukanuba uitgeprobeerd, maar dat kreeg ze snel huidklachten door (veel krabben). Toen overgestapt op Acana Heritage Adult Dog (wel zo'n 2 maal duurder dan Barca). Ik dacht, dat moet wel goede kwaliteit zijn. Na zo'n 3 maanden moet ik (toch tot mijn verrassing) vaststellen dat mijn hond thans wel tweemaal zoveel poept als bij Barca. Op zich klopt dit wel met het feit dat Barca bekend staat om zijn hoge verteerbaarheid en weinig ontlasting. Tevens moet ik hierbij vermelden dat de hoeveelheid voeding ook is verlaagd: van 300g/dag bij Barca naar 240g/dag bij Acana. Mijn hond is ook sindsdien iets afgevallen (van 31 kg naar 26 Kg; wel een bijkomend voordeel).

Mijn vraag: Het feit is dat mijn hond nu (naar schatting) wel tweemaal zo veel poept dan het verleden (ook altijd een goede ontlasting). Hoe moet ik dit waarderen? Is dat een goed/slecht teken ? Of komt dit door de overgang geperste brokken naar krokante brokken?

Misschien nog een tweede vraag: Ik zie nu dat Barca Senior een lager eiwitpercentage (22%) heeft dan Barca Adult (26%). Is dit niet onlogisch?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou gewoon datgene gaan voeren waar je hond het goed op doet.

Is dat Barca Adult, dan gewoon dat geven.

Volgende forumvraag: Senior brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^