Help, puppy bijtreflex

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

Hoi iedereen,

Ik ben nieuw op dit forum.

Vanwege het volgende heb ik me aangemeld; we hebben sinds 2 weken een Jack Russel x Chihuahua pup kruising in huis. A.s. vrijdag is ze 10 weken oud. Ik was (en ben) best tevreden over hoe het gaat. In de nachten is ze rustig, zindelijkheid gaat best goed, ze leert snel (zit, plaats, nee etc.) Bijten zelf deed ze eerst heel veel (speels) dit is al behoorlijk afgenomen.

We zijn maandagavond naar puppycursus geweest. Dit vond ze heel spannend (ook de autorit erheen en weer terug). Na de cursus was ze behoorlijk overprikkelt. Overal plassen, moeilijk rust kunnen vinden, bijten..  etc.

Gisteren was ze erg moe (dag na puppycursus). Veel geslapen dus. Gisteravond lag ze bij mij op de buik. Ze lag diep te slapen en hing steeds meer opzij. Op een gegeven moment lag ze behoorlijk met haar snuit in een kussen dus wilde ik haar anders leggen. Haar reactie (volgens dierenarts reflex) was grommen en happen. Dit deed ze niet hard, maar wel kort en fel. Daarna sliep ze gewoon weer verder. Ik zelf ben echt even geschrokken en mijn vertrouwen is even minder geworden.. ik hoorde van iemand in mijn omgeving dat ik haar dan beter niet meer op schoot moet laten slapen. Hoewel ik dit snap, vind ik dat dus heel jammer. Dit leek me juist zo gezellig..

Betekent dit nu dat dit hondje altijd zal blijven bijten uit reflex (fight, flight, freeze?). Dit vind ik best lastig aangezien we 2 jonge kinderen hebben. Of kan het een incident zijn en omdat ze nog maar zo kort bij ons is ze zich nog niet helemaal vertrouwd voelt?

Hoop op wat tips ... ben zo bang dat we een puppy hebben die om een of andere reden niet goed gesocialiseerd is strx en dadelijk vals blijkt te zijn ofzo...

Wie weet hier meer over?

Liefs Ditjedatje

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Gewoon vergeten dat dit gebeurd is hp-smile

Het is nog maar zo'n baby, die heel veel indrukken heeft gehad.

Dan is het toch niet gek dat ze veel verwerken moet, en gestoord in haar slaap reageert op een manier waar jij van schrikt.

Dus rustig vooral doorgaan zoals je al deed.  En zelf kun je rekening houden met je pup als ze veel nieuwe indrukken heeft gehad, en diep ligt te slapen, dat je haar dan zo min mogelijk stoort.

Zulke jonge pups zijn nog helemaal niet vals.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

De uitdrukking geen slapende honden wakker maken is er niet voor niets. Ze schrok gewoon, heel normale reactie.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

Als je hond echt vals is, blijft het echt niet bij een grom of een snauw. Je hond is inderdaad pas net bij jullie, is diep in slaap en wordt wakker gemaakt. Een pup moet al zoveel leren. Alle nieuwe indrukken, zindelijk worden, naar buiten gaan, weg uit het nest, nieuwe baasjes, mee naar cursus, in de auto enz enz.

 

Wij zijn bewust pas na een maand begonnen met puppycursus en dan eerst elke week, 5 weken lang korte lessen aan huis. Daarna zijn we pas de groep in gegaan en dat is heel goed bevallen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Eens met mn voorgangers.

 

Gewoon de hond laten slapen.

Die gaat vanzelf wel anders liggen als die geen lucht zou krijgen.

Volgende forumvraag: Puppy bang tijdens uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^