DNA rasbepaling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenateRenate

Zijn hier leden die DNA onderzoek hebben laten doen om uit te zoeken welk(e) ras(sen) er achter hun hond zit(ten)? Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe lang duurt het eer je het resultaat hebt? En is dat betrouwbaar? 

honden page profiel NaomiNaomi 2 doggies

honden foto van Naomi

Ik heb dat voor beide honden gedaan. Je krijgt dan een kit thuis gestuurd en daarmee moet je zelf wangslijm opnemen en terug sturen. 

Ik weet niet meer precies hoe lang het heeft geduurd voor ik het resultaat had. Ik dacht een week of 4?

 

Naar mijn idee is het best betrouwbaar, bij mijn honden kwamen er niet echt verassingen uit. 

Bij jara kwam er bijvoorbeeld uit 62,5% bordercollie, 25% Schotse collie en de rest onbekend. Ik geloof wel dat dat kan kloppen. Maar 100% zekerheid heb je nooit natuurlijk. 

En zeker als er rassen inzitten die niet in de database staan kan er een gek resultaat uit komen. 

 

540255.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 2 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zijn hier leden die DNA onderzoek hebben laten doen om uit te zoeken welk(e) ras(sen) er achter hun hond zit(ten)? Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe lang duurt het eer je het resultaat hebt? En is dat betrouwbaar?  "

Het resultaat is redelijk betrouwbaar, maar houdt er wel rekening mee dat dna zoals Embark en Wisdom panel de rassen 'maar' tot 4 generaties terug kunnen kunnen halen. Het geeft je een idee, maar de kans bestaat dat er nog andere rassen in de hond zitten die ze niet meer achterhalen. 

honden page profiel RenateRenate

Oei ik drukte per ongeluk bij mijn eigen bericht op "doggies geven" yell. Niet vals spelen staat er embarassedlaughing

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 2 doggies

honden foto van Vera & Draco

Ik zat hier toevallig laatst ook over na te denken, maar dacht dat dat via DA zou moeten. Dat je thuis gewoon met een stokje het materiaal kan verzamelen is wel echt veel fijner zeg!

 

Ben echt mega benieuwd namelijk haha en als ik dit zo lees is het wel echt de moeite waard dus. Nou toppie bedankt TS voor dit topic haha hp-shiny

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^