Nagel eraf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Bumper heeft zijn nagel eraf,geen idee hoe het gebeurd is. Hij zit er nu steeds aan te likken,het bloed niet. Het is dat teentje aan de zijkant. Moet ik hier iets aan doen? Of geneest dit vanzelf?

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Nee hoor, hoef je niets aan te doen, geneest van zelf. Hij is er hier ook al 2x vanaf gescheurd door te blijven hangen en doortrekken. Alleen even een beetje in de gaten houden dat het niet dik en rood wordt, dus ontsteekt, maar dat is zelden het geval. Zijn rot nageltjes, ze hebben er meer last als profijt van. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geneest vanzelf. Als je het niet vertrouwt is het altijd raadzaam de DA te bellen maar ik heb er hier nog nooit problemen mee gehad. Als de nagel er helemaal af is, geneest dat makkelijker dan bijvoorbeeld een flinke scheur. Morgen is het waarschijnlijk al ingedroogd en over een paar weken zit er een nieuwe nagel.  Je kunt het zelf tussendoor eventueel schoonmaken als de hond dat toelaat, maar in mijn ervaring geneest het prima. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Is echt de hele nagel er af, of een stukje? Hou het heel goed in de gaten.  Bij ontsteking direct naar de dierenarts. Als het helemaal open is, dan is er geen viezere  plaats mogelijk met de meeste kans op ontsteking. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als Bumper blijft likken kun je hem eventueel een sokje aandoen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het groeit vanzelf weer aan. Wel zou ik het ontsmetten. 

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

" Is echt de hele nagel er af, of een stukje? Hou het heel goed in de gaten.  Bij ontsteking direct naar de dierenarts. Als het helemaal open is, dan is er geen viezere  plaats mogelijk met de meeste kans op ontsteking.  "

Is er niet helemaal af,ik voel nog een stuk nagel maar het irriteert hem wel

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

486177.jpg   

Romeo heeft dit nu 2 keer gehad, een keer was de nagel ingescheurd en laatst heeft de dierenarts de nagel eruit getrokken. Het verband heeft er niet lang omgezeten, omdat Romeo op de stoep voor de dierenkliniek al op zijn rug lag en het verband eraf probeerde te trekken. Het heeft er een aantal uren omgezeten en dat was voldoende. Ik heb wel de eerste dagen de wond ontsmet met lauw water en wat Betadine. Er zit al weer een mooie, nieuwe nagel. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^