Wordt mijn hond te dun?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

" Helpt het om zijn eten in iets anders als in zijn bak aan te bieden? Fenrir heeft een poosje slecht gegeten. Maar als ik zijn kvv in een kong propte of brokken in de wobbler ging de hele maaltijd er prima in! Terwijl in de bak raakte hij het niet eens aan.. "

Dank voor de tip, dit ga ik vanavond eens proberen!hp-thumbsup

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik herken de moeilijke eter wel, heb zoveel geprobeerd en ook zoveel weggegeven/weggegooid omdat hij het vertikte om het te eten.
Geen enkel soort kvv moet hij hebben, alleen de lamspens van Bandit en verder eet hij nu gestoomde worst van Carnis. 
Blikvoer moet hij ook niet, tig brokken geprobeerd, alleen de grote brokken konijn van Carnis eet hij mondjesmaat en als ik er een spelletje van maak, tussendoor een handje Ziwipeak gaat er ook wel in. Dit gaat nu een maand of 8 goed, maar de eerste 7 maanden werd ik stapelgek.   
Men zei weleens dat ik niet zo moest wisselen, als hij honger heeft, gaat hij wel eten, maar het was een pup/puber in de groei. Kon het niet aanzien. Je wordt er echt heel erg moedeloos van.
Maar 5 dagen niet eten, dat heb ik nog nooit meegemaakt, echt afvallen ook niet, dat zou mij toch echt serieus zorgen geven. Hebben ze al eens zijn bloed nagekeken?  
Hij is wel nog steeds gewoon druk, speels etc?  "

Ohh zo frustrerend hè! Ik ben enige tijd terug hiervoor al wel bij de dierenarts geweest. Zijn bloed is nog niet nagekeken, ik denk dat het verstandig is om dat eens te gaan doen. Ik moet zeggen dat hij verder wel speelt en qua gedrag is hij niet anders dan normaal, nog net zo speels en hyperactief. Gister zijn we in een losloopgebied geweest waar hij een uur heeft gespeeld met andere honden. Dat vindt hij nog steeds geweldig. Maar ik vraag me dan af waar hij zijn energie vandaan haalt, want vervolgens diezelfde avond eet hij nog steeds niks. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Geeft hij ooit aan dat ie wel degelijk honger of trek heeft? Dus bijvoorbeeld: gaat z'n neus wel de lucht is als je zelf wat lekkers eet of klaarmaakt? 
Of heeft ie echt nergens interesse in? Ook niet in beloningssnoepjes, een weggegooid broodje onderweg, iets wat van het aanrecht valt, e.d. "

Ja ik ben bang dat hij gewoon extreem kieskeurig is. En als hij iets voorgeschoteld krijgt waar hij niet per se trek in heeft, dan gaat ie gewoon net zo lang in hongerstaking tot ie iets krijgt wat hij wel lekker vindt. 'S avonds als ik zijn bakje met vlees ed neerzet, loopt hij er op z'n dooie gemakje heen om te kijken/ruiken wat er in zit. Soms als ik geluk heb, likt hij er een beetje aan maar laat de rest alsnog staan. Maar de laatste tijd is vaak het geval dat, zodra hij ziet/ruikt wat er in zijn bakje zit, direct weer wegloopt. Of dat nu vis, kip, paard of konijn is. 

 

Daarentegen eet hij wel beloningssnoepjes. En toen we dit weekend stokbroodjes met lekkere dingetjes op tafel hadden staan, was hij ook wel aan het bedelen. Stukje kaas, worst of iets dergelijks gaat er ook altijd in. Ik ben bang dat Nero te verwend is surprised Overigens krijgt hij maar weinig tussendoortjes. Maarja, daar kan hij niet van leven. De echte voedingsstoffen haalt hij uit zijn maaltijden, niet uit die tussendoortjes. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Ja ik ben bang dat hij gewoon extreem kieskeurig is. En als hij iets voorgeschoteld krijgt waar hij niet per se trek in heeft, dan gaat ie gewoon net zo lang in hongerstaking tot ie iets krijgt wat hij wel lekker vindt. 'S avonds als ik zijn bakje met vlees ed neerzet, loopt hij er op z'n dooie gemakje heen om te kijken/ruiken wat er in zit. Soms als ik geluk heb, likt hij er een beetje aan maar laat de rest alsnog staan. Maar de laatste tijd is vaak het geval dat, zodra hij ziet/ruikt wat er in zijn bakje zit, direct weer wegloopt. Of dat nu vis, kip, paard of konijn is. 
 
Daarentegen eet hij wel beloningssnoepjes. En toen we dit weekend stokbroodjes met lekkere dingetjes op tafel hadden staan, was hij ook wel aan het bedelen. Stukje kaas, worst of iets dergelijks gaat er ook altijd in. Ik ben bang dat Nero te verwend is  Overigens krijgt hij maar weinig tussendoortjes. Maarja, daar kan hij niet van leven. De echte voedingsstoffen haalt hij uit zijn maaltijden, niet uit die tussendoortjes.  "

Het goeie nieuws is dat ie dus eigenlijk wel degelijk wil eten, alleen vindt ie heel veel niét lekker genoeg. hp-smile

Maar dat is toch een beetje geruststellend, want het zou erger zijn moest de hond alle voedsel weigeren of onïnteressant vinden.

 

Ik weet niet of je zelf wil meestappen in zijn kieskeurige verhaal? Maar indien je dat wenst, zou je ook groentjes en wat vlees tot een dikke soep kunnen koken (zonder specerijen of zout uiteraard) en dat mengsel onder zijn brokken roeren. Als ie dat lust, kan je zo'n potje voor meerdere dagen koken en je roert er elke maaltijd enkele lepels van door zijn voer. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Misschien kan je wat vers gemaakte kippenbouillon erdoor doen? Wel lauw of koud vanwege het bot wat erin zit maar dat zal je wel weten. Anders misschien gekookte kippenhartjes pureren, vinden ze vaak ook heel erg lekker.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ligt er ook niet te veel in de pot? Heb je al eens een andere pot geprobeerd (of de pot elders gezet?)

Als het verwennerij is, zou ik hem helemaal niets anders meer geven, maar ook echt niets anders. En 's avonds een minieme hoeveelheid voeding (100 gr ofzo of 10 korrels) waar hij dus idd niet genoeg mee zal hebben, maar als hij dat dan opeet, dán kan hij een snackje krijgen dat hij heel erg lekker vindt.  Belonen om te eten dus. Maar dat eten in het begin wel zo danig laag houden dat hij er nog honger op heeft, zodat de motivatie er wel is.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Ohh zo frustrerend hè! Ik ben enige tijd terug hiervoor al wel bij de dierenarts geweest. Zijn bloed is nog niet nagekeken, ik denk dat het verstandig is om dat eens te gaan doen. Ik moet zeggen dat hij verder wel speelt en qua gedrag is hij niet anders dan normaal, nog net zo speels en hyperactief. Gister zijn we in een losloopgebied geweest waar hij een uur heeft gespeeld met andere honden. Dat vindt hij nog steeds geweldig. Maar ik vraag me dan af waar hij zijn energie vandaan haalt, want vervolgens diezelfde avond eet hij nog steeds niks.  "

Tsja het kan ook kieskeurigheid zijn hoor. Daar verdenk ik die van ons ook af en toe van. Als hij ff de kans krijgt, jat hij wel ons eten van tafel of het aanrecht. Maar het blijft vreemd, Goldens en Bullen staan toch wel bekend om hun behoorlijke eetlust. En wat je zegt, waar blijft die honger als hij zo actief is geweest, waar haalt hij zijn energie uit?

Ik heb toen ook van alles uitgeprobeerd om er bij te doen, zowel bij de brok als de kvv, haalde helemaal niets uit. 

Hij moest het gewoon niet. Ik ging of probeerde hem te voeren, ook dat schijnt niet erg handig te zijn hp-angel. Als ik dan aankwam met het bakje, dan zag ik hem kijken en dan ging hij er vandoor. Op een gegeven moment bemerkte ik ook dat eten een druk op zowel hem als mij ging leggen en daar moet je voor oppassen. Het werd echt een ding. Als hij dan at, durfde ik mij amper te bewegen, afgeleid betekende meestal stoppen met eten. Echt hoor, je wordt bijna krankzinnig van zo'n slechte eter. 

Nou hoop voor je dat hij vanavond zijn bak braaf leeg eet hp-wink.  

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Tsja het kan ook kieskeurigheid zijn hoor. Daar verdenk ik die van ons ook af en toe van. Als hij ff de kans krijgt, jat hij wel ons eten van tafel of het aanrecht. Maar het blijft vreemd, Goldens en Bullen staan toch wel bekend om hun behoorlijke eetlust. En wat je zegt, waar blijft die honger als hij zo actief is geweest, waar haalt hij zijn energie uit?
Ik heb toen ook van alles uitgeprobeerd om er bij te doen, zowel bij de brok als de kvv, haalde helemaal niets uit. 
Hij moest het gewoon niet. Ik ging of probeerde hem te voeren, ook dat schijnt niet erg handig te zijn . Als ik dan aankwam met het bakje, dan zag ik hem kijken en dan ging hij er vandoor. Op een gegeven moment bemerkte ik ook dat eten een druk op zowel hem als mij ging leggen en daar moet je voor oppassen. Het werd echt een ding. Als hij dan at, durfde ik mij amper te bewegen, afgeleid betekende meestal stoppen met eten. Echt hoor, je wordt bijna krankzinnig van zo'n slechte eter. 
Nou hoop voor je dat hij vanavond zijn bak braaf leeg eet .  
  "

bcs staan bekend om hun eigen vermogen tot gewichtscontrole ze eten niet meer dan nodig

vooral als pup eten ze dagen niet en daar kon ik me ook zorgen over maken maar goed voeren is erg moeilijk met een pup en die tabellen van de fabrikanten staan allemaal te hoog ingeschaald

ik haal nu mijn schouders maar op en haal de bak weg uiteindelijk gaat ze wel eten zolang ze maar fit en kwiek blijft

honden page profiel DanielleDanielle

" Ligt er ook niet te veel in de pot? Heb je al eens een andere pot geprobeerd (of de pot elders gezet?)
Als het verwennerij is, zou ik hem helemaal niets anders meer geven, maar ook echt niets anders. En 's avonds een minieme hoeveelheid voeding (100 gr ofzo of 10 korrels) waar hij dus idd niet genoeg mee zal hebben, maar als hij dat dan opeet, dán kan hij een snackje krijgen dat hij heel erg lekker vindt.  Belonen om te eten dus. Maar dat eten in het begin wel zo danig laag houden dat hij er nog honger op heeft, zodat de motivatie er wel is. "

Ik schotel hem elke avond 500 gram kvv voor. Veel is dat niet. Eerder, toen hij nog wel redelijk normaal at, kreeg hij 1kg kvv per dag. Hij weegt 32 kilo. Wij willen voor nu inderdaad niet zijn maaltijden nog 'lekkerder' maken om te voorkomen dat zijn wensen nog hoger worden. 

honden page profiel DanielleDanielle

Dank voor alle reacties! Mijn vriend en ik hebben ons voorgenomen om hem even écht niks anders te geven dan zijn eigen voer. We hebben het idee dat hij anders toch probeert te teren op af en toe een (belonings)snoepje of de lamsoor die hij 's avonds krijgt. We zijn bang dat hij alleen maar kieskeuriger wordt naarmate wij zijn maaltijden nog weer lekkerder gaan maken. En ik ga vanavond te tip gebruiken die Puck&Fenrir gaf; wat kvv in de kong. Eens kijken of hij dat dan wel op gaat eten. :)

 

Zijn rugwervel vind ik nu wel iets te duidelijk voelbaar en zijn ribbenkast is duidelijk zichtbaar. Ik probeer morgen nieuwe foto's te maken van zijn postuur op dit moment.

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik schotel hem elke avond 500 gram kvv voor. Veel is dat niet. Eerder, toen hij nog wel redelijk normaal at, kreeg hij 1kg kvv per dag. Hij weegt 32 kilo. Wij willen voor nu inderdaad niet zijn maaltijden nog 'lekkerder' maken om te voorkomen dat zijn wensen nog hoger worden.  "

Ik zou het echt minimaal doen hoor. 500gr is best een berg. Het kan zijn dat hij daar tegenop ziet. Dus even 150gr. Daar is een begin aan. En verder niets, behalve als hij zijn pot uitgegeten heeft.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Dank voor alle reacties! Mijn vriend en ik hebben ons voorgenomen om hem even écht niks anders te geven dan zijn eigen voer. We hebben het idee dat hij anders toch probeert te teren op af en toe een (belonings)snoepje of de lamsoor die hij 's avonds krijgt. We zijn bang dat hij alleen maar kieskeuriger wordt naarmate wij zijn maaltijden nog weer lekkerder gaan maken. En ik ga vanavond te tip gebruiken die Puck&Fenrir gaf; wat kvv in de kong. Eens kijken of hij dat dan wel op gaat eten. :-)
 
Zijn rugwervel vind ik nu wel iets te duidelijk voelbaar en zijn ribbenkast is duidelijk zichtbaar. Ik probeer morgen nieuwe foto's te maken van zijn postuur op dit moment. "

Mijn hond ging vroeger ook wel vaker in hongerstaking. Ik kocht eerst grotere verpakkingen (want goedkoper) van verschillende smaken, en in de loop van de weken begon ze dan met steeds langere tanden te eten. En dan stopte ze er mee. Lekkers ging er wel in, dus daar stopte ik dan meteen mee, af en toe van de mini snoepjes alleen af en toe om te checken of ze nog steeds wel gewoon lekkere trek had. Ze begon altijd weer te eten de derde dag. Dus nu koop ik 1kg zakken, met verschillende smaken, haha XD Zooplus heeft een proefpakket die ik nu gewoon elke keer koop. Sommige smaken vindt ze minder, maar ook al eet ze het minder rap, ze gaat nu eigenlijk niet meer in hongerstaking. Ik ben er ook beter achter hoe ik haar wel aan het (beginnen met) eten krijg. 's Ochtends krijgt ze er bijvoorbeeld een beetje zalmolie overheen, want anders wordt ze al erg snel misselijk en begint gal te spugen als ze niet snel eet. Overdag krijgt ze het veelal tijdens het wandelen en er vlak na, want dan eet ze ook goed. En 's avonds krijgt ze voor het slapen de rest van haar brokken, met een klein knaagdingetje. Bij haar werkt het vaak om gewoon de eetlust op te wekken, en dan eet ze vaak haar brokken toch ook maar op. Soms niet, maar dan laat ik het gewoon staan.

honden page profiel DD

honden foto van D

Waar ik mijn hond trouwens ook van verdenk, is kieskeuriger worden zodra ze een klein speklaagje krijgt. Alsof ze voelt dat ze genoeg reserve heeft om uit te proberen of ze alleen op lekkers kan teren? Ik probeer dus ook heel erg er op te letten dat ze schraal staat. En als ze al staakte dus maakte het ook niet uit, ze kwam er met een goed gewicht dus elke keer weer uit XD

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hier ook een moeilijke eter gehad, om moedeloos van te worden. 

Zelfs tot kokhalzen toe bij het proeven tot helemaal stoppen met kvv eten. 

Geen vis lusten, geen eieren, spuugt hij gewoon uit. 

Een drama, brokken het zelfde verhaal, ik heb heel wat zakken afgegeven van acana orijen carnilove markusmuhle wolfsblut en zo kan ik nog wel even door gaan. 

 

Ik ben begonnen met al de brokjes uit mijn zak te voeren. Tijdens de wandeling er een spelletje van te maken. 

Trainen met belonen, en het werkte. 

Bij binnenkomst nog een paar als beloning in de bak en verder geen voer erin. 

Zo ben ik ook weer langzaam op het einde een schijfje kvv gaan geven. 100 gram, niet meer met een paar brokjes er door. 

Goedgekeurd gelukkig. 

Nu eet hij weer gewoon uit de bak maar het grootste gedeelte van de brokjes gaat toch mee de bossen in omdat we er alle twee plezier in hebben om wat kunstjes te doen. 

Kvv in de bak en het is geen probleem meer. 

Wel verras ik hem regelmatig met een stuk kant en klare worst in zijn geheel te geven als maaltijd voor de afwisseling. 

 

 

Wat ik me af vraag, komt moeilijke eters nu meer voor bij reuen dan bij teven? 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Waar ik mijn hond trouwens ook van verdenk, is kieskeuriger worden zodra ze een klein speklaagje krijgt. Alsof ze voelt dat ze genoeg reserve heeft om uit te proberen of ze alleen op lekkers kan teren? Ik probeer dus ook heel erg er op te letten dat ze schraal staat. En als ze al staakte dus maakte het ook niet uit, ze kwam er met een goed gewicht dus elke keer weer uit XD "

de hond voelt dat eten niet nodig is dan probeert de hond niet uit of die kan teren op alleen lekkers maar raakt door lekkers verleid om toch teveel te eten net zoals bij mensen na en overvloedige maaltijd heb jij geen zin in nog een keer opscheppen want je hebt genoeg maar dat lekkere toetje kan er nog wel in

verschil met dergelijke honden is alleen dat zij niet alleen direct na de maaltijd genoeg hebben maar dagen aanvoelen dat eten niet nodig is

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik had border collies die zo deden en heb me er eigenlijk niet druk om gemaakt. Valt Nero veel af?

Één van mijn BC’s was uiteindelijk serieus te dun, je kon alle ribben tellen. Maar toen ze van jonge hond naar volwassen ging (2-3 jaar) kwamen de spekjes er weer gemakkelijk aan. Ik kijk nooit op van jonge honden die te dun zijn. Ik vind het eigenlijk redelijk normaal, zolang ze actief blijven.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hier ook een moeilijke eter gehad. Mevrouw veel te mager en kreeg haar soms 7 dagen op rij niet aan t eten. Medisch was ze helemaal in orde. Uiteindelijk na 100x overstappen had ik eindelijk iets wat ze wilde eten. Geloof dat ik toendertijd zelfs een topic had aangemaakt.

 

Mijn jongste is een kieskeurige eter, maar ik heb liever dat ze iets eet. Zij krijgt nu 500 gram kvv per dag en 4 a 5 keer in de week havermout + gevulde kongs, lickimatten en knaag gezelligheid. Ze begint nu eindelijk wat aan te komen en ziet er zoveel beter uit nu!

 

Ik vind Nero er op de foto's helemaal niet dun uit zien (: 1 kg kvv per dag is natuurlijk super veel. Had even gekeken wat ongeveer de richtlijnen zouden zijn maar dat zou tussen de 960 en 640 gram per dag zijn, afhankelijk van hoe actief jullie zijn.

 

Het kan dus goed zijn dat Nero gewoon verzadigd is.

 

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet het hele topic doorgenomen heb hp-angel dus sorry als mijn reactie niet helemaal relevant is

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik heb meerdere kieskeurige teven gehad hoor , en mijn huidige juf heeft er soms ook een handje van 

Ik trek me er werkelijk niets van aan , ik bied het eten aan . Loopt ze eromheen te miepen dan pak ik het gelijk weg . Geen interesse,  morgen weer een dag.  Ze Loopt dan naar de kast waar de snacks liggen , je kunt immers altijd proberen . Nee , ook geen snack! In de regel houd ze dat een dag vol en eet ze weer . Er zijn dingen die ze echt niet lust,  prima.  Hoeft ze niet te eten . Maar fazant poot bv , oh dat is lekker.  En zo is fazant weer uit de mode.  En ja , honden zijn meesters in het observeren van ons gedrag , hoe meer wij erover in zitten , en weer eens druk zijn met eten voor de mieper...... als ze volledig gezond zijn , dan laat ik echt niet met me spelen 

En juf weet het heel goed,  eten op . Dan mag je een snack uitzoeken 

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" de hond voelt dat eten niet nodig is dan probeert de hond niet uit of die kan teren op alleen lekkers maar raakt door lekkers verleid om toch teveel te eten net zoals bij mensen na en overvloedige maaltijd heb jij geen zin in nog een keer opscheppen want je hebt genoeg maar dat lekkere toetje kan er nog wel in
verschil met dergelijke honden is alleen dat zij niet alleen direct na de maaltijd genoeg hebben maar dagen aanvoelen dat eten niet nodig is "

Ja, bedoelde niet letterlijk dat mijn hond zo denkt. Dat ze inderdaad niet veel honger voelt dan, of instinctief aanvoelt dat ze genoeg reserves heeft. Mijn ouders hebben labrador kruisingen, en als ze niet goed opletten op wat ze geven, blijven zij met even veel 'honger' aanvallen op de brokken, en het duurde even voordat ik doorhad dat richting overgewicht raken er voor kon zorgen dat honden gewoon zelf stoppen met eten. Dus ik dacht, ik noem het hier op. Het duurde even voor ik door had dat dit een van de redenen is waarom Remi soms weigerde te eten innocent

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hier ook een moeilijke eter gehad, om moedeloos van te worden. 
Zelfs tot kokhalzen toe bij het proeven tot helemaal stoppen met kvv eten. 
Geen vis lusten, geen eieren, spuugt hij gewoon uit. 
Een drama, brokken het zelfde verhaal, ik heb heel wat zakken afgegeven van acana orijen carnilove markusmuhle wolfsblut en zo kan ik nog wel even door gaan. 
 
Ik ben begonnen met al de brokjes uit mijn zak te voeren. Tijdens de wandeling er een spelletje van te maken. 
Trainen met belonen, en het werkte. 
Bij binnenkomst nog een paar als beloning in de bak en verder geen voer erin. 
Zo ben ik ook weer langzaam op het einde een schijfje kvv gaan geven. 100 gram, niet meer met een paar brokjes er door. 
Goedgekeurd gelukkig. 
Nu eet hij weer gewoon uit de bak maar het grootste gedeelte van de brokjes gaat toch mee de bossen in omdat we er alle twee plezier in hebben om wat kunstjes te doen. 
Kvv in de bak en het is geen probleem meer. 
Wel verras ik hem regelmatig met een stuk kant en klare worst in zijn geheel te geven als maaltijd voor de afwisseling. 
 
 
Wat ik me af vraag, komt moeilijke eters nu meer voor bij reuen dan bij teven? 
  "

Wat betreft je laatste vraag, dat gaat bij ons wel op. Wij hebben 3 teven gehad en als die hun eten lieten staan, dan was het echt heel goed mis en niet zomaar een beetje misselijk. Die aten altijd en veel als ze de kans kregen. Maakte ze ook niet uit wat, ze hebben alle 3 ook dieetbrokken (maag/darmen/blaasproblemen), echt muf ruikende brokken, maar vol enthousiasme gingen de bakken leeg hoor.  

Maar Peer onze vorige reu, die moest ook kokhalzen van kvv, veel verschillende soorten brokken geprobeerd, uiteindelijk ben ik bij Wolfsblut terechtgekomen, die heeft iets van 21 of 23 verschillende smaken. Dan bestelde ik van elk soort een 2 kilo zakje en dan had hij om de 5 dagen afwisseling. Goedkoop was het bepaald niet, maar hij at tenminste normaal.

 

En Teuntje is helemaal een drama, die voer ik nog steeds regelmatig, die gestoomde worsten, tijdens een spelletje. En zijn lamspens eet hij alleen van een bord, niet uit een voerbak. Heb rvs-bak geprobeerd, ook een stenen en kunststof bak, maar nee, alleen van een bord. Brokjes vindt hij doorgaans alleen interessant als ik ze verstop, in de antischrokbak of door de kamer gooi. Daarentegen is hij wel weer makkelijk met groente, wat dat betreft eet hij echt alles. Ik pureer dat niet, want dan moet hij het dus niet.

AL dit gedoe wordt op een gegeven moment ook een gewenning hè...    

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" bcs staan bekend om hun eigen vermogen tot gewichtscontrole ze eten niet meer dan nodig
vooral als pup eten ze dagen niet en daar kon ik me ook zorgen over maken maar goed voeren is erg moeilijk met een pup en die tabellen van de fabrikanten staan allemaal te hoog ingeschaald
ik haal nu mijn schouders maar op en haal de bak weg uiteindelijk gaat ze wel eten zolang ze maar fit en kwiek blijft "

Als je weet dat de  BC hierom bekend staat, zou ik mij misschien ook minder druk maken, al vraag ik mij dat af.

Maar bullen staan juist bekend om "geen stop hebben". En als je dan je pupje van 6 kilo meekrijgt, dat er volgens de fokker 2 x 100 gr kvv + 2x 75 gr brokken gegeten moet worden per dag en hij trekt overal zijn neus voorop, dan maak ik mij serieus zorgen. Over die tabellen gesproken, het voedingsadvies van de fokker lag overigens ruim boven het voedingsadvies van de fabrikanten. 

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^