Hondenopvang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi allemaal! 

Niet echt een vraag over onze Jaxx dit keer, maar meer algemeen. Zijn er hier baasjes die hun honden op een hondenopvang hebben zitten als zij de hele dag weg zijn (bijv werken)? 
Jaxx die gaat nu 1x in de week om eraan te wennen dat mijn vriend en ik vanaf februari ivm nieuwe baan 3 dagen per week weg zijn. Jaxx zal dan 3 dagen naar de hondenopvang gaan. Hij vindt het hier super en de baas ervan is ook heel aardig en meedenkend, dus dat is fijn! 
Alleen soms voel ik me best schuldig als ik hem weer wegbreng, hoewel hij vaak direct aan het spelen gaat, haha.

 

Ik ben vooral benieuwd naar verhalen van anderen!

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Mijn hond gaat ook naar een opvang als ik lange werkdagen heb en voor mij is 3x per week echt het maximum. Kan natuurlijk per uitzondering meer zijn maar liever 2 dan 3x per week voor de 'normale' weken. Hij gaat gewoon naar een particulier, heeft de tijd van z'n leven, met zijn hondenvriendinnetje crosst hij door de grote tuin en als ie moe en voldaan is gaat hij op een kussen of op de bank slapen. Hij wil vaak niet eens naar huis als ik hem kom ophalen haha

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik denk dat het helemaal van de hond af hangt, mijn hond zou ik er geen plezier mee doen, maar ik kan me voorstellen dat andere honden het reuze naar hun zin hebben.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer je hond het er goed en fijn heeft geen probleem, je zorgt voor een goede opvang top van je...je niet schuldig voelen, zou erg zijn als je hond de hele dag alleen zit weg te kwijnen, nee hoor je doet het goed.laughing

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Goed dat je dat doet! Onze honden gaan 2 dagen naar een oppas hier in de buurt, verder zijn er daar geen honden. Echt een dag opvang waar veel honden zijn, zouden mijn honden niet gelukkig van worden. Moet ook zeggen dat er hier maar 1 in de buurt zit, waar alle honden in een aparte kennel zitten en 3x per dag even buiten mogen spelen, niet mijn eerste keuze dus.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

Voordat ik mijn eigen hond adopteerde had ik ook een vast oppashondje. Deze eigenaren werkte 2 dagen per week heel allebei heel de dag dus hadden ze mij via een site voor particuliere opvang/oppas benaderd. Paste dus vervolgens elke week 2 dagen op (07.00-17.00). Was een teckeltje, 9 maanden toen en die had de eerste 2 keer wel heel veel stress toen hij bij mij thuis werd achtergelaten. toen hij mij wat meer kende en vertrouwde leek hij het hier altijd erg naar zijn zin te hebben. Dus vanaf de derde keer opvangen sprong hij al vrolijk bij mij de gang in en rende naar zen favo plekje op t balkon hp-smile

 

Dat stel had voor particuliere opvang gekozen omdat pebbles een erg eenkennig en zenuwachtig hondje was dus zij meer gebaat zou zijn bij 1-op-1 aandacht en een rustige, stabiele omgeving. Ik stuurde ze via app elke keer wat leuke foto updates en filmpjes zodat duidelijk was dat pebbles zich prima vermaakte. Vonden ze heel fijn en de opvang bij mij hebben ze en ikzelf als erg prettig ervaren. 

 

Mocht ik zelf opvang voor mijn hond zoeken zou ik dat dus ook op zo’n manier willen doen. hp-smile 

 

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen over je hond naar een dag-opvang brengen, waarom zou je.. zolang hondlief er graag naartoe gaat en jullie een goed gevoel hebben bij het opvangadres is dit toch juist erg fijn geregeld? Zou me eerder schuldig voelen als hond ipv daar een hele dag alleen thuis moest blijven. hp-thumbsup

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Ik ben me ook aan het oriënteren op oppas. Ik denk niet dat we heel vaak oppas voor Brownie nodig gaan hebben, maar volgend jaar misschien wel 2x per week. Ik ben pas een een opvang wezen kijken, maar dat vond ik echt niets. Was een opvang met veel honden, ze gingen maar 2-3x per dag even naar buiten, zaten verder met een maatje in een kennel maar als je daar binnenkomt sloegen alle honden direct aan. Ik vond het echt geen fijn gezicht, de speelweides waren ook niet zo groot en werd een beetje verdrietig ervan. Dit zou ik voor onze whippet, wat een gevoelig ras is, niets vinden. Binnenkort gaan we verhuizen, dan weer rustig verder kijken naar oppas, ik ga denk opzoek naar een particuliere oppas met niet te veel andere honden waar ze lekker de hele dag vrij mogen lopen. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Wij hebben ook 2 x per week dagopvang voor Saartje. Sinds pup gaat ze daarheen, ze kan lekker spelen en heeft veel maatjes. Ze gaat er enthousiast naar toe en komt moe en voldaan weer thuis.

De eerste paar keer voelde ik me ook lichtelijk schuldig maar dat was puur mijn eigen gevoel. Saar heeft nergens last van.

Er moet toch brood op de plank komen en ik vind het persoonlijk top dat jullie kijken naar opvang in plaats dat de hond hele dagen alleen thuis is. Het moet wel bij de hond passen en ook financieel kunnen maar dat is aan elk baasje om te beoordelen. 

Volgende forumvraag: Te koop: Mooi kussen van Maxxnobel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^