meerdere baasjes of 1baas?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Heeft een hond echt maar 1 baas? Ik hoor dat regelmatig zeggen...hoe dan als je met z'n tweeen bent? Luistert hij dan maar naar 1. Wat kun je verwachten? Iemand ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "meerdere baasjes of 1baas?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Een hond kan twee bazen hebben. Maar alleen als die twee het altijd met elkaar eens zijn in de opvoeding. Als de hond van de 1 niet op de bank mag, dan ook van de ander niet! Consequentie is heel belangrijk en daar moet iedereen aan meewerken. Visite die langs komst ook. Maar jullie als eigenaren dan helemaal!

En ook: als de hond iets doet wat niet mag, wees dan beide serieus. Stel je voor, de pup wil niet gaan zitten op commando. Als dan degene die staat te kijken hartelijk moet lachen om dat 'eigenwijze bolletje haar', dan moedigt die persoon daarmee de pup aan om niet te gehoorzamen. Later mag iedereen uitgelachen worden, maar niet op het moment zelf. De pup MOET luisteren en in de ogen van de pup moeten jullie het altijd met elkaar eens zijn. Ook al heeft de een het stomme idee dat de pup niet in dat hoekje mag gaan staan omdat jij dat toevallig niet wilt en vind de ander dat onzin. Jullie moeten het altijd met elkaar eens zijn zodat de pup niet gaat sollen met 1 van jullie. Dus: Niet roepen van "Doe even normaal, laat dat hondje toch" etc. De pup zal later de persoon ook minder/niet willen gehoorzamen.

Dus: consequent zijn en maak duidelijke afspraken. De pup mag bij beide personen dezelfde dingen wel, en dezelfde dingen niet. En als de pup eens iets mag, dan altijd. Dus als de pup vroeger WEL op de stoel mocht, maar later met modderpoten niet, zal ie dat niet snappen. Anders mocht het immers wel?

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Bram luistert en accepteert commando's van iedereen. Maar zodra ik iets zeg of roep, zal hij altijd naar mij luisteren. Omdat ik zijn baasje ben, en ik de cursussen met hem heb gevolgt. :-D

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Ja lastig wij willen voor Sim allebei het baasje zijn...wat raden jullie aan wat puppytraining betreft? We gaan samen, maar er kan er maar 1 met sim lopen...Elke wk. dezelfde of... in het kader van we willen beide zijn baasje zijn de ene wk mijn partner en de andere wk ik?

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Wij zijn gewoon allebei baas over de honden.Zelfs toen mijn man africhting deed met een herder luisterde ze ook gewoon goed naar mij.En nu merk ik dat onze honden ook niet te belazerd zijn om redelijk naar onze 7-jarige zoon te luisteren.

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda

honden foto van sandra en Glenda

Toen ik trainde met mijn boeren fox werd er gezegt dat er maar een iemand weekelijks in de kring mee mocht doen dus niet wisselend, de partner mocht wel komen kijken naar de training, maar als je binnenshuis idd. beiden op de zelfde dingen gelijke gedachten hebben van dit mag hij wel en dat niet dan kan hij jullie beiden als baas hebben maar ik merk wel met mijn honden dat ze toch voorkeur hebben, bij ons ben ik toch de grote baas, omdat ik waarschijnlijk hele dagen thuis ben met ze.
Veel succes met jullie hondje.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Sharon,

Volgens mij verschilt het ook erg per ras. Je hebt sommige rassen die er bekent om staan dat ze maar één baas hebben. Ik dacht dat dit vaak poolhonden en herdershonden zijn.

Ik ben ook meer baas dan mijn vriend. Maar dat komt ook omdat ik alle cursussen etc heb gedaan. Sire luistert ook naar mijn vriend maar is meer gehecht aan mij.

Fanny

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Wij hebben herders en molossers en vroeger ook een dobermann en wat kruisingen en we zijn gewoon allebei baas.Ik denk dat het meer ligt aan het overwicht van de baas dan aan het ras.

honden page profiel bonnybonny

honden foto van bonny

Bij ons is het zo dat ik het enigste baasje ben over de chihuahua's..doordat ik ook het meest met hun bezig ben. Ik geef ze eten,ik laat ze uit...en ik ben uiteraard degene die uren met ze kan knuffelen op de bank.
Voor onze engelse bulldog en tibitaanse terrier geldt dit anders..deze luisteren het beste naar mijn man.
Maar ook hier geldt weer voor..hij geeft deze eten..en hij wandelt het meest met hun.
Ookal is mijn man het meest van huis..zodra hij thuis is kan ik het echt vergeten met die twee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "meerdere baasjes of 1baas?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^