Oververhitte mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Goedemiddag,

Ik wil jullie iets vragen om te horen of ik nu echt de enigste ben met deze ervaring. Sinds 7 weken woon ik met mijn hond in Rotterdam. In die korte tijd ben ik al meerdere malen door wildvreemde buurtbewoners aangesproken dat ik met mijn hond in de buurt rondloop en wat ik daar doe? Ik doe niets verkeerds, hond is aangelijnd en ik ruim zijn ontlasting op als ie iets doet. Er is hier blijkbaar een probleem met hondenpoep. Waar ik inmiddels doodziek van wordt is dat ik blijkbaar als hondeneigenaar gewoon een legaal doelwit ben om mij aan te spreken hiervoor. Niet omdat ze mij zien doorlopen terwijl mijn hond net zijn behoefte gedaan want ik ruim alles op heeft maar puur gewoon omdat ik met een hond loop! Waarom loopt u hier, vroeg een wildvreemde mij op 100 meter van mijn voordeur vanniddag?? Nou, omdat ik hier woon. Nog wat? Ik heb hiervoor in het oosten vh land gewoond en ben echt verbijstert over het lettelijk associale gedrag van mensen hier. Mijn vraag, ben ik nou de enigste die deze ervaring heeft? Dat je als hondeneigenaar als een soort sub- inwoner van dit land behandeld wordt? Ondertussen zijn hier binnen 300 meter vier (!) speeltuinen en een kinderboerderij en wordt in januari het laatste veld waar honden aangelijnd mogen komen nog een speeltuin gebouwd. Waar moeten honden heen? Sorry, maar ik word hier echt super kwaad over. Ergste is dat ze zulke dingen nooit tegen mijn vriend durven zeggen als hij net de hond loopt.

Dus, graag reacties. Is dit normaal en is er niemand die een tegengeluid geeft tegen het steeds meer anti hond wordende Nederland? Als dit zo doorgaat en ik toch beschuldigd en aangesproken word ga ik ook stoppen met het opruimen van de hobdenpoep. Geen zin meer in om de buurt een beetje leuk te houden...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kill them with kindness. 

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Ja dat doe ik ook. Rustig blijven en vragen waarom ze dat tegen mij zeggen, hoe ze zo zeker weten dat ik mijn hond bij hen voor de deur heb laten poepen en niet iemand anders? Dat ze de mensen die ze t ZIEN doen moeten hebben, niet mij. Maar echt gezelliger wordt er niet op.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Kill them with kindness.  "

Precies, dat werkt echt, je zegt gewoon iedereen goedendag zeggen die kijkt, vriendelijke hoofd opzetten.

Ik woon niet ver van Rotterdam, ik woon meer in een slaapstad voor mensen die in Rotterdam werken.

Maar de mensen zijn hier niet zo vriendelijk.

En ja, heeel veel mensen ruimen het niet op, wat kan helpen is een zakje grond in een gekleurd zakje doen, dan kijken ze,hou het zakje omhoog en zeg, ik ruim het op hoor, alleen zeggen geloven ze niet.

Als ze je eenmaal leren kennen door je vriendelijk zijn, dan veranderen de mensen.

FF acteren dus!!

 

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Bizar dat mensen zo brutaal zijn, ik woon al jaren in Rotterdam en heb dat eigenlijk nog nooit meegemaakt. Ligt misschien aan de wijk? Misschien wonen er veel mensen die geen honden gewend zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik woon in het noordoosten van nederland, ik maak het niet mee, ze zijn vriendelijk hier, als ze mij zien aankomen is er altijd een vriendelijke opmerking voor mijn hond, maar....ik begrijp het wel, hondenpoep is een grote ergenis , kijk eens om je heen waar je ook loopt er ligt wel ergens een drol van een hond, zelfs midden op de stoep, waar ik wandel is opruimplicht, daar zie je 90% dat de hondenbaas het opruimt, de rest laat het liggen en als men er op aanspreekt halen ze de schouders er bij op, zeker als je geen hond hebt gruwel je er van als je een hond ziet die zijn kont optilt en dat de baas dan doorloopt....en helaas daar moeten de goeie bazen onder lijden.

honden page profiel BospaadjeBospaadje

Zuid-Limburg, je zal er maar wonen. Nooit last van..

 

af en toe wat kwade blikken op de lokale hangplek of van het standaard bontkraagjesvolk, maar in onze wijk is het gelukkig prettig wandelen 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Of je nou wel of niet de enige bent, maakt niet uit. 

Je woont er dus moet je ermee dealen, en kies dan voor de methode die je het minste energie kost. Hou 't kort en vriendelijk. 

Ik zou niet inhoudelijk erop in gaan, of die ene drol wel of niet van jouw hond is, geen discussie. 

Gewoon, goedemorgen, ja vervelend is dat, ik ruim ze altijd wel op, fijne dag! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jij.....Dus, graag reacties. Is dit normaal en is er niemand die een tegengeluid geeft tegen het steeds meer anti hond wordende Nederland? Als dit zo doorgaat en ik toch beschuldigd en aangesproken word ga ik ook stoppen met het opruimen van de hobdenpoep. Geen zin meer in om de buurt een beetje leuk te houden...           mijn reactie,  Houdt de eer aan jezelf, blijf het netjes opruimen....laughing    geloof me mensen hebben daar waardering daarvoor.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hahaha zo herkenbaar

De gemiddelde rotterdammer heeft zijn hart op de tong.

In de grote stad is gemiddeld meer overlast ivm altijd wel mensen die niks opruimen.

Ik woon in de hoofdstad en krijg ook regelmatig een sneer zonder reden.

Hier is een prachtige nieuwe wijk gebouwd naast mijn wijk.(voorheen honden gebied..en onderweg naar rustige strekdam in het ij waar honden los mogen)

Laatst nog een meneer die tegen mij uitviel ivm hij een miljoen had betaald voor zijn huis en vond dat hij daarom recht had op een hondenverbod in zijn omgeving.

Echt mijn mond viel open..

Ik zei meneer...voor dat geld had u buiten de stad een huis kunnen krijgen met een flink stuk grond erom dus als u dat gewild had heeft u een domme keuze gemaakt  om midden in de stad te gaan wonen waar we buitenruimte delen.

Goedemiddag laughing

Verder krijg je al regelmatig een sneer terwijl je hond poept en je ernaast staat met je zakje in de hand..

Uw hond poept!!!!...Ja dat weet ik, maar het moet er eerst uit voor ik het op kan ruimentongue-out

Er zijn helaas altijd een aantal hondeneigenaren die het wel laten liggen en het voor de rest verpesten.

Ik pak regelmatig een drol mee die niet uit mijn hond komt en ben daar ook niet de enige in.

Iets anders wat ik hier regelmatig zie zijn dreigende briefjes op een boom voor iemands huis..

bv dat ze een webcam op je gericht hebben..zo kinderachtig...en mag niet volgens de wet.

Maar ja..gewoon doorademen het is niet anders helaas.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat een vreselijke plek. Ik heb daar als kind gewoond en heb gelukkig geen herinnering van onvriendelijke buren.

 

Wat ik wel wil meegeven is, verlies je eigen normen en waarden niet door het gedrag van andere mensen. Het is het niet waard om te zakken tot een ander zijn niveau. Als je normaal een vriendelijke dame bent die altijd poep van je eigen hond opruimt, zou het jammer zijn als je dat niet meer bent door de buurtbewoners. Je wil niet ook zo'n chagrijn zoals zij worden. 

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Dank voor alle reacties! Ik woon inderdaad in een gedeelte van Rotterdam waar veel mensen een niet Nederlandse achtergrond hebben maar die lopen vaak de andere kant op als ze je zien aankomen (bang voor honden). En ja, inderdaad we delen hier de helaas steeds kleiner wordende buitenruimte. Juist daarom had ik verwacht dat de gemiddelde stadsbewoner zich daar op had aangepast in hun gedrag en dus wat ruimdenkender moet zijn dan als je allemaal wel de ruimte hebt. Ik heb hard moeten lachen om het verhaal hierboven van de meneer met het huis van een millioen! Ik denk dat ik spontaan de slappe lach had gekregen als iemand dat serieus tegen je staat te vertellen.

Moraal van het verhaal is dus vriendelijk blijven (en mijn acteervaardigheden oefenen!) Het helpt wel om te horen dat ik niet helemaal de enigste ben. Ik heb hier een contract voor twee jaar voor mijn werk en dan kan ik eventueel weer terug naar het rustigere gedeelte van NL. We zullen zien....:))).....

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Oh wat lijkt me dat vervelend zeg! 

Ik woon zelf ook in de stad in de randstad maar stukje kleiner, in Dordrecht in het centrum. Hier hebben juist wel veel mensen zelf honden.

 

Ik heb wél een hele hond intolerante buurvrouw in het gebouw. Oud vrouwtje met rolator, ik denk zo maar 85 jaar, die altijd om 8uur in de ochtend de krant uit haar brievenbus gaat halen. Spitsuur voor hondenuitlaters en dus komt ze die allemaal tegen, ze gaat dan tekeer tegen iedereen over dat ze allergisch is, dat je niet door de voorschuifdeuren mag met de hond en de achteruitgang maar moet gebruiken (is niet waar), en over hoe vervelend AL DIE HONDEN wel niet zijn... 

 

Als ik haar zie laat ik Fenrir altijd netjes zitten en wachten op afstand tot ze voorbij gelopen is, kost net een minuutje meer, maar mij zegt ze tegenwoordig goedemorgen en "oh hij kan wel goed luisteren, ja, ik hou niet van die beesten" 

U ook goedemorgen buurvrouw, fijne dag. hp-wink 

 

Achja.. ene oor maar in, andere uit. Om zo'n oud klein pissig dametje kan ik dan ook stiekem wel lachen

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wat vervelend zeg!

Ik woon in West Friesland en hier hebben heel veel mensen honden. Krijg ook vaak juist leuke opmerkingen over mijn hond en even een praatje enzo als ik met hem loop. Veel hondenliefhebbers hier.

 

Lijkt me erg moeilijk om daarmee om te gaan in jouw situatie. Zoals de rest zegt, hou de eer aan jezelf. Pff die vrouw die aan je vraagt wat je daar aan het doen bent terwijl je er woont... begint al helemaal te kriebelen bij mij als ik dat hoor. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ja gewoon rustig blijven en zeggen..ik sta ook niet graag in hondenpoep hoor dus ik ruim het op  hp-wink

ze leren je vanzelf kennen.

 

Heb achteraf spijt dat ik die meneer niet heb gezegd..Als u nog een paar ton over heeft voor mij,verhuis ik graag voor u hoor!laughing

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Oh wat lijkt me dat vervelend zeg! 
Ik woon zelf ook in de stad in de randstad maar stukje kleiner, in Dordrecht in het centrum. Hier hebben juist wel veel mensen zelf honden.
 
Ik heb wél een hele hond intolerante buurvrouw in het gebouw. Oud vrouwtje met rolator, ik denk zo maar 85 jaar, die altijd om 8uur in de ochtend de krant uit haar brievenbus gaat halen. Spitsuur voor hondenuitlaters en dus komt ze die allemaal tegen, ze gaat dan tekeer tegen iedereen over dat ze allergisch is, dat je niet door de voorschuifdeuren mag met de hond en de achteruitgang maar moet gebruiken (is niet waar), en over hoe vervelend AL DIE HONDEN wel niet zijn... 
 
Als ik haar zie laat ik Fenrir altijd netjes zitten en wachten op afstand tot ze voorbij gelopen is, kost net een minuutje meer, maar mij zegt ze tegenwoordig goedemorgen en "oh hij kan wel goed luisteren, ja, ik hou niet van die beesten" 
U ook goedemorgen buurvrouw, fijne dag.  
 
Achja.. ene oor maar in, andere uit. Om zo'n oud klein pissig dametje kan ik dan ook stiekem wel lachen "

Het siert je echt dat je de tijd neemt om je buurvrouw met rolator eerst te laten passeren. Veel mensen hebben die extra minuut niet 's ochtends.

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Precies om die redenen en nog een paar ben ik momenteel aan het verhuizen van de randstad naar het gooi, waar ik binnen 5 minuten in het bos loop. 

Ik heb geen zin meer om de evolutie van Homo sapiens naar Homo ridiculum van dichtbij te aanschouwen. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Precies om die redenen en nog een paar ben ik momenteel aan het verhuizen van de randstad naar het gooi, waar ik binnen 5 minuten in het bos loop. 
Ik heb geen zin meer om de evolutie van Homo sapiens naar Homo ridiculum van dichtbij te aanschouwen.  "

Groot gelijk. Ik droom er ook van om landelijker te gaan wonen , nog even sparen haha

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Ooooiii..over dat plattelands huis. Let maar goed op waarom een mooi huis met land te koop staat. Twee jaar geleden ben ik met hond vanuit een kleiner plaatsje in de Randstad naar Slagharen verhuisd. Mooi klein huisje met 7500 m2 grond. Oa een voortuin van 800m 2 omheind voor mijn toen twee honden. Een paard had ik al tweede erbij. Dit alles voor een prijs waar je in de randstad een tussen rijtjeshuis voor hebt. Eerste jaar, idd de droom. Juli 2019 oo een dag een raar bromtoontje in huis. Oogstmachienes dacht ik. Weken later nog steeds. Gemeente erbij die geluidsmeting doet. En jawel een 50 hertz bromtoon die constant aanwezig is in huis en de hele directe omgeving! Buren hoorden t ook...Om een lang verhaal heel kort te maken, het is de nationale gasleiding die sinds in groningen de kraan dichter ging met uit duitsland moet vervoeren om nl van voldoende gas te voirzien. Ik zat na 6 mnd bij de huisarts slaappillen te cragen om uberhaupt in t huis te kunnen wonen. Laatste 6 mnd met mijn hond s nachts in vakantiepark in de buurt gewoond om er niet aan onderdoor te gaan. Inmiddels begonnen er toen meer mensen last te krijgen. Scheurtjes in muren vh huis en altibd die bromtoon dag en nacht. Dus....huis verkocht met pijn in mijn hart. Het was mijn droom paarden aan huis en paar hnden op eigen terrein....Ik had t...

Maaaaar...ik kan over twee jaar gewoon weer zo n huis kopen met een zelfde hypoheek....Dus, tegen die tijd denk ik zeker dat ik weer een klein huisje met 1000 m2 grond koop. En, je hoeft daar millionair voor te zijn, zoals ik zei zo n huis in groningen of overijjsel is de prijs van een gewoon doorsnee huis in de randstad...Maar let goed op wat je koopt. Kijk op kaarten waar gasleidingen lopen, waar windmolens komen (veel de komende jaren) en of er actiegroepen zijn waar t huis staat voor andere overlast dingen. Drugsplantages waren daar een dingetje...Zeker doen weg uit de randstad maar als een prachrig huis op t platteland te mooi lijkt om waar te zijn is t dat wellicht ook. De verkopers moeten tenslotte ook ergens heen en dat doen ze niet als ze t perfecte plekje al hebben.

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Sorry voor de vele taalfouten ik zit met verkleumde handen dit in een parkje op mijn telefoon te schrijven.....

 

Oh en de mensen zijn veel relaxter en hond vriendelijker buiten de randstad

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Daphne, 

Ik vertrek vanuit de regio Kennemerland, naar de regio Gooi van een rijtjeshuis, naar een rijtjeshuis en dat is al een wereld van verschil.

honden page profiel TinekeTineke

Dat is iets wat speelt ja. Ben ook ik bekend mee, helaas. Hoe meer van één bepaalde achtergrond hoe erger dat dit is of zal worden, ze zijn onrein zeggen ze dan. In Engeland zijn al wijken waar men affiches heeft opgehangen dat honden niet mogen komen "hun"  wijken.  Er zijn afbeeldingen van te vinden online.

 

Dat speelt daar. En hoe meer mensen op één hoop hoe erger men zich zal gaan storen aan elkaar. Ik wil ook weg van de randstad ergens wonen in de provincie. Het is verstikkend hier. Mijn hond mausie heeft me dit nog het allermeest laten realiseren. Ben bang dat men hem iets gaat aandoen of zo. Zoals vuurwerk gooien, je weet het niet he

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dat is iets wat speelt ja. Ben ook ik bekend mee, helaas. Hoe meer van één bepaalde achtergrond hoe erger dat dit is of zal worden, ze zijn onrein zeggen ze dan. In Engeland zijn al wijken waar men affiches heeft opgehangen dat honden niet mogen komen "hun"  wijken.  Er zijn afbeeldingen van te vinden online.
 
Dat speelt daar. En hoe meer mensen op één hoop hoe erger men zich zal gaan storen aan elkaar. Ik wil ook weg van de randstad ergens wonen in de provincie. Het is verstikkend hier. Mijn hond mausie heeft me dit nog het allermeest laten realiseren. Ben bang dat men hem iets gaat aandoen of zo. Zoals vuurwerk gooien, je weet het niet he
  "

oei ..ik ben goed op de hoogte van de extremen binnen engeland (waar neonazi's overigens ook goed huishouden)

Dit heeft niks te maken met veel  mensen op 1 hoop gooien, maar met grote kansarme groepen  aan beide kanten ivm een klasse maatschappij.

Ik krijg hier gemiddeld meer gezeur van  een doorgewinterde kaaskop met teveel makkelijk geld dan van buurtbewoners met een andere achtergrond die soms inderdaad niet zo gecharmeerd zijn van honden maar liever met een boogje om je heen lopen(wat ik dan reken onder de kalmerende signalenhp-wink

Ik zou ook niet graag met mijn hond door urk lopen ..qua vuurwerk en asociaal gedrag om maar een voorbeeld te geven.

 

Ik denk ook niet dat er gemiddeld meer asocialen in de randstad wonen.

Hooguit ivm dichter op elkaar, dat je elkaar vaker tegen komt en we ons negatieve mensen makkelijker herinneren dan die duizenden waar je zonder probleem langsloopt.

Dus laten we hier geen racistisch topic van maken.

en ja zeker sommige jongeren ook maken het erg bond..van elke achtergrond.

Dat je liever wat groener en rustiger woont ..tja dat snap ik wel..geldt voor velen van ons..Maar ja  ook werk woont vaak in de randstad n dat hebben de meesten van ons wel nodig.

 

 

 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Goedemiddag,
Ik wil jullie iets vragen om te horen of ik nu echt de enigste ben met deze ervaring. Sinds 7 weken woon ik met mijn hond in Rotterdam. In die korte tijd ben ik al meerdere malen door wildvreemde buurtbewoners aangesproken dat ik met mijn hond in de buurt rondloop en wat ik daar doe? Ik doe niets verkeerds, hond is aangelijnd en ik ruim zijn ontlasting op als ie iets doet. Er is hier blijkbaar een probleem met hondenpoep. Waar ik inmiddels doodziek van wordt is dat ik blijkbaar als hondeneigenaar gewoon een legaal doelwit ben om mij aan te spreken hiervoor. Niet omdat ze mij zien doorlopen terwijl mijn hond net zijn behoefte gedaan want ik ruim alles op heeft maar puur gewoon omdat ik met een hond loop! Waarom loopt u hier, vroeg een wildvreemde mij op 100 meter van mijn voordeur vanniddag?? Nou, omdat ik hier woon. Nog wat? Ik heb hiervoor in het oosten vh land gewoond en ben echt verbijstert over het lettelijk associale gedrag van mensen hier. Mijn vraag, ben ik nou de enigste die deze ervaring heeft? Dat je als hondeneigenaar als een soort sub- inwoner van dit land behandeld wordt? Ondertussen zijn hier binnen 300 meter vier (!) speeltuinen en een kinderboerderij en wordt in januari het laatste veld waar honden aangelijnd mogen komen nog een speeltuin gebouwd. Waar moeten honden heen? Sorry, maar ik word hier echt super kwaad over. Ergste is dat ze zulke dingen nooit tegen mijn vriend durven zeggen als hij net de hond loopt.
Dus, graag reacties. Is dit normaal en is er niemand die een tegengeluid geeft tegen het steeds meer anti hond wordende Nederland? Als dit zo doorgaat en ik toch beschuldigd en aangesproken word ga ik ook stoppen met het opruimen van de hobdenpoep. Geen zin meer in om de buurt een beetje leuk te houden... "

Als geboren Rotterdammer weet ik hoe ze zijn. Eigenlijk gewoon maling aan hebben. Je kan ze vragen "tebbie nou op je muil" laughing en wat zij daar eigenlijk doen zonder hond. 

Of idd, houd de eer aan jezelf en geef aan hoe je hondenpoep op straat ook vervelen vindt. En dat is het ook. 

Wat ik veel vervelender zou vinden is geen geschikte plek te hebben om mijn honden uit te laten rond mijn huis. Ik woon in een klein dorp met veel hondeneigenaren en echt weinig gedoe. Maar ik bijt ook meteen van me af.

honden page profiel TinekeTineke

" oei ..ik ben goed op de hoogte van de extremen binnen engeland (waar neonazi's overigens ook goed huishouden)
Dit heeft niks te maken met veel  mensen op 1 hoop gooien, maar met grote kansarme groepen  aan beide kanten ivm een klasse maatschappij.
Ik krijg hier gemiddeld meer gezeur van  een doorgewinterde kaaskop met teveel makkelijk geld dan van buurtbewoners met een andere achtergrond die soms inderdaad niet zo gecharmeerd zijn van honden maar liever met een boogje om je heen lopen(wat ik dan reken onder de kalmerende signalen) 
Ik zou ook niet graag met mijn hond door urk lopen ..qua vuurwerk en asociaal gedrag om maar een voorbeeld te geven.
 
Ik denk ook niet dat er gemiddeld meer asocialen in de randstad wonen.
Hooguit ivm dichter op elkaar, dat je elkaar vaker tegen komt en we ons negatieve mensen makkelijker herinneren dan die duizenden waar je zonder probleem langsloopt.
Dus laten we hier geen racistisch topic van maken.
en ja zeker sommige jongeren ook maken het erg bond..van elke achtergrond.
Dat je liever wat groener en rustiger woont ..tja dat snap ik wel..geldt voor velen van ons..Maar ja  ook werk woont vaak in de randstad n dat hebben de meesten van ons wel nodig.
 
 
 
  "

Ho ho ik noem nergens één ras ik denk dat u dat er van maakt in uw hoofd. 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ho ho ik noem nergens één ras ik denk dat u dat er van maakt in uw hoofd. 
 
  "

Je insinuaties zeggen genoeg in bedekte termen

Hoe meer van  1 bepaalde achtergrond bij elkaar hoe erger het wordt..

...en die zeggen ze zijn onrein ect..straks vergiftigen ze mijn hond..of gooien ze vuurwerk

Dat is gewoon racisme hoor daar hoef je geen "ras" voor te noemen

Maar goed...undecided

 

 

 

 

 

 

honden page profiel TinekeTineke

" Je insinuaties zeggen genoeg in bedekte termen
Hoe meer van  1 bepaalde achtergrond bij elkaar hoe erger het wordt..
...en die zeggen ze zijn onrein ect..straks vergiftigen ze mijn hond..of gooien ze vuurwerk
Dat is gewoon racisme hoor daar hoef je geen "ras" voor te noemen
Maar goed...
 
 
 
 
 
  "

Nee juist niet. Jij leest wat je wil lezen denk ik. Of vult het zelf aan en geeft er een draai aan. Je kunt er schrijven wat je wil, zigeuners, Tokkies, buitenlanders (welke nationaliteit dan ook, maar een nationaliteit is geen ras). Of noem nog maar wat, kampers of zo of furries. Neen mij duw je niet in dat hokje. Het gooien b.v. van vuurwerk is toch ook niet iets wat past bij mensen van een bepaald ras? Of wel soms?? 

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Beste EngeeX, omgeving Gooi is prachtig inderdaad! Je kunt daar heerlijk wandelen in de bossen. En inderdaad wat voor soort huis je woont maakt niets uit maar dat 5 minuten van een bos is goud waard.

 

En Chantal, hahaha  grappig, ik zal dus moeten leren de Rotterdammers met een korreltje zout te nemen! En de vrijheid van mijn hond is zo belangrijk voor me dat dat de doorslag gaf of ik hier wel of niet naar ging verhuizen. De tuin kwijtraken in Slagharen was erg genoeg maar ik zou nooit ergens gaan wonen waar hij dan van dat nooit meer los kan .We wonen nu op een flat, maar gek genoeg met tuin.  Ik ben namelijk  op de voorwaarde hier naar Rotterdam verhuisd dat mijn hond dagelijks  onbeperkt toegang heeft tot een groot stuk land waar hij los veilig  kan rennen. Hoewel ik even aan de mentaliteit hier moet wennen had ik namelijk wel al ingeschat dat er om ieder stukje gras en openbare ruimte hard gestreden zou worden en dat speeltuinen het vaak winnen van hondenuitlaatplaatsen. Dus voordat ik besloot hier heen te gaan heb ik geregeld dat ik toegang heb tot een privetuin  van een vriend in de buurt die helemaal omheind is en maar liefst 65 bij 7 meter is. Niet breedt maar super lang om voluit te rennen voor mijn hond, zolang ik de bal maar rechtuit gooi !!! Ik ga er dagelijks een uurtje heen zodat Nuvak ook gewoon lekker los kan naast alle wandelingen aan de lijn hier in de buurt. Hondenlosloopgebieden vind ik zelf een beetje te link na wat slechte ervaringen met mijn vorige hond. Baasjes van de minder sociale honden die ze daar loslaten terwijl zij eens even op hun gemak hun emails gaan staan checken terwijl hun hond alles en iedereen op het veldje terroriseerd. Slecht plan :))))))  Had ik die vriend met tuin hier niet gehad was ik gelijk naar een ander huis met tuin buiten de randstad gaan zoeken maar vanwege corona kwam het hier werken voor een paar jaar mij heel goed uit. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

teveel randstedelingen buiten de randstad

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin 3 doggies

honden foto van Nicole & Odin

Ja, ik weet precies hoe je je voelt. En ik kan er vuurheet van worden vanbinnen, maar hier is het wel om andere redenen. 

 

Ik woon in Zeeland, in een plaats met stadsrechten. Ik woon in een rijkelui-buurt. Er wonen hier ook genoeg honden, poedeltjes, boomertjes, labradors, tollers, stabijen etc. De meeste kleine honden lopen eigenlijk altijd los door de buurt, geen haan die daar naar kraait. Maar ga maar eens met een Zwitser over straat lopen... Ik ben meteen uitschot (want, grote zwarte hond die wel wat weg heeft van een rottweiler) en dan zijn groootttee... Onverantwoord om met zo'n hond over straat te gaan, wat denk ik wel niet. Waarom loop IK met zo'n hond, meisje, nog geen dertig. Mensen die willen passeren en ons gewoon van de weg afkijken, want langs zo'n hond lopen is uitgesloten... Ik moet regelmatig de discussie aan gaan. 

Odin wordt gediscrimineerd, ten top. En ja, ik voel me daarmee ook wel eens witheet...

 

Overigens staat Odin onder andere hondeneigenaren bekend als de grote vriendelijke reus. hp-heart Hij speelt gerust met boomers en toypoedels.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: verwaarlozing hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^