D-mannose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DemiDemi

honden foto van Demi

Hoi,

Onze boxer pup van bijna 5 maand heeft blaasontsteking. Na 2x ab kuur ging het nog steeds niet over. Na uitgebreid onderzoek heb ik gister de uitslag gekregen. Ze heeft een e.coli bacterie in haar blaas. Hiervoor krijgt ze nu een maand lang clavaseptin. Ik heb gelezen dat D-mannose ook goed werkt. Ik geef 1 tablet per dag D-mannose van kruitvat en de kuur nu. Iemand ervaring met D-mannose? Hoelang heb je dit gegeven en werkte het?

groetjes Jayla en Demi

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zou me even aan de medicatie houden van je dierenarts...geen middeltjes kopen bij bet kruidvat als ze een bacterie bij zich draagt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Demi, overleg met je dierenarts om dit aan je hond te geven.....              Let op: er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van d-mannose tegen blaasontsteking. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat deze natuurlijke suiker het risico op terugkerende blaasontstekingen kan verlagen, maar de werking van d-mannose is nog niet geheel wetenschappelijk bewezen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb nog product vertegenwoordigd waar D mannose in zat (humane geneeskunde). Werkt prima preventief en wanneer er lichte blaasontsteking is hebben ze ook studies dat het helpt. Veel hangt wel af van de hoeveelheid droge stof er effectief in zit. Dus kruitvat merk zou ik minder betrouwen dan een medisch hulpmiddel bv. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Demi, overleg met je dierenarts om dit aan je hond te geven.....              Let op: er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van d-mannose tegen blaasontsteking. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat deze natuurlijke suiker het risico op terugkerende blaasontstekingen kan verlagen, maar de werking van d-mannose is nog niet geheel wetenschappelijk bewezen. "

In datzelfde stuk wat je kopiert staat dat D manose een stof uit cranberry is, maar die raad jij altijd aan.

 

Ik heb zelf van de uroloog D manose voorgeschreven gekregen, met een onderhoudskuur ab, de D manose moet je in blijven nemen, het is meer om het tegen te gaan, omdat het snel de slechte bacterieen afvoert omdat die bacterieen er aan vast kleven..

Ik zou dus eerst zorgen dat het weg is, en dan een ondehoudskuur doen, Samen met ab dat moct gewoon, maar mijn uroloog vond dat zonder van de D manose.

 

Ik had 1 jaar blaasontsteking, was er ineens vanaf, toen slikte ik PEA tegen mijn pijn, bleek heel goed tegen blaasontsteking te zijn. Op het moment slik ik geen PEA, en ik heb weer blaasontsteking, kan toevallig zijn...

 

Volgende forumvraag: epilepsie bij leonberger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^