Giardia ....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel momo

Hallo allemaal

Ik heb een Mechelse herder van 9 weken en blijkt dat hij Giardia heeft, waarschijnlijk van de fokker.. zelf fok ik reeds 8 jaar (hobbyfokker)..

ik heb dus nooit ervaring gehad met een Giardia infectie bij mijn honden of pups .. nu heb ik 3 Franse Bulldogs waarvan 1 teefje zwanger is .. de DA adviseerd mij om alle honden panacur te geven enkel het zwangere teefje niet ..  dus dit word zeker dweilen met de kraan open .. wat kan ik het beste doen ?

Het teefje apart houden en de rest panacur geven en daarna als ze bevallen is haar ook panacur geven ? 

Het huis en de tuin ontsmetten met Dettol of chloor schijnt ook niet te werken om te ontsmetten .. pupje heeft paar keer in de tuin ontlast en veel gespeeld met mijn andere honden !

Heb dus online gevonden dat je Suma bac d10 of Septiquas Soap kunt gebruiken om te ontsmetten ,. Moet ik  dit nu verdunnen of puur gebruiken ?

 

Ps: sorry voor de 2 vragen in een bericht maar ben echt ongerust ..

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Kan je pup niet tijdelijk terug naar de fokker?Ik neem aan dat de andere pups ook al weg zijn?

Of misschien vrienden of familie zonder huisdier(of kleine kids) die er tijdelijk op kunnen passen?

Fokker moet in principe ook alle eigenaren van de pups waarschuwen.

Ik zou geen enkel risico willen lopen met zwangere teef in huis.

 

Ik snap eerlijk gezegd niet dat je da de andere honden aan de panacur zet ipv testen of er besmetting is.Het maakt immers ook de boel kapot aan goede bacterien en dat gaat ten koste van de weerstand.

Dus gezonde honden aan panacur zetten is geen optie in mijn ogen...en de darmflora van zogende teef kapot maken ook niet

Wormonderzoek regelmatig  nu is beter en uit elkaar houden.Wormkit giardia kan je zelf aanvragen bij het woud  Kost 27.50 per test

De plekken in de tuin overgieten met kokend water..speeltjes ook schoonmaken...alles wat wasbaar is op 90 graden wassen.

Qua de schoonmaak middelen kan ik je niet helpen..Wat zegt de verpakking?

Meestal is verdunnen wel raadzaam.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Andere honden ook al besmet.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Voorbehoedend panacur tegen giardia heeft geen zin ,Alles heeft al bijelkaar gelopen ,dus ik zou gewoon afwachten ,Als je er vlot bij bent is giardia snel te verhelpen ,Gewoon alle drollen in de gaten houden ,Het is helemaal niet te zeggen dat de andere er ook last van krijgen ,In de tuin gewoon alles opruimen wat er aan ontlasting ligt ,Giardia kan je tegenwoordig overal op lopen ,uitlaatplekken ,bos strand ,hondenscholen .Ik zou wel de zwangere bij mecheltje vandaan houden ,zelfs als ze al contact gehad hebben ,Je moet het niet opzoeken natuurlijk ,

Beterschap en succes!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Andere honden ook al besmet. "

Hoe weet jij dat? dat staat er niet.

Gaat het wel goed met je?

 

honden page profiel momo

Hallo,

ik heb een test laten doen bij de dierenarts en daar was de Mechelaar positief op .. heb de fokker gecontacteerd en die beweerd dat de andere pups niets hebben ...

ik zal  panacur en FLAGYL geven aan de 3 en het zwanger teefje niet  ..afwachten of ze het gaan krijgen zal ik niet doen anders blijf ik maar rommelen met dat virus ..en verschuif ik het probleem maar ..

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Giardia is geen virus maar een parasiet.

Ook in mij kwam gelijk op, even terug naar de Fokker. Die kan er ook niets aan doen, dit soort dingen gebeuren. Maar als Fokker aangeeft, hier is het niet zal deze geen besmette pup willen hebben. Giardia zit overal, niet gezegd dat de andere hind en het krijgen. Pups hebben nog weinig weerstand, volwassen honden meer. 

honden page profiel momo

" Giardia is geen virus maar een parasiet.
Ook in mij kwam gelijk op, even terug naar de Fokker. Die kan er ook niets aan doen, dit soort dingen gebeuren. Maar als Fokker aangeeft, hier is het niet zal deze geen besmette pup willen hebben. Giardia zit overal, niet gezegd dat de andere hind en het krijgen. Pups hebben nog weinig weerstand, volwassen honden meer.  "

oke een parasiet .. dus als ze geen bloed en diarree is bij de andere is het geen probleem ? Maar dan scheiden ze het wel in hun poep of niet ?

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Als ze niet besmet zijn niet ,maar mecheltje dus wel ,De eitjes kunnen via de ontlasting en likken aan anus doorgegeven worden ,Ook kan je het zelf van straat meenemen via je schoenzolen ,Vandaar dat voorbehoedend behandelen onzin is ,Mensen kunnen het trouwens ook krijgen ,

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ze scheiden regelmatig wormeitjes uit in ontlasting...niet altijd 

Is flagyl zelfde als metrobactin?Is ook metrodinazol als werkzame stof en kan ernstige neurologische bijwerkingen hebben!!!

Nogmaals panacur of iets anders heeft geen zin als je dier niet besmet is en heeft wel grote nadelige effecten

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hou ze uit elkaar en test het of er besmetting is!

Nogmaals eitjes worden niet continu geloosd..en niet elke hond even vatbaar.

Flagyl heeft zelfde werkzame stof als metrobactin dus ik zou dat niet zonder goede reden geven aan gezonde hond

https://www.hondenpage.com/hondenforum/211662/metrobactin-ellende!.php

Ook panacur vernietigd de darmflora compleet

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hoe weet jij dat? dat staat er niet.
Gaat het wel goed met je?
  "

meld maar

honden page profiel momo

En dan kom ik dit ook tegen dat alle honden medicatie moeten krijgen.... 

Alle dieren bij wie de parasiet is aangetoond, of die in contact zijn geweest met een besmet dier, dienen te worden behandeld. Dus ook dieren die niet ziek zijn in een huishouden moeten worden behandeld. Zo houden we de infectiedruk laag. De behandeling bestaat uit fenbendazol 1 maal daags 50 mg/kg gedurende 3 dagen en/of metronidazol 25 mg/kg 2 maal daags gedurende 7 dagen. Deze middelen doden waarschijnlijk niet 100% van de aanwezige parasieten. Het advies is dan ook deze behandeling na 2 weken te herhalen, aangezien we vrij vaak een terugkerende infectie zien. Bij twijfel of de infectie helemaal weg is, is het verstandig het ontlastingsonderzoek van 3 dagen ontlasting te herhalen. Als een dier 17 tot 24 dagen na behandeling 2x negatief getest is op Giardia, kan hij samengevoegd worden met andere, Giardia-negatieve, dieren.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" En dan kom ik dit ook tegen dat alle honden medicatie moeten krijgen.... 
Alle dieren bij wie de parasiet is aangetoond, of die in contact zijn geweest met een besmet dier, dienen te worden behandeld. Dus ook dieren die niet ziek zijn in een huishouden moeten worden behandeld. Zo houden we de infectiedruk laag. De behandeling bestaat uit fenbendazol 1 maal daags 50 mg/kg gedurende 3 dagen en/of metronidazol 25 mg/kg 2 maal daags gedurende 7 dagen. Deze middelen doden waarschijnlijk niet 100% van de aanwezige parasieten. Het advies is dan ook deze behandeling na 2 weken te herhalen, aangezien we vrij vaak een terugkerende infectie zien. Bij twijfel of de infectie helemaal weg is, is het verstandig het ontlastingsonderzoek van 3 dagen ontlasting te herhalen. Als een dier 17 tot 24 dagen na behandeling 2x negatief getest is op Giardia, kan hij samengevoegd worden met andere, Giardia-negatieve, dieren. "

ja dat is heel verwarrend maar compleet achterhaald net als preventief ontwormen 4x per jaar.

Ik raad je zeker aan te testen ze nu apart te houden en in de gaten te houden en over paar weken weer te testen. het woud is gespecialiseerd in worm besmettingen en goedkoper dan bij je da zelf ivm da ook werk eraan heeft.(niet omdat hij/zij er rijk van wordt)

Gezien alleen op sommige dagen de besmette pup eitjes uitscheidt is het helemaal niet gezegd dat je andere honden al besmet zijn..en de medicatie heeft wel grote negatieve effecten ook zonder evt meer extreme bijwerkingen.

Dus ik snap je punt  maar zou echt wel in overleg met je arts gaan hierover als verantwoordelijke eigenaar om eerst te kijken of je honden besmet zijn...en neem aan dat je nu de besmette pup al apart houdt

en zwangere teef apart van al je honden voor de zekerheid

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hoe weet jij dat? dat staat er niet.
Gaat het wel goed met je?
  "

Waarschijnlijk een vals of gehackt profiel, net als bij jou toen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

1x in de paar dagen worden eitjes uitgescheiden. Een ontlastingsonderzoek bestaat dan ook altijd uit drie dagen  een ontlastingmonster.

Maar niet iedere hond heeft er klachten van. Pups, hebben weinig weerstand.

Ooit, jaren terug mijn spets laten testen bij vh woud, of er wel of niet ontwormd moet worden, hond had geen klachten, bleek wel giardia te hebben. Na 1 kuur was hij weer negatief. Toch altijd het idee, heel veel honden ( misschien wel allemaal) dragen het bij zich, en die komen er niet achter. De behandeling is best agressief en waarom als er geen klachten zijn. Ik vind dit toch altijd wat dubbel. En nee voorkomen kan je het niet. Iedereen kan net mee naar binnen nemen. 

Jouw pup is besmet en die moet behandeld worden, 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" 1x in de paar dagen worden eitjes uitgescheiden. Een ontlastingsonderzoek bestaat dan ook altijd uit drie dagen  een ontlastingmonster.
Maar niet iedere hond heeft er klachten van. Pups, hebben weinig weerstand.
Ooit, jaren terug mijn spets laten testen bij vh woud, of er wel of niet ontwormd moet worden, hond had geen klachten, bleek wel giardia te hebben. Na 1 kuur was hij weer negatief. Toch altijd het idee, heel veel honden ( misschien wel allemaal) dragen het bij zich, en die komen er niet achter. De behandeling is best agressief en waarom als er geen klachten zijn. Ik vind dit toch altijd wat dubbel. En nee voorkomen kan je het niet. Iedereen kan net mee naar binnen nemen. 
Jouw pup is besmet en die moet behandeld worden,  "

Voor zover ik begreep wordt pup al behandeld .

Volgende forumvraag: Franse bulldog botcyste
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^