Fietskar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nina Nina

Hallo, 

 

Ik wil graag een fietskar gaan kopen voor mijn herder, maar ik weet niet zo goed welke. 

 

Ik zit nu te kijken naar de Doggy Deluxe Exclusivio, dit lijkt me best een goede kar maar ik kan nergens reviews erover vinden. Heeft een van jullie misschien ervaring met deze fietskar? Of hebben jullie een andere fietskar die jullie aan raden?

 

Alvast bedankt voor het lezen hp-thumbsup

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Nina,
Het hangt een beetje van je wensen af, waarvoor je de kar gaat gebruiken en ook de eigenschappen van je hond.

Ik heb een Doggyride met alles erop en eraan. Mooie kar, zowel als fietskar als wandelwagen en tijdelijke bench te gebruiken en binnen no time in -en uit elkaar te halen. Wel best prijzig.

Voor mij was een goede vering heel belangrijk, want mijn hond heeft artrose en spondylose. Wat dat betreft had ik achteraf een andere gekozen, namelijk één waarbij ze niet hoeft te draaien in de kar om uit te kunnen stappen. Bij het model wat je vermeld is dat eigenlijk hetzelfde; ze stappen achter in en ook achter uit, toch? Want de stof aan de voorkant zit nog vrij hoog en aan de voorkant heb je de stang. Een jonge, gezonde hond kan zich er dan nog best aan de voorkant uit werken, maar dat gaat niet met Esha (zelf denkt ze dat wel, maar dan valt ze). Dus moet ze draaien en dat gaat nét, maar is wel ingewikkeld voor haar. Jij hebt ook een grote hond, dus let er op dat hij niet alleen goed kan liggen in de lengte, maar dus ook makkelijk kan draaien. Ik kan verder geen afmetingen vinden van de kar die je noemt, dus die zou ik wel helder willen hebben.
Daarnaast zijn er ook karren met 4 wielen, maar ik denk niet dat dat fietskarren zijn (niet zeker), maar dat is helemaal ideaal.
Verder, als je echt tochtjes gaat maken, bij de Doggyride kun je een regenhoes en bagagerek bestellen. Dat is hier wel echt het geld waard.
En wat voor de hond wel zo fijn is; niet alleen goede vering, maar ook een enigszins schokdempend kussen. Ik zie dat de bodem juist hard materiaal is bij degene die je op het oog hebt, maar daar zou ik dan wel een oplossing voor zoeken (je kunt ook iets van een stuk traagschuim maken).
Ik zie nu dat die van jou ook wielen met drukknop hebben: ideaal, maar wel goed checken dat ze vast zitten.

Succes met kiezen!!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als je er nog 1 zoekt, ik heb er 1 staan.

 

Deze om precies te zijn; Klik!

 

Mocht je interesse hebben stuur maar een pbtje (:

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik heb voor mijn grote honden jarenlang plezier gehad van de doggyride de luxe . Heel stevige kar en prima wegligging . 

Ik heb de kar eerst zonder wielen in de kamer gezet , zo konden ze rustig kennis maken . Uiteindelijk gingen ze er in liggen om een dutje te doen . Ik deed er ook snoepjes in , om de kar vooral leuk te maken . Daarna rustig opgebouwd buiten . Ze vonden het reuze leuk . Ik lees nogal eens dat mensen de hond gelijk meenemen in de kar  , dat kan uitlopen op een teleurstelling 

Volgende forumvraag: Allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^