Laika

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Ik open een topic over Laika, dan hoef ik niet te zoeken naar een plekje daarvoor op dit forum.

Er is een ding wat mij bezig houdt, en dat is: wanneer kan ik Laika voor het eerst los laten lopen, en hoe pak ik dat aan? Ik wil dat gaan doen in het nieuwe jaar, wanneer er geen vuurwerk meer afgestoken wordt.

Laika komt uit Bulgarije en is vandaag precies 3 weken bij ons. Ze doet het heel goed. Ze kent nu de commando's zit, poot en af. Ze doet dat met enthousiasme, soms gaat ze liggen of zitten of steekt haar pootje uit als ik er nog niet om gevraagd heb. Ik denk dat ze het leuk vindt om dingen te leren, ik wil dat zeker met haar op gaan pakken.

Ze komt bijna altijd als ze geroepen wordt. Ze wordt daarvoor beloond door haar te aaien en met onze stem. Op iets eetbaars reageert ze niet zo, ze eet wel goed maar ze is kieskeurig. Dus we zijn nog op zoek naar wat ze echt lekker vindt. In ieder geval komt ze graag naar ons toe als we haar roepen.

In de eerste dagen dat ze bij ons was reageerde ze alert op ieder geluid. Nu kan ze ontspannen liggen slapen, wat er ook gebeurt in haar omgeving. Ze vindt het fijn om geaaid en gekriebeld te worden. Ze gaat op de grond bij onze voeten liggen, of in de stoel naast een van ons. Ze zoekt ons dus echt op. Tegen ons aan liggen, en samen op de bank, dat wil ze (nog) niet. Het zou kunnen dat ze dit niet kent. En ze is nog niet zo lang bij ons.

Andere honden vindt ze geweldig. Ze wil graag spelen. Ik vermijd spelende honden tijdens onze wandelingen, ze wil graag meedoen en dat kan niet aan de lijn. Ze kan met alle honden die we tot nu toe hebben ontmoet goed overweg. Dat is ook de reden waarom ik haar graag op niet al te lange termijn los wil laten lopen. Maar dat moet wel veilig kunnen.

Ik denk dat ik haar eerst aan een lange lijn wil leren terugkomen als ik haar roep. Dat gaat al wel goed als ik haar meeneem aan de flexlijn. Meer ideeën, ervaringen zijn welkom.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Je feeft zelf al het antwoord; eerst leren aan een lange lijn. Geen flexi gebruiken, maar een 'gewone' 5 of 10 meter lijn of longeerlijn, maakt niet uit.

 

Ik zou dit lang blijven oefenen. Ze komt uit Bulgarije, dus je weet gewoon niet of ze nig luisterd als ze iets ziet/hoort.

Pas als je het echt vertrouwd zou ik haar in een omheinde/gecontroleerde omgeving loslaten. Niet zomaar in het bos. 

 

Je kan hier beter te lang over doen, dan te kort. Een keer niet luisteren en je bent haar straks kwijt. 

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Ik wil dit inderdaad niet zomaar doen. Ze luistert op zich wel, maar ik moet er niet aan denken als ze onverwacht toch wegrent als ze losloopt. Dus ik ga een lange lijn aanschaffen en met haar trainen. Zodat we het samen leuk hebben. Dat vooral. En een band opbouwen met haar.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik zou zeker wachten tot het nieuwe jaar. Er wordt ontzettend veel vuurwerk afgestoken en hier kan een hond, zeker een buitenlandse herplaatser, heftig op reageren. Ook omdat je aangaf dat ze in het begin reageerde op harde geluiden. Ga dus echt werken aan jullie band samen en wacht even tot de periode met harde knallen overal voorbij is! :) 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Je kan lid worden van de groep geadopteerd Ovidefarm daar staan ook veel tips.

Lange lijn er aan en iets heel lekkers mee (worst, gedroogde long, kaas) elke keer dat ze naar je toe komt of naast je loopt iets geven. Thuis alvast beginnen met hier komen leren en dan buiten ook regelmatig hier roepen en ook dan iets heel lekkers geven.
Wel op een plek waar het kan beginnen bijvoorbeeld het strand.

 

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Bedankt voor de tips. Ik heb me aangemeld voor de facebookpagina van Ovidefarm. Wat mooi om te zien hoe al die Bulgaarse zwerfhonden een thuis hebben gevonden.

Verder ga ik op zoek naar iets wat Laika erg lekker vindt. Ze is nogal kieskeurig met eten, ze neemt niet zomaar alles aan. Maar dat gaat goed komen. Voorlopig ben ik nog niet van plan om haar los te laten, maar ik wil me graag goed voorbereiden hierop. Ze is nu 3 weken bij ons. Tot nu toe hebben we steeds in de zelfde omgeving gewandeld. Morgen gaan we met haar naar het hondenstrand. We gaan dan eerst een stukje met de auto, dat is ongeveer 5 minuten rijden. Ze vindt het niet fijn in de auto. We hebben dat een keer geprobeerd, en toen zat ze helemaal te trillen. We gaan nu proberen of het werkt als we autorijden aan iets leuks koppelen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou wel 3 mnd aanhouden voor loslopen ivm dat ongeveer de tijd is dat voor de hond dat alles routine/normaal wordt wat nu nieuw is.

Daarvoor zijn ze nog aan het wennen en is jullie band nog niet stevig genoeg.

Zelf ben ik ook begonnen op een afgeschermd veld met loslopen en oefenen terugkomen dat ging super goed.

Toch moet je wel op je hoedde blijven want op een drukkere plek is meer afleiding en kan het zomaar weer anders gaan.

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Denk ook dat je met zoiets niet lang genoeg kan wachten. Bouw het heel rustig op. Zorg dat je de eerste keer niet naar een te drukke plek gaat, het liefst een plek die een beetje omheind is.

Het beste is om haar aan te leren dat het een geweldig feest is om bij jou terug te komen. Dus neem vooral haar favoriete speeltje mee, haar allerlekkerste snacks. Laat zien dat het bij jou heel leuk is haha. En dit inderdaad eerst oefenen met de lange lijn! 

Goed dat je er nog even mee wacht. Het is sowieso wenselijk om eerst een goede vertrouwensband te hebben voordat je haar los doet. Let er ook op dat je je hond goed aanvoelt! Niet elke hond, al helemaal niet herplaatsers met een rugzakje, is er na  3 maanden klaar voor om los te lopen.

Je leest je goed in en bent er optijd mee bezig dus volgens mij gaat dit helemaal goedkomen!

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Bedankt voor de tips. Ik heb me aangemeld voor de facebookpagina van Ovidefarm. Wat mooi om te zien hoe al die Bulgaarse zwerfhonden een thuis hebben gevonden.
Verder ga ik op zoek naar iets wat Laika erg lekker vindt. Ze is nogal kieskeurig met eten, ze neemt niet zomaar alles aan. Maar dat gaat goed komen. Voorlopig ben ik nog niet van plan om haar los te laten, maar ik wil me graag goed voorbereiden hierop. Ze is nu 3 weken bij ons. Tot nu toe hebben we steeds in de zelfde omgeving gewandeld. Morgen gaan we met haar naar het hondenstrand. We gaan dan eerst een stukje met de auto, dat is ongeveer 5 minuten rijden. Ze vindt het niet fijn in de auto. We hebben dat een keer geprobeerd, en toen zat ze helemaal te trillen. We gaan nu proberen of het werkt als we autorijden aan iets leuks koppelen. "

Haha herkenbaar helaas dat kieskeurige. Misschien iets wat sterk ruikt? Bij sommige dierenwinkels hebben ze een soort van vleespasta uit een tube. Ruikt erg sterk. Wellicht dat zoiets helpt?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik volg even mee! Hier ook zo'n snelle.

 

Waarom wordt de flexi afgeraden voor oefenen met hier komen? Ik vind die lange lijnen namelijk zo zwaar voor een wat lichtere hond.

Volgende forumvraag: Adoptie hond gromt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^