Trekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel karel masselinkkarel masselink

Hallo ,ik heb een Boulab van 10mnd en het is  een reu hij trekt heel erg tijdens het uitlaten en als we een andere hond tegen komen is er bijna geen houden meer aan 

Hoe leer ik hem dat af?

Karel Masselink.

 

 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Heeeel erg consequent zijn. 
Stilstaan als hij trekt, omdraaien als hij trekt, andere kant op lopen als hij trekt en dat heel consequent gaan volhouden. Hij kan niet de kant op die hij wilt zolang er spanning op de lijn staat. Als hij tijdens deze oefeningen oogcontact met je maakt, mag je helemaal uit je stekker gaan van blijdschap! Dan is hij de knapste hond van de hele wereld.

Ik heb momenteel een herplaatser die nog moet leren om netjes aan de lijn te lopen en als ik geen tijd heb voor het stilstaan of wandelen neem ik een leuk trekspelletje mee wat we al wandelend doen. Wat voor riem gebruiken jullie en gebruiken jullie een tuig of halsband?

 

Hoe is jullie Engels? Ik ben zelf heel tevreden over de online lessen van Absolute Dogs, maar dit is dan wel in het Engels. Vooral de Sexier than a Squirrel heeft hier enorm geholpen bij afleidingen op straat en rustige wandelingen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Boekje ,,help mijn hond trekt,, van Turid rugaas  echt een aanrader, mooie manier en voor meer dan alleen trekken te gebruiken. 

 

Enne wat is een Boulab een kruising labrador bouvier?

honden page profiel karel masselinkkarel masselink

Hallo ,een boulab is een kruising 

Labrador x Bernersenner.

honden page profiel C en TibkoC en Tibko 3 doggies

honden foto van C en Tibko

Hallo, 

wij hebben ook een boulab reu van een jaar nu. Hij trok ( en soms nog wel eens) ook heel erg met andere honden. Wij hebben hem de 'volg' geleerd. Snoepje voor de neus en dat hij dan naast je mee moet lopen. Pas snoepje geven op het moment dat je voorbij de hond bent. Daarin leert hij ook gelijk dat hij de focus op ons moet hebben en wat Britt zegt als hij inderdaad contact maakt helemaal uit je plaat gaan. Als we merken dat hij zo gefocust is op de andere hond en erheen wil dan ook stilstaan, andere kant op, enz. Maar eigenlijk altijd uit de situatie halen of afleiden. En consequent volhouden! Bij ons gaat het steeds beter en we hebben inmiddels momenten dat hij naar ons kijkt terwijl er een andere hond aankomt zonder dat wij het vragen. Er is dus hoop :-) 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Heeeel consequent zijn en vooral veel geduld.

Elke keer als er getrokken word omdraaien of stilstaan. Wij zijn al maanden bezig met afleren en het gaat langzaamaan steeds beter, maar het kost echt wel tijd! Maar geef niet op uiteindelijk gaat het lonen! 

honden page profiel karel masselinkkarel masselink

Hallo allemaal ,hartelijk dank voor jullie tips ,wij volgen ze uiteraard op en hopelijk worden dan beter .

Nogmaals hartelijk dank 

Karel.

Volgende forumvraag: Puber puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^