Slaapgedrag/-plek hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi allemaal,

 

Ik heb 2 vragen over onze hond. Onze Jaxx, nu 6 maanden oud, zit sinds anderhalve week niet meer in de bench als hij slaapt of als wij weggaan. Hier hebben wij voor gekozen, omdat hij zindelijk is en nog nooit aan iets gekauwd heeft qua meubels of kabels etc. 
Als wij weggaan, is er niks aan de hand. De buren geven ook aan dat ze hem niet horen en ik kijk af en toe op onze camera en dan is die óf aan het spelen óf aan het slapen. 
Echter hebben we nu een probleem ‘s nachts. 

Vorige week ging alles prima. We hebben hem ‘s nachts niet gehoord en ‘s morgens was hij lekker uitgeslapen en enthousiast. De bench staat nog gewoon in de kamer met het deurtje open; dat is immers nog steeds zijn plekje. Vanaf vrijdag hebben we nu 3 nachten gehad dat hij ‘s nachts rond 4 uur aan de deur begint te krabben. Als ik de tussendeur opendoe, is hij helemaal klaarwakker en rent ie rondjes. Ik zet hem dan even buiten om te plassen, maar als ik hem daarna weer in de woonkamer zet, krabt hij verder. Vannacht hebben we hem, na het krabben, toch maar in de bench met deurtje dicht gedaan. Dat ging prima; heb hem niet gehoord en hij ging gelijk liggen toen ik hem erin zette. Zijn wij te snel gegaan met hem los in de kamer doen? Waar komt dat krabben vandaan? We doen in onze avondroutine niks anders dan normaal, krijgt zelfs nog koekje in de bench. Alleen het deurtje blijft open. 

Ik heb al een beetje op internet gekeken en daar zeggen anderen dat het kan helpen om alle deuren in huis open te zetten, zodat hij zelf kan kiezen waar hij slaapt. Dat is mijn volgende punt.

Wij wonen in een appartement met een plat dak. In de zomer kan het daar goed warm worden. We hebben dan een mobiele airco in de woonkamer staan die ervoor zorgt dat het daar lekker koel is. Jaxx slaapt ook in de woonkamer. In de gang en slaapkamer hebben we dit niet en daar is het dus ‘s nachts nog erg warm. We hebben er geen probleem mee dat hij overal kan slapen, ook in de slaapkamer is prima. Maar wat ik me afvraag: is het voor hem niet verwarrend als hij 10 maanden per jaar zelf kan kiezen waar die wil slapen en dan in juli en augustus ineens weer gebonden is aan de woonkamer? 

Ik hoor het wel, dankjewel alvast!

Groetjes Evelien

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Ik zou in de zomer als je gaat slapen alle tussendeuren openzetten zodat de kou zich verspreid over het appartement en dus ook je slaapkamer, lekker koel. Ik neem aan dat de airco nachts uit is? 

Wij hebben juist airco boven op de slaapkamers en hadden afgelopen zomer de hond alleen in de gang zodat hij kon meeprofiteren van de koelte. Nu ligt ie weer in de woonkamer, keuken, achterkeuken en voor hem was dit geen enkel probleem.

Sinds kort loopt hij wel vanzelf de trap op en komt ie de slaapkamers in. Hoe we dat komende zomer doen weet ik nog niet want ik slaap heel lichtjes en wil niet wakker worden van een hond die rondloopt of op bed springt, hoe gezellig dan ook.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt een hond die het al fantastisch doet....zes maanden en mooi zinderlijk...je zou gerust het hele huis open kunnen stellen, kijken of tie jullie niet wakker maakt dan....wat betreft de zomer dan is je hond alweer veel ouder en zal dan de koelte gaan opzoeken hoor, is hier ook, airco staat zomers aan in de woonkamer, en dan gaat de hond echt daar liggen...ge woon laten gaan en als die jullie niet wakker maakt, om vier uur...smile

Volgende forumvraag: Oksels likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^