Wandelgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

540347.jpgwww.hondenpage.com

 

Weer terug van weggeweest! Enorm aan het genieten van mijn pup en langzaamaan puber. Al 8 maanden!!

 

Moos doet het super goed. Ik ben echt een trotse honden mama. Echter is er een dingetje waar ik graag aan wil werken: zijn gedrag naar andere honden tijdens het wandelen. Als wij een hond tegen komen gaat Moos meteen liggen en krijg ik hem niet omhoog. Of ik moet hem slepen haha. Als de hond dichtbij is gaat Moos in de speel aanval. Hij wil zo graag spelen met andere honden! Rondje omlopen kan alleen als Moos de hond nog niet heeft gezien. Afleiden lukt niet, Moos is echt helemaal gefocust op de hond. Ik vertel tegenliggers altijd door te lopen en Moos te negeren als dit lukt.

 

Is dit echt pup of pubergedrag of is dit hoe Moos met andere honden omgaat? Volgende week heb ik kennis making met de nieuwe trainster van Moos zijn vervolg cursus. Kan ik tot dan iets doen om vast hieraan te werken?

 

Bedankt!!

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn hond van 1 jaar oud doet dit ook. Helaas niets (effectief) tegen te doen. Meestal wacht ik gewoon tot de ander voorbij gelopen is. 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Ik zou voordat hij de andere hond heeft gezien al gaan afleiden met voer of speeltje evt met piepje als het niet om een loslopende hond gaat die je tegen komt. 

Als je er een aandacht commando aan vast koppel dan kan je dat uitbouwen naar bij het loslopen toch mee komen als je de andere hond niet helemaal vertrouwd. Zo heb ik mijn volwassen reu los langs een volwassen kangal reu die over hem heenging om te knokken mee gekregen en het knokken kunnen voorkomen.

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Als Moos eenmaal heeft gespeeld of gesnuffeld loopt hij altijd netjes mee. Vooral als ze beide los zijn zoals in het bos. Dus het gaat echt aan de riem, dan is het een trekker.

Volgende forumvraag: Hond eet snachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^